ADMITERE FACULTATE 2014 Topul specializărilor cu cele mai multe locuri. Medicina şi Dreptul, pe primele locuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cifrele reprezintă capacitatea maximă de şcolarizare atât la buget cât şi la taxă
Cifrele reprezintă capacitatea maximă de şcolarizare atât la buget cât şi la taxă

Specializarea Medicină de la Facultatea de Medicină a UMF „Carol Davila” din Bucureşti are cele mai multe locuri din ţară disponibile la admiterea de anul acesta: 1.500. Urmează Dreptul şi apoi specializarea Limbi Străine, ambele la Universitatea din Bucureşti, potrivit cifrelor de şcolarizare propuse de Ministerul educaţiei.

După Medicina de la UMF „Carol Davila”, pe locul al doilea în topul specializărilor cu cele mai multe locuri scoase la concurs la admiterea de anul acesta se află Dreptul, de la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, unde vor putea învăţa maximum 1.000 de studenţi, atât la forma de învăţământ cu frecvenţă, cât şi la învăţământ la distanţă.

Cifrele se regăsesc în proiectul de Hotărâre de Guvern privind cifrele de şcolarizare pentru anul viitor la universităţi, care a fost pus în dezbatere publică marţi.

Următoarea specializare cu multe locuri aparţine tot Universităţii din Bucureşti, respectiv Facultăţii de Limbi şi Literarturi străine. Este vorba de Limbă şi literatură modernă combinată cu o altă Limbă şi Literatură modernă sau cu Limba rromani, unde pot să studieze 750 de studenţi la anul.

La restul specializărilor cu multe locuri, cifra de şcolarizare variază între 400 şi 600. La Academia de Studii Economice din Bucureşti, spre exemplu, sunt 550 de locuri la specializarea Contabilitate şi informatică de gestiune din cadrul Facultăţii de Informatică şi Contabilitate de gestiune, iar la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, cele mai multe locuri sunt la specializarea Geografia Turismului din cadrul Facultăţii de Geografie.

Tot la UBB Cluj, sunt 425 de locuri la specializarea Limbă şi Literatură Maghiară cu o Limbă Modernă şi 400 de locuri la Contabilitate şi Informatică de gestiune.

La Universitatea "Al. I Cuza" din Iaşi sunt 400 de locuri la trei specializări: Informatică, Limbi şi Literaturi Moderne şi Economie şi Afaceri Internaţionale de la facultăţile de Informatică, de Litere, respectiv de Economie şi Administrarea Afacerilor.

Universităţile tehnice, private şi politehnice - sute de locuri

În ceea ce priveşte universităţile Politehnice, la cea din Bucureşti sunt 300 de locuri la Automatică şi Informatică aplicată şi 385 de locuri la specializarea Construcţii civile, industriale şi agricole, la Politehnica din Timişoara.

Facultăţile tehnice de construcţii au şi ele specializări cu multe locuri. Spre exemplu, Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti are 400 de locuri la specializarea Inginerie şi Management  în alimentaţia publică şi agroturism. De asemenea, la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi sunt 390 de locuri la Construcţii civile, industriale şi agricole.

În ceea ce priveşte universităţile private, Universitatea "Dimitrie Cantemir" are 600 de locuri la specializarea Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor, Universitatea Româno-Americană are 450 de locuri la Management, iar Universitatea "Nicolae Titulescu" are 450 de locuri la Drept. Universitatea "Spiru Haret" are 300 de locuri la trei specializări: Drept, Marketing şi Contabilitate şi Informatică de gestiune.


ADMITERE FACULTATE 2014 33 de universităţi au cel puţin o specializare sau un program care intră în lichidare

ADMITERE FACULTATE 2014 Peste 1.000 de locuri la taxă şi buget la SNSPA

ADMITERE FACULTATE 2014 ASE înlocuieşte examenul cu eseul motivaţional şi media de la Bac

ADMITERE FACULTATE 2014 La Universitatea din Bucureşti se intră pe baza de eseu motivaţional, examen scris şi media de la BAC

UBB, prima universitate din ţară care îşi anunţă condiţiile de admitere pentru 2014

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite