Universitar

articolul anterior

Austeritate sezonieră: PSD intenţionează să taie de la studenţi

9
15 Jul 2019 16:48:42
Cristian Ghingheş

9 Comentarii

Bănăţanu v.2
16.07.2019, 01:58:38

Sunt întrutotul de acord că PSD nu ar mai trebui să fie la cârma României, tinere Ghingheș, da' o întrebare tot mă frământă: cum naiba se face că jumătate dintre „tinerii studioși” nu reușesc să absolve examenul de maturitate iar o mare parte dintre cei care „bacalaurează” aleg administrația publică? E pită caldă de mâncat la cantina statului, nu-i așa? „Capitaliștii feroce” pocnesc din degete și nu gândesc în profunzime. „Plusvaloarea muncii” nu poate fi adusă decât atunci când ai „specialiști” în administrație. Munca e pentru albine, nu pentru trântori...

+3 (3 voturi)
Ghita Bizonu'
16.07.2019, 06:35:40

Junior [pao on primul rand prea vpati luat-o-n capcu trenurile! Adica nu mai poti sa gesetiin bilet spre Cntata ca toti sa unghesuiti sainvatati? Apoi .. de banii babacilor ai auzit? Si in fine .. nu cred ca mai avem nevoie de ziaristi,sociologi, prostologi, filozofei, comunicationisti , SNSPisti, "etudii eruopene" si lati inutili din astia ... Si am impresia cadeja avem cam (prea)muoti absolventi frftrpt (de o calitate ... ) si cica in adtia publica ....

-1 (1 vot)
Tepes
16.07.2019, 07:10:16

"Vrem valoare adăugată mare, absolvenţi bine pregătiţi şi o Românie competitivă?" Da, asta vrem, nu plimbări gratis prin toată țara la tot felul de festivaluri și evenimente care nu au nici o legătură cu învățatul. Sunt de acord ca studenții să aibă, să zicem, 6 călătorii gratuite pe an, de la localitatea de domiciliu la localitatea unde este facultatea, dar și astea condiționat de rezultatele la învățătură. Nu văd de ce trebuie să aibă călătorii nelimitate la distracție. Am și eu o întrebare. În care țară din lumea asta facultatea este gratuită și studenții au călătorii nelimitate pe calea ferată? Vrem o țară ca afară? Păi atunci să se termine cu pomenile. Orice fel de pomeni: ajutor social pentru leneși, călătorii gratuite pe calea ferată pentru studenți, scutirea de impozit pentru IT-iști, pensiile speciale, etc.

+2 (4 voturi)
Augustin Man
16.07.2019, 09:45:35

@Dlui Tepes: Nu stiu ce aberatii s-au vehiculat in presa, dar nu orice informatician este automat scutit de impozit, ci numai aceia ale caror firme in care lucreaza aduc un venit la stat mult mai mare decit respectiva scutire; ca urmare, aceasta nu este o "pomana", ci o incercare de a opri plecarea acelor firme din Romania.

-1 (1 vot)
Tepes
16.07.2019, 20:41:22

Augustin Man Aha, doar IT-tiști pleacă din țară. Atunci e OK. Trebuie să îi ținem aici. Dar eu am auzit că pleacă până și țăranii la cules de căpșuni. Sau unii pleacă la șters la dos englezi sau nemții. Totuși e bine că ținem IT-iștii acasă. Firmele care îi angajează nu plătesc impozit. Nu e mișto?

+1 (1 vot)