Universitar

articolul anterior articolul urmator

49 de studenţi de la Facultatea de Drept din Bucureşti, propuşi pentru exmatriculare pe motiv de fraudare a mai multor examene

17
23 Feb 2021 15:56:07
Autor: Cristina Morozan
Universitatea din bucuresti Foto: shutterstock
Universitatea din bucuresti Foto: shutterstock

49 de studenţi din anul I de la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti au fost propuşi pentru exmatriculare pe motiv de fraudare a mai multor examene. Propunerea pentru exmatriculare a acestora este o premieră în cadrul Facultăţii de Drept şi a Universităţii din Bucureşti, a declarat decanul Răzvan Dincă.

 „Situaţia este cu atât mai gravă fiind vorba de oamenii şcoliţi să devină viitorii magistraţi, avocaţi, jurişti, profesionişti ai dreptului, deci tocmai cei care ar trebui să practice echitate şi corectitudine şi să judece conform acestor valori. Este şocant să constatăm un asemenea fenomen, e cu totul contrariant pentru principiile pe care ar trebui să le insuflăm viitorilor magistraţi, avocaţi, jurişti, profesionişti ai dreptului să descoperim în stadiul formării lor iniţiale o asemenea încălcare a acestor principii”, a spus Dincă, conform Edupedu.ro

Motivul care stă la baza acestei măsuri, conform sursei citate, este că cei 49 de studenţi din anul I din două grupe, de la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, propuşi pentru exmatriculare, ar fi fraudat mai multe examene. Studenţii au comunicat pe whatsapp metode de copiere pentru fraudarea examenelor online şi rezolvau în comun subiectele, făcând schimburi de filmuleţe în care unii studenţi explicau metode de copiere şi cum să îşi aşeze ecranele astfel încât să aibă acces la o sursă de inspiraţie

„Nu am mai avut în istoria facultăţii şi nici a universităţii o astfel de situaţie, este o premieră. Au mai fost studenţi exmatriculaţi pentru fraudă, dar niciodată nu au fost propuşi atât de mulţi. Pentru spiritul de justiţie, echitate şi corectitudine pe care trebuie să îl cultivăm în facultatea de drept este şocant să constatăm un asemenea fenomen, e cu totul contrariant pentru principiile pe care ar trebui să le insuflăm viitorilor magistraţi, avocaţi, jurişti, profesionişti ai dreptului să descoperim în stadiul formării lor iniţiale o asemenea încălcare a acestor principii”, a  mai precizat decanul Răzvan Dincă, conform sursei citate.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

Mantaur
23.02.2021, 16:18:15

Dar la Iași la Prorector Buborel ?

+5 (5 voturi)
Ludwig
23.02.2021, 16:18:16

Pai sunt o gramada de absolventi de particulare de drept ce sunt magistrati, procurori, avocati, politisti, etc... Astia nici macar nu au trecut pe acolo. Sunt doar fabrici de diplome: trimiti banii si primesti diploma.

+8 (8 voturi)
Ludwig
23.02.2021, 16:20:54

In mod normal la examen la stat cand intrii in sala lasi telefonul la catedra pe silence. Cum naiba astia scriau pe whatsapp? Nu exista nici un supraveghetor sau ala era mituit dinainte? De ce nu se baga camere pe metoda Funeriu?

+4 (4 voturi)
Ludwig
23.02.2021, 16:21:54

Pe cat facem pariu ca nu-i exmatriculeaza? In cazul.asta raman profii fara norma si nu-si primesc salariile.

+4 (4 voturi)
Actor Spectator
23.02.2021, 16:24:25

O picatura intr-un ocean, dar pe undeva trebuie inceput. Nu am nicio indoiala ca fraudele sunt reale. Felicitari Facultatii de Drept a UB si decanatului!

+8 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (17)

Modifică Setările