Şcoală

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Mesajul lui Klaus Iohannis în prima zi de şcoală: Trebuie să vă adaptaţi la situaţii neprevăzute. Fiecare elev va avea ocazia să fie supererou

2
14 Sep 2020 08:27:54
Autor: Iulian Bîrzoi
FOTO presidency.ro
FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj video cu ocazia primei zile de şcoală. Acesta a explicat că trecem printr-o situaţie atipică şi le-a transmis elevilor că fiecare va „avea ocazia să fie un supererou” dacă poartă mască pe faţă şi respectă normele sanitare. Şeful Statului s-a adresat apoi şi profesorilor, notând că misiunea acestora în noul an şcolar este „foarte grea” şi că trebuie „să vă adaptaţi la situaţii neprevăzute”.

Mesajul integral al preşedintelui:
 
„Dragi elevi,
 
Chiar dacă astăzi începem un nou an şcolar altfel decât eraţi obişnuiţi, entuziasmul, nerăbdarea şi bucuria de a reveni la şcoală au rămas neschimbate. Trecem cu toţii printr-o situaţie care, în urmă cu câteva luni, ar fi părut posibilă doar în cărţi sau în filme. Până când vom reuşi să învingem virusul care ne-a schimbat tuturor modul de viaţă, va trebui ca la şcoală să respectaţi câteva măsuri speciale, concepute pentru a nu pune în pericol sănătatea voastră şi a celor dragi. Fiecare dintre voi veţi avea ocazia să fiţi un supererou care, atunci când poartă mască, se spală des pe mâini şi ascultă îndrumările cadrelor didactice, îşi ocroteşte părinţii şi bunicii, cei mai expuşi pericolului de a se îmbolnăvi. Eu am foarte mare încredere în voi şi, împreună, vom trece cu bine prin această perioadă!
 
Dragi dascăli,
 
Frumoasa misiune pe care v-aţi ales-o devine anul acesta una extrem de grea. Obiectivul prioritar de a oferi învăţământ de calitate este dublat acum de necesitatea desfăşurării actului educaţional în condiţii sanitare cât mai sigure, deopotrivă pentru elevi şi cadre didactice. Păşim cu toţii pe un teritoriu necunoscut şi tocmai de aceea va fi nevoie de multă răbdare, flexibilitate şi energie, va trebui să găsiţi resurse interne şi adesea să vă adaptaţi la situaţii neprevăzute. Sunt convins însă că veţi reuşi să îi însoţiţi pe copii în fascinanta călătorie a cunoaşterii, fie că vă veţi afla alături de ei în clasă, fie la distanţă, prin intermediul mijloacelor de comunicare on-line. Vă doresc un an şcolar cât mai bun şi vă mulţumesc pentru implicarea voastră!”, a transmis preşedintele.
 
Video Facebook / Klaus Iohannis

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Stefan din Nord
14.09.2020, 09:14:12

Vai ,vai m-am topit tot citind fraza in care marele carmaci fara copii le spune prichindeilor ,,Fiecare dintre voi veti avea ocazia sa fiti un supererou '' ... Iar ei motivati de acest indemn vor sta cel putin 4 ore cu botnita pe fata fara sa se scarpine la nas , fara sa stranute , fara sa tuseasca , fara sa se atinga unii de altii in pauze , fara sa se traga ,sa se impinga, sa se alerge , asa cum fac toti copiii normal si sanatosi plini de energia specifica varstei .

-5 (9 voturi)
Gigi Kent
14.09.2020, 12:17:22

Fikuss este un supererou, el este Melcul Furios, ajutorul lui Vecerdea.

-1 (1 vot)