Şcoală

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Protest în faţa Ministerului Educaţiei faţă de situaţia şcolilor cu WC în curte

2
9 Sep 2019 13:24:41
Autor: Simona Chirciu
FOTO: Miliţia Spirituală / Facebook
FOTO: Miliţia Spirituală / Facebook

Mai mulţi activişti şi activiste protestează în faţa Ministerului Educaţiei, acuzând situaţia unităţilor de învăţământ la început de an şcolar.

Protestul este unul spontan şi este realizat de către activişti şi activiste din cadrul organizaţiei Miliţia Spirituală. Protestatarii au declarat pentru „Adevărul” că până în acest moment, a venit o reprezentantă a ministerului care a dorit să discute cu aceştia, dar care a precizat că nu are atribuţii în instituţie. 

„Începe şcoala. Cei 38% dintre copiii României aflaţi în risc de sărăcie şi excluziune socială (cea mai mare din UE) au de optat între a muri de foame şi a muri înecaţi în latrine în cele cca 2000 de şcoli care au veceul în curte. În Bucureşti, 13 şcoli vor rămâne închise deoarece nu sunt gata lucrările de reabilitare a clădirilor, copiii fiind „relocaţi” în alte şcoli. Consiliul Naţional al Elevilor dă dovadă de mai multă responsabilitate decât autorităţile publice, organizând protestul „Doliu pentru educaţie”. La rândul nostru, tragem un semnal de alarmă asupra dezastrului din educaţie, atrăgând atenţia că, pentru copiii înecaţi în fosele septice ale şcolilor, deja este prea târziu”, au transmis protestatarii. 
 
VIDEO
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Camelian Propinatiu
9.09.2019, 13:36:35

Asta e problema primarilor. Cea importantă e că s-a ales praful de reforma începută de tandemul Marga-Crișan.

Markus Roman
9.09.2019, 21:45:58

Bine ca activistii si activistele au observat dupa 30 de ani ca isi fac nevoile la WC-uile din fundul curtzii scolilor, in acelasi loc cu copiii.