Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Viorica Dăncilă susţine că părinţii i-au cerut să renunţe la Programul „Merg la şcoală”

20
18 Aug 2019 13:17:12
Autor: Simona Chirciu
FOTO: Inquam Photos/ George Călin
FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Premierul a declarat că programul „Merg la şcoală” a fost anulat deoarece Guvernul nu mai vrea să facă acest program pentru că, în opinia Vioricăi Dăncilă, „nu trebuie să le dăm tuturor (n.r. rechizite), ci copiilor din familiile defavorizate”.

Premierul susţine că programul care prin care urmau să fie oferite tuturor elevilor vouchere de 250 de lei pentru cumpărarea de rechizite, cărţi, manuale şi echipament sportiv, nu se mai face pentru că nu fusese implementat la timp pentru a fi gata anul acesta. Viorica Dăncilă a explicat de fapt motivul real. Guvernul nu mai vrea să facă acest program pentru că, în opinia premierului: „nu trebuie să le dăm tuturor (n.r. rechizite), ci copiilor din familiile defavorizate”, arată edupedu.ro

Premierul a dat de înţeles că a luat decizia de a opri din derulare programul „Merg la şcoală” după ce ar fi stat de vorbă cu „mai mulţi părinţi”, care i-ar fi cerut, pe lângă alte persoane nemeţionate de premier, să nu le dea lor rechizite pentru că „noi avem posibilităţi”, potrivit relatării premierului transcrisă de site-ul oficial al PSD.
 
„Se dau în continuare rechizite, dar trebuie să dăm poate mult mai multe pentru cei care au într-adevăr nevoie de ele. Nu trebuie să le dăm tuturor, ci copiilor din familiile defavorizate, iar acest lucru a fost solicitat şi de părinţi. Am discutat cu mulţi părinţi care au spus „noi avem posibilităţi, degeaba ne daţi nouă rechizitele, mai bine să le dăm familiilor care au într-adevăr nevoie, mai bine să ajutăm copiii din familiile defavorizate”,” potrivit explicaţiilor premierului Dăncilă.
 
Discuţia a avut loc în contextul rectificării bugetare de la Educaţiei, de unde guvernul a tăiat 1,03 miliarde lei.
 
În urmă cu doar 4 zile, în şedinţa de Guvern din data de 12 august, Viorica Dăncilă spunea cu totul altceva. Aceasta declara de la Palatul Victoria că „reducerea cu aproximativ 1 miliard de lei la bugetul Ministerului Educaţiei se referă în principal la programul ”Merg la şcoală” care, din păcate, nu a fost pregătit pentru a putea fi finanţat şi implementat până la sfârşitul acestui an”.
 
În loc de implementarea noului program care ar fi lăsat la alegerea părinţilor (prin oferirea de vouchere) ce fel de rechizite, cărţi, manuale şi echipament sportiv cumpără, premierul susţine că va continua programele existente, pentru rechizite cumpărate de stat.
 
Oficialii Guvernului au fost întrebaţi la Iaşi şi dacă România este pregătită pentru începerea anului şcolar, pe 9 septembrie. Vicepremierul Mihai Fifor a evitat un răspuns direct: „Am avut săptămâna trecută o nouă videoconferinţă cu prefecţii şi le-am cerut să meargă în fiecare localitate cu o echipă mixtă formată din inspectori şcolari pentru a fi convinşi de faptul că suntem pregătiţi să începem anul şcolar în cele mai bune condiţii. Luni vom avea o nouă videoconferinţă, pentru că facem evaluare în fiecare săptămână, astfel încât să ştim că suntem pregătiţi pentru începerea anului şcolar. Mai mult, am avut o videoconferinţă cu inspectorii şefi de la inspectoratele judeţene de poliţie, pentru că ne interesează ca elevii să fie în siguranţă în unităţile de învăţământ. Nu avem competenţe în unitatea de învăţământ, dar în aria unităţii de învăţământ luăm toate măsurile pentru a avea copiii în siguranţă”, a declarat Fifor.
 

Momentan, fotoliul de la Educaţie aşteaptă un ministru ”plin”, ministru interimar fiind Daniel Breaz.  

Premierul a declarat că persoana care va ajunge în fotoliul de la Educaţie trebuie să ştie toate problemele care există în sistem, mai ales în cel preuniversitar. Aceasta a precizat că va propune în Comitetul Executiv al PSD mai multe persoane. „O să vin cu mai multe propuneri, o să discut în Cex despre acest lucru. Cred că trebuie să vină cineva care să cunoască problemele mai ales din învăţământul preuniversitar, unde am văzut că sunt mai multe probleme. Cred că trebuie să fie cineva implicat şi care să acţioneze foarte repede, pentru că, aşa cum ştiţi, pe 9 septembrie începe anul şcolar”, a afirmat premierul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

Sacha Durand
18.08.2019, 13:49:01

"Parintii i-au cerut sa renunte la programul MERG LA SCOALA " Pai asta am inteles cam de mult.....deci asta e explicatia.....hahaha !..........Gura pacatosului.....

+3 (5 voturi)
Andrei Adrian
18.08.2019, 14:41:08

Si cu autostrada la fel. A vorbit ea cu niste ciobani care i-au spus ca nu vor autostrada. A mai vorbit si cu niste boschetari care i-au zis ca nu vor nici vot, nici libertati civile. Iar puscariasii cu care a vorbit i-au spus ca nu vor inchisori si pedepse (ba chiar au subliniat ca i-au spus asta si lui Tudorel Toader). A mai vorbit Dancila si cu Valer Dorneanu care i-a spus ca nu vrea Constitutie. Ratzi ai dreaqu cu cine va mai crede!

+3 (5 voturi)
Adrian Foangǎ
18.08.2019, 16:01:10

Cate fecale molfaie femeia asta!

0 (4 voturi)
Banan Crudu
18.08.2019, 15:01:04

Docila a renințat să mai meargă la școală ? Sincer, se vede.

+3 (5 voturi)
Ion jonred
18.08.2019, 15:02:15

veorica se facă nu știe și de ”părinții” care i-au cerut să se care dracului de la guvernare! că ăia oricum sunt mai mulți

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (20)