Universitar

articolul anterior articolul urmator

Cîmpeanu: Proiectul regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor Universitare, în dezbatere publică

0
9 Jul 2021 16:56:09
Autor: News.ro
Cîmpeanu a adăugat că şi Universităţile sunt aşteptate să facă sugestii în scris Foto: Pexels.com
Cîmpeanu a adăugat că şi Universităţile sunt aşteptate să facă sugestii în scris Foto: Pexels.com

Ministrul Educaţiei a anunţat vineri că vor fi puse în dezbatere publică proiectul regulamentului de organizare şi funcţionare a CNAT (Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare) şi trei proiecte ale metodologiei de acordare a titlului de doctor, a atestatului de abilitare şi de sesizare a plagiatului.

„Vineri sau luni, cel târziu, vor fi puse, de data aceasta, în dezbatere publică proiectul regulamentului de organizare şi funcţionare a CNAT, plus cele trei proiecte ale metodologiei de acordare a titlului de doctor, a atestatului de abilitare şi de sesizare a plagiatului”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

„Ministerul Educaţiei nu o să se grăbească, pentru că doreşte să ia cea mai bună decizie şi le va lăsa în dezbatere publică până la sfârşitul lui iulie, mult mai mult de 10 zile (cum prevede legea, n.r.). Aşteptăm în continuare şi propuneri scrise pe fiecare articol din partea CNAT, pentru că au formulat propuneri de modificare, pe care o să le luăm în considerare”.

 
Cîmpeanu a adăugat că şi Universităţile sunt aşteptate să facă sugestii în scris, la fel şi publicul.
 
„Cert e că nu avem o presiune de timp, avem dorinţa de a lăsa în transparenţă aceste proiecte cât mai mult timp posibil, înainte de a lua o decizie”, a mai spus ministrul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările