Burse lunare de 100 de euro pentru studenţii de la ASE la SOCAR, reprezentanţa Companiei Petroliere de Stat din Azerbaijan în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii trebuie să aibă minimum media 8,50 ca să participe   FOTO: Adevărul/Marian Iliescu
Studenţii trebuie să aibă minimum media 8,50 ca să participe   FOTO: Adevărul/Marian Iliescu

Studenţii din anii terminali de la Academia de Studii Economice (ASE) pot să se înscrie, până la sfârşitul lunii noiembrie, la concursul „Burse de excelenţă SOCAR”, aflat la a doua ediţie. Opt câştigători vor fi desemnaţi pe 12 decembrie şi vor beneficia fiecare de o bursă lunară de 100 de euro, în perioada 1 ianuarie 2014-31 septembrie 2014.

Concursul se adresează studenţilor din anii terminali, care frecventează cursurile la zi la una dintre specializările: Contabilitate şi Informatică de Gestiune, Finanţe, Bănci, Asigurări şi Burse de Valori, Comerţ sau Marketing.

Studenţii care vor să-şi depună candidaturile trebuie să aibă media aritmetică a anilor de şcolarizare I şi II minimum 8,50 şi să redacteze o lucrare scrisă pe o temă dată de organizatori. 

20 de tineri în finală. 8 câştigători, fiecare cu o bursă lunară de 100 de euro

În urma evaluării eseurilor, compania SOCAR România împreună cu ASE Bucureşti vor selecta 20 de tineri pentru proba interviului final cu Top Managementul companiei SOCAR.

”Cei opt studenţi declaraţi bursieri (câte 2 studenţi de la fiecare facultate inclusă în Program) vor beneficia de o bursă în cuantum de 100 euro/lunar, în perioada 01 ianuarie 2014- 30 septembrie 2014”, potrivit reprezentanţilor companiei SOCAR România, investiţia totală în program fiind de 33.000 de lei.

Recrutare de pe băncile facultăţii

„Anul acesta am extins Programul şi la Facultatea de Comerţ şi am introdus proba interviului cu studenţii finalişti. Vrem să-i cunoaştem îndeaproape pe cei care vor beneficia de bursele acordate de compania noastră, mai cu seamă că SOCAR caută să recruteze tineri specialişti din domeniile facultăţilor vizate de Program. Desemnarea celor opt bursieri înseamnă, pe de-o parte, o investiţie SOCAR în educaţia acestora, iar, pe de altă parte, şi o monitorizare a parcursului lor educaţional, pentru a vedea în ce măsură, la finalizarea studiilor, tinerii sunt capabili să ocupe poziţii în compania noastră”, spune Hamza Karimov, CEO SOCAR România.

Candidaturile pot fi depuse până la finalul lunii noiembrie şi vor fi notate de o Comisie de Evaluare mixtă, formată din reprezentanţi ai companiei SOCAR şi reprezentanţi din cadrul ASE Bucureşti. Câştigătorii vor fi anunţaţi în data de 12 decembrie 2013, în cadrul Galei de Premiere.

Pentru prima dată, programul Bursele de Excelenţă SOCAR include şi premii pentru activităţi de social media pentru toţi studenţii ASE, indiferent de specializare, anul universitar sau de mediile obţinute. Acestea sunt definite de Regulamentul de concurs şi vor fi decernate tot în cadrul Galei finale de premiere.

”SOCAR România este reprezentanţa  companiei petroliere şi de gaze naturale deţinută de statul Azerbaijan (The State Oil Company of Azerbaijan Republic), una dintre cele mai bine cotate companii petroliere din lume. Compania de stat din Azerbaijan este angrenată în plan european în proiecte cheie, menite să crească securitatea energetică a Europei, prin diversificarea resurselor de gaze naturale. România e legată în acest moment de Azerbaijan şi SOCAR prin două proiecte energetice majore: Nabucco şi AGRI, gândite pentru a reduce dependenţa României faţă de importul de gaze naturale din Rusia”, se arată pe site-ul companiei.


FOTO REZIDENŢIAT 2013 Mulţi absolvenţi de Medicină au ales rezidenţiatul în Germania

Examenul de rezidenţiat care a avut loc duminică a fost mai greu decât anul trecut, au apreciat cei mai mulţi absolvenţi de Medicină. Chiar şi cei care au obţinut punctaje mari, de 890 de puncte din maximum de 950, spun că grilele au fost mai dificile decât s-ar fi aşteptat.

Cercetătorii români vor beneficia de fonduri nerambursabile de la norvegieni în valoare de 20 de milioane de euro

România va beneficia de fonduri nerambursabile în valoare de 20 de milioane de euro prin intermediul programului „Cercetare în sectoarele prioritare”, în conformitate cu prevederile acordului de implementare a programului „Cercetare în sectoarele prioritare" prin care România poate atrage granturi prin mecanismul financiar al Spaţiului Economic European, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei (MEN).

Subvenţia pentru cantine şi cămine va creşte cu 10%

Guvernul României a decis majorarea cu 10% a subvenţiei acordate de la bugetul de stat pentru căminele şi cantinele din campusurile universitare, începând cu data de 1 decembrie 2013. Măsura vine la scurt timp după ce Executivul a decis majorarea cu până la 10% a salariilor profesorilor debutanţi, în cadrul elaborării bugetului pentru anul 2014, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.

Raed Arafat le va vorbi studenţilor şi tinerilor medici despre medicina de urgenţă din România

Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti organizează, în perioada 5-8 decembrie 2013, cea de-a 17-a ediţie a Congresului pentru Studenţi şi Tineri Medici, Bucureşti, unde vor ţine conferinţe personalităţi din lumea medicală, precum Raed Arafat.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite