World Vision România organizează „Şcoala de Vară” pentru mai mult de 10.000 de copii din mediul rural

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto World Vision România
Foto World Vision România

Pe perioada verii, 8 din 10 copii din mediul rural muncesc în gospodării. Cei mai mulţi dintre ei nu au mers niciodată în vacanţă şi nu şi-au părăsit niciodată comunitatea. Vacanţa reprezintă intervalul în care se instalează pierderi de învăţare, iar World Vision România va organiza „Şcoala de Vară” pentru mai mult de 10.000 de copii din mediul rural, pentru a-i ajuta să recupereze materia pierdută.

„Şcoala de Vară este o iniţiativă care răspunde unei nevoi universale a copiilor şi se adresează elevilor de toate vârstele, de la clasa I până la a XII-a, care participă la programele noastre. Pentru cei 10.000 de copii care în aceste luni vor merge la Şcoala de Vară a Fundaţiei World Vision, vor fi singurele zile în care se vor simţi cu adevărat în vacanţă. Unii dintre ei vor recupera materia pierdută, un pas obligatoriu pentru a nu rămâne în urmă şi a merge mai departe la şcoală. Alţii vor afla ce ştiu şi pot să facă şi îşi vor descoperi pasiuni nebănuite. Pentru toţi, Şcoala de Vară înseamnă o şansă.”, explică Mihaela Nabăr, director executiv al Fundaţiei World Vision România.

Programul „Şcoala de Vară” cuprinde o serie de iniţiative de educaţie remedială şi nonformală şi combineă învăţatul cu joaca. Copiii vor merge în drumeţii, tabere, excursii şi vor participa la ateliere practie şi jocuri de rol, unde vor desprinde abilităţi de viaţă independentă. 

„În acest an, Şcoala de Vară World Vision se desfăşoară sub sloganul „O vară de povestit”, campania de strângere de fonduri fiind în prezent deschisă tuturor celor care doresc să ajute, prin donaţii online (https://bit.ly/3hGebcK) sau prin SMS (8864 cu textul SPERANTA - mesaj în valoare de 4 euro).” scrie World Vision România într-un comunicat de presă.

Copiii din satele româneşti sunt victimele sărăciei

În mediul rural, circa 40% dintre părinţi cumpără mai puţine rechizite şi cărţi pentru copii, pentru a economisi bani. Copii nu au şansa să se bucure de copilărie şi sunt nevoiţi să muncească de la vârste fragede pentru a se putea întreţine. 

Tinerii din sate lasă de multe ori educaţia pe plan secund din cauza lipsei banilor, iar bibliotecile şcolare şi cele publice sunt subfinanţate şi au fonduri de carte, de cele mai multe ori, foarte sărace, iar astfel nu pot oferi copiilor cărţile de care au nevoie pentru a se culturaliza.

Potrivit datelor Eurostat, în România se înregistrează cea mai mică rată de participare la activităţi culturale sau sportive din UE (sub 30% din populaţia în vârstă de peste 16 ani, raportat la un interval de 12 luni).

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite