Viitorii studenţi străini din Marea Britanie vor trebui să treacă de interviul de la Biroul de Imigrări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Străinii care vor vrea să vină în Regatul Unit ca studenţi vor trebui să-i convingă şi pe cei de la Imigrări FOTO: Shutterstock
Străinii care vor vrea să vină în Regatul Unit ca studenţi vor trebui să-i convingă şi pe cei de la Imigrări FOTO: Shutterstock

Peste 100.000 de străini care vor vrea să ajungă în 2013 în Marea Britanie ca studenţi vor fi intervievaţi mai întâi de personalul consular, în cadrul unui plan al autorităţilor britanice de a pune capăt imigrării „falşilor studenţi“, a anunţat Theresa May, secretarul de stat britanic pe probleme de imigrare, potrivit ”The Guardian”.

Condiţii mai dure pentru cei care vor să emigreze în Regatul Unit pe filiera educaţională. Tinerii care vor dori să vină la studii în Marea Britanie anul viitor vor trebui să se pregătească pentru a trece de interviul cu oficialii de la Imigrări. 

În total, peste 100.000 de viitori studenţi, în special din afara Uniunii Europene, vor trebui să treacă de acest filtru, a anunţat Theresa May, secretarul de stat britanic pe probleme de imigrare, potrivit ”The Guardian”.

Autorităţile britanice au luat această decizie după ce un studiu pilot al Biroului de Imigrări, care a implicat interviuri cu 2.300 de viitori studenţi, a arătat că ”abuzul pe acest sector este în floare, relatează jurnaliştii. Ca atare, britanicii au pus în aplicare un plan de limitare a accesului ”falşilor studenţi”.

250.000 de interviuri, pe toate sectoarele

Interviurile vor fi extinse în toate domeniile, nu doar în cazul viitorilor studenţi, ceea ce înseamnă că mai mult de 250.000 de oameni, care speră să emigreze în Regatul Unit, vor trebui să treacă de interviul pregătit de Biroul de Imigrări, a adăugat May. 

„Vă pot anunţa că începând de astăzi vom extinde radical programul de interviu al Biroului de Imigrări, începând cu ţările cu cel mai mare risc şi concentrându-ne pe ruta cea mai solicitată către Marea Britanie şi pe vize studenţeşti. Vom creşte considerabil numărul interviurilor, până la peste 100.000, începând cu următorul an financiar“, a declarat secretarul de stat britanic, citat de „The Guardian“.

„Apoi, vom extinde acest program în toate domeniile şi toate rutele către Regatul Unit, unde avem dovezi. Cred că această nouă abordare ne va ajuta să eliminăm abuzul vizelor britanice şi să îmbunătăţim integritatea sistemului nostru de imigrare“, a mai precizat Theresa May.

Studenţii străini, ”protejaţi” de impactul lor financiar

Secretarul de afaceri, Vince Cable, care a avertizat cu privire la pericolele economice ale imigraţiei acoperite, este de părere că mişcarea nu va implica nicio restricţie asupra studenţilor străini, care frecventează universităţi britanice. El a descris învăţământul superior ca una dintre cele mai bune industrii de export ale ţării.

„Nu va fi nicio limită pentru studenţi. Dacă sunt în ordine, atunci sunt liberi să vină. Sunt bine veniţi. Sectorul universităţilor trebuie şi va fi întâmpinat pentru că dă claritate, certitudine şi siguranţă că nu există limită numerică“, a adăugat oficialul.

”Devenim mai severi în ceea ce priveşte abuzul”

Secretarul de stat britanic pe probleme de imigrare a insistat asupra faptului că nu ar trebui să existe nicio limită numerică pentru studenţii din afară. 

Dacă ştii engleza şi eşti acceptat la un curs adecvat la o universitate bună poţi veni să studiezi în Mare Britanie. Suntem, de asemenea, conştienţi că vizele studenţeşti nu sunt o rută ocolitoare pentru a lucra aici. Devenim mai severi în ceea ce priveşte abuzul. Colegiile şi-au pierdut dreptul de a sponsoriza studenţi străini. Studenţii falşi au fost alungaţi, iar prin programul de interviuri devenim din ce în ce mai buni la identificarea şi respingerea oamenilor pe care nu îi vrem în Regatul Unit“, este de părere May.

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite