Studii în străinătate

articolul anterior articolul urmator

„Hai Acasă!”, o campanie pentru studenţii românii din străinătate care îşi doresc un job în ţară

2
9 Jun 2013 01:53:26
Autor: Oana Craciun
Aproape 200 de tineri au participat la evenimentul de cariere ”Hai Acasa!”, la prima ediţie, de anul trecut FOTO: haiacasa.lsrs.ro
Aproape 200 de tineri au participat la evenimentul de cariere ”Hai Acasa!”, la prima ediţie, de anul trecut FOTO: haiacasa.lsrs.ro

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) a lansat proiectul ”Hai Acasă!” destinat studenţilor şi absolvenţilor români din străinătate care îşi doresc o carieră în ţară. Până pe 22 iunie, aceştia vor putea interacţiona, online şi offline, cu reprezentanţii mai multor companii şi vor putea accesa o serie de stagii în instituţii din România.

Sâmbătă, 8 iunie, a luat startul proiectul „Hai Acasă!”, un eveniment de cariere dedicat studenţilor şi absolvenţilor români din străinătate organizat de Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministrului Delegat pentru Românii de Pretutindeni.

Evenimentul se va desfăşura atât offline (la Bucureşti, în data de 22 iunie, într-un eveniment în care studenţii şi absolvenţii vor discuta cu angajatorii faţă în faţă), cât şi online (pe platforma interactivă EventLink360, până pe 22 iunie) şi va conecta companiile participante cu studenţi şi absolvenţi ai universităţilor din întreaga lume, în timp real, de oriunde ar fi. 

În perioada 8-22 iunie, platforma EventLink360 va fi activă: tinerii vor vizualiza companiile prezente la „Hai Acasă!” şi ofertele lor profesionale, iar reprezentanţii companiilor vor putea vizualiza profilurile participanţilor (prenume şi nume, statut, universitatea din străinătate, specializare principală şi secundară, disponibilitate), susţin reprezentanţii LSRS.

Condiţia de acces: cel puţin un semestru de studii peste hotare

Ei vor putea face schimb de contacte şi chiar vor putea stabili online o viitoare întâlnire faţă în faţă, în ţară, la evenimentul din Bucureşti, din 22 iunie.

Studenţii şi absolvenţii cu studii peste hotare s-au putut înscrie gratuit să participe la „Hai Acasă!”, pentru a intra în legătură cu companiile din România participante de asemenea la proiect, începând cu data de 14 mai 2013 şi până la finele lunii. Una din condiţiile de bază a fost experienţă internaţională de studii de minimum un semestru la o instituţie de învăţământ acreditată din străinătate.

Totodată, în cadrul "Hai Acasă" se va desfăşura "Business Consulting Case Study Event", competiţie bazată pe dezvoltarea abilităţilor de leadership, problem-solving şi munca în echipă, în cadrul căruia studenţi şi absolvenţi români de top cu studii în străinătate vor fi consultanţi pentru o zi, prin rezolvarea unui studiu de caz, ce va simula o problemă reală în domeniul consultanţei de management.

La prima ediţie a târgului de carieră ”Hai Acasă!”, care a avut loc anul trecut în perioada 28-29 iunie, au participat 192 de studenţi şi absolvenţi de studii în străinătate, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, potrivit LSRS.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

9.06.2013, 07:36:14

Dupa ce ati investit bani si munca in educatia voastra "hai acasa" ca sa faceti foamea si sa-si bata joc de inteligenta voastra un martafoi de birocrat de la vreo agentie guvernamentala sau vreun parvenit cu bani furati, pe post de patron. Mai bine ramaneti unde sunteti si traiti-va viata intr-un mediu civilizat ca sa va puteti bucura de produsul muncii voastre.

0 (2 voturi)
cuore hombra
10.06.2013, 14:19:01

eu va recomand rabdare! Acum, daca veniti acasa, veti avea de platiti toate furaciunile si oalele sparte pe care le-au facut hotii de politicieni in cei 20 de ani de democratie originala romaneasca. Cel mai devreme, si daca nu rezistati, asteptati sa crape ideologul acestei societati - Ion Iliescu; dar dupa cercetari si dovezi palpabile

Modifică Setările