Universitar

articolul anterior articolul urmator

ANOSR: Universităţile nu se vor mai închide la trei cazuri de coronavirus confirmate

0
28 Sep 2020 14:57:51
Autor: Daniela Serb
Anul universitar urmează să înceapă la 1 octombrie
Anul universitar urmează să înceapă la 1 octombrie

Horia Oniţă, preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), a declarat că universităţile nu se vor mai închide la trei cazuri de coronavirus confirmate în formaţii de studiu diferite.

Decizia ar fi inclusă într-un ordin comun de ministru ce se află în lucru la Ministerele Educaţiei şi Sănătăţii.
 
Potrivit preşedintelui ANOSR, decizia o va lua fiecare unitate de învăţământ superior împreună cu direcţiile de sănătate publică, în funcţie de numărul de cazuri şi unde au apărut, în fiecare situaţie în parte. 
 
„Ordinul va conţine în mare parte aceleaşi reguli stabilite anterior, dar se vor modifica unele lucruri cum ar fi clarificări privind cazarea din cămine şi modificarea acelei reguli care prevedea că la trei cazuri de coronavirus/per universitate, se va închide toată instituţia de învăţământ superior. Regula aceasta nu avea nicio logică, fiindcă una este în preuniversitar când ai, în general, un singur imobil, alta este în universitar când ai mai multe facultăţi împărţite în mai multe clădiri. Poţi să ai şi 10 imobile, ori nu are nicio logică să le închizi pe toate dacă apar trei cazuri. Astfel, în noul ordin, este prevăzut ca la apariţia a trei cazuri confirmate de coronavirus, să aibă loc o discuţie cu reprezentanţii direcţiei de sănătate publică pentru a decide, în funcţie de caz, unde vor fi suspendate cursurile, fie că este vorba de facultate/imobil/grupă/universitate”, a explicat Oniţă pentru Edupedu.ro.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările