Studii în străinătate

articolul anterior articolul urmator

Universităţile din Canada, cele mai mici taxe din ţările vorbitoare de engleză

3
2 May 2016 14:08:10
Autor: Nicoleta Onofrei
McGill University. Foto: equalitycanada.com
McGill University. Foto: equalitycanada.com

Absolvenţii Universităţilor din Marea Britanie au datoriile cele mai mari la finalul studiilor, în comparaţie cu absolvenţii universităţilor din alte ţări vorbitoare de engleză, arată un raport al organizaţiei de caritate educaţională Sutton Trust, potrivit publicaţiei The Guardian. Absolvenţii Universităţilor din Canada au datoriile cele mai mici.

Un raport efectuat de către Sutton Trust arată că studenţii din Anglia plătesc 9.000 de lire pe an, iar la sfârşitul studiilor rămân cu datorii de 44.000 de lire în medie. Studenţii care urmează programe universitare în America au de plătit, la finalizarea studiilor, aproximativ 20.500 de lire la universităţile de stat şi 29.000 la universităţile private. Totodată, studenţii care urmează programe universitare în Canada au o datorie de plătit la finalul studiilor, în medie, de 15.000 lire.
 
Potrivit site-ului universitystudy.ca, cel mai probabil, un student în Canada are nevoie de o sumă cuprinsă între 15.000 şi 30.000 de dolari canadieni, anual,  pentru a acoperi taxele şcolarizare şi cheltuielile legată de trai.
 
Cele mai bune universităţi din Canada
 
Potrivit topului realizat de Quacquarelli Symonds, compania britanică specializată în educaţie, 
Cele mai bune cinci universităţi din Canada sunt:
1. McGill University - ocupă 24 în topul mondial. Fondată în 1821, Universitatea are studenţi internaţionali din peste 150 de ţări şi a fost votată ca fiind cea mai bună din Canada în ceea ce priveşte studiile doctorale pentru 10 ani consecutiv.
2. University of Toronto – ocupă locul 34 mondial. Universitatea este recunoscută pentru critică literară, comunicare şi teorie, dar şi pentru inovaţiile în cercetare, fiind inclusiv locul unde a început cercetarea cu celulele stem si insulină.
3. University of British Columbia – ocupă locul 50 mondial.
4. University of Alberta – locul 96 mondial, potrivit topului realizat de Quacquarelli Symonds anul acesta.
5. Universitatea din Montreal – ocupă locul 115 în lume, dar este unui dintre cele mai importante centre de cercetare din Canada, alocând sume imprtante în acest domeniu.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Ghe Stoian
3.05.2016, 10:09:47

Dna Onofrei.Fiti putin atenta : In Canada sunt DOUA limbi oficiale=engleza SI FRANCEZA ! Mai documentati-va !(TOATE marfurile, alimentare sau tehnice) au etichete si instructiuni bilingve ! In plus, in Canada, studentii pot face, imprumuturi foarte avantajoase ! Si inca ceva: studentii f.buni, sunt contactati, in primii ani de facultate, care le ofera si burse, conditionat sa urmeze sa lucreze la ei in firma !

+1 (1 vot)
Quiet Guy
3.05.2016, 22:12:41

Este "ciudat" ca nici o universitate din Canada nu s-a dat gindit sa acorde titlul de honoris causa unui anumit patriarh. Probabil ca in Canada la universitati se face scoala si nu prostitutie intelectuala si nici nu se accepta plagiaturi si asta chiar daca vin din partea unor ministri sau prim-ministri.

g duscanu
5.05.2016, 01:44:23

Au vrut... dar pana a livrat posta romana scrisoarea le-a luat-o politehnica inainte... si cui ii place sa fie al doilea la linia de sosire?