Concret, cele mai bine plasate universităţi româneşti în topul din acest an sunt Universitatea Babeş-Bolyai şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu,“ ambele din Cluj-Napoca.
Universitatea Babeş-Bolyai ocupă locul 166 în clasamentul internaţional, în coborâre cu patru poziţii faţă de ediţia de anul trecut, cu un scor general de 26,1 de puncte, în timp ce Universitatea „Iuliu Haţieganu“, nou intrată în top, se află pe poziţia 196, cu un scor de 24,8 de puncte.
Niciuna dintre următoarele 5 universităţi româneşti incluse în clasament nu a obţinut un punctaj suficient de ridicat pentru a intra în Top 200.
Pe locul al III-lea este clasată Universitatea Bucureşti (situată în intervalul 201-250), urmată de Universitatea de Vest din Timişoara (intervalul 301-350).
Poziţia a V-a este ocupată de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi. Aceasta este urmată de Academia de Studii Economice din Bucureşti (nou intrată) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi.
Ierarhia globală este condusă de patru universităţi chineze - Tsinghua, Peking, Zhejiang şi Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie din Hefei -, urmate de Universitatea de Stat M.V. Lomonosov din Moscova. Clasamentul include 442 de instituţii de învăţământ superior din 43 de ţări, împărţite în trei categorii de ţări: 1) în curs de dezvoltare avansată, 2) în curs de dezvoltare secudare şi 3) cele de tip frontieră.
România se află în cea din urmă categorie (a ţărilor frontieră), alături de Argentina, Bahrain, Bangladesh, Botswana, Bulgaria, Republica Coasta De Fildeş, Croaţia, Cipru, Estonia, Ghana, Iordania, Kenya, Letonia, Lituania, Macedonia, Malta, Mauritius, Moroc, Nigeria, Oman, Palestina, Serbia, Slovacia, Slovenia, Sri Lanka, Tunisia, Vietnam.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
4 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
Tot Clujul e fruntea!
Uraaaa,mai avem putin si depasim Bangladesul.
N-am înţeles, ce înseamnă "de frontieră"? E rău, nu? Adică ultimii oameni.
La furat inainte, la educatie in coada. Vede cineva corelatia ? Guvernul/Ministerul Educatiei in nici intr-un caz ca multi din guvernatii au cite doua diplome la universitati private care nu sunt listate ca sunt prea bune sa fie listate.