Studii în străinătate

articolul anterior

Jurnalista româncă Monica Ulmanu face parte din echipa Washington Post care a câştigat Premiul Pulitzer

2
5 May 2020 07:29:04
Autor: George-Andrei Cristescu
Monica Ulmanu FOTO educateprivata.ro
Monica Ulmanu FOTO educateprivata.ro

Jurnalista româncă Monica Ulmanu a câştigat cel mai prestigios premiu din domeniul presei, alături de echipa Washington Post, din care face parte. Distincţia a fost acordată pentru o serie de articole de investigaţie care au avut ca subiect schimbările climatice.

Comitetul de acordare a premiului a explicat că seria de articole la care a participat Monica Ulmanu a fost premiată pentru că reprezintă ”o serie extraordinară care a demonstrat cu claritate ştiinţifică efectele nocive ale temperaturilor extreme asupra planetei.”, conform https://www.educatieprivata.ro/
 
Monica Ulmanu coordoneaza o sectie din departamentul de grafică de la Washington Post ca assignment editor. Ea s-a mutat de la Guardian la Washington Post in 2018 si a mai lucrat, intre altele, la Reuters (biroul din Londra) si Boston Globe, plus un stagiu la New York Times.
 
Despre Premiul Pulitzer
 
Premiul Pulitzer – premiul pentru jurnalism american, creat în anul 1904 de jurnalistul american de origine maghiară Joseph Pulitzer. El este acordat anual pentru merite deosebite pentru reportaje, fotografii, romane şi înregistrări muzicale. Premiatului i se acordă şi suma de 10.000 $ americani. În lumea jurnaliştilor şi scriitorilor din Statele Unite, Premiul Pulitzer este un premiu similar ca prestigiu cu premiul Nobel acordat cercetătorilor, scriitorilor şi oamenilor de ştiinţă din întreaga lume sau cu premiul Oscar din cinematografie.
 
Premiatul este anunţat de regulă în luna aprilie. Acordarea premiului se face la circa o lună după înştiinţare în perioada prânzului în biblioteca universităţii Columbia University din New York City. Premiul Pulitzer a fost acordat pentru prima oară în 1917.
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Adrian Foangǎ
5.05.2020, 07:52:53

Pentru ce a ajuns sa se acorde premiul Pulitza - pentru reportaje despre schimbarile climaterice! Urmeaza sa-l acorde pentru articole despre seceta din Romania.

+1 (1 vot)
Farcas Ana
5.05.2020, 10:40:55

https://www.washingtonpost.com/graphics/2019/national/climate-environment/climate-change-america/ "Project and story editing by Trish Wilson. Graphics editing by Monica Ulmanu. Design and development by Madison Walls. Copy editing by Emily Morman and Brian Malasics. Photo editing and research by Olivier Laurent. Project management by Julie Vitkovskaya. "

+1 (1 vot)
Modifică Setările