articolul anterior articolul urmator

Cine să fie şcoala de profesori de calitate?

6
9 Oct 2017 11:07:40
Daniela Vişoianu

6 Comentarii

andrei ionescu
9.10.2017, 16:00:24

Scrieti "Eu cred că România, ca ţară, cred că statul roman are înţelepciunea ..." si "Cine sa fie scoala ..... " Eu va intreb cine v-a trecut clasa asa semi-analfabeta ? Si pe banii cui treceti drept experta ineducatie ?

+1 (3 voturi)
L--- Lara
10.10.2017, 15:07:18

Aceasta Daniela Visoianu este sotia unui politruc dubios, Corneliu Visoianu, fost consilier al lui Ponta! PONTA, ala cu plagiatul cat casa. Si vine coana mare sa dea sfaturi despre cum ar trebui sa fie formati profesorii intr-un articol plin de greseli gramaticale scris in stilul " limba de lemn", adica multa gargara cu ifose si nici o idee inteligenta. Sigur ca s-ar dori infiintarea unor asa zise scoli de formare a profesorilor, unde sa se mai sifoneze niste bani. Acesta e substratul acestui mesaj dulceag acestei bagatoare de seama. Las la o parte faptul ca nici macar nu da o explicatie realista despre cum s-ar infiinta aceste scoli si cine sunt cei care ar pregati profesorii, daca personalul din universitati nu e capabil. Asta arata impostura cucoanei si blablabl-ul din articol. De parca geme tara de specialisti in pregatirea profesorilor care, saracii de ei, nu asteapta decat infiintarea acestor scoli sau centre! PS Coana e intr-adevar agramata: "Am venit astăzi aici ca avocat al celor mai vulnerabili dintre noi, ai copiilor şi tinerilor " : a venit ca "avocat ai copiilor"! "iniţiativa unor facultăţi ca din această toamnă să iniţieze programe" ; si mai frumos! " de calificare şi de integrare a profesorilor"! Sa se ia cu Pop de mana, ca sunt de aceeasi calitate.

+2 (2 voturi)
Social Anti
9.10.2017, 16:27:11

Bai tanti, ca sa ne punem la punct cu o anumita chestiune: Sistemul educational NU te invata sa te dezvolti, sa te cunosti pe tine ca om si ceea ce reprezinti ca fiinta umana, CI te invata sa fii obedient, sa accepti autoritatea fara sa pui intrebari, sa concurezi cu ceilalti intr-o lupta acerba cu proprii semeni pentru a ocupa o pozitie sociala. Asta cauzeaza un sentiment de ostilitate fata de celelalte fiinte umane si poate fi cauza multor nevroze, depresii, anxietati sau tulburari psihice!! SE va vorbi de educatie doar atunci cand in tot sistemul vor exista scoli dupa modelul pedagogului Alexander Sutherland Neill, care determina copiii sa-si aleaga singuri drumul in viata, ii indeamna la cooperare in vederea unui scop comun si acceptarea unicitatii individului. Una dintre principalele cauze pentru care societatea e in declin moral o reprezinta educatia, care a devenit pur si simplu indobitocire in masa! Pana atunci, tanti experta in educatie, pune mana si lupta-te cu dumneata sa iti dai seama cine esti cu adevarat! Numai bine!

+1 (3 voturi)
Octavian Remus Mocanu
10.10.2017, 04:34:20

Interesant! Interesanta ideea asta ca aia din universitati, cu mintile lor inerent burdusite de cliseistica neoliberala despre cat de importanti sunt ei intru stimularea "creativitatii" si "spiritului antreprenorial", trebuie deconectati de jobul pregatirii profesorilor, tinand cont ca nu se pot dedica.

Kuffnugg
10.10.2017, 15:19:25

"cine sa fie scoala de profesori...?" Nu stiu daca e o greseala de editare sau pur si simplu un defect la niver de "neuroni". Penibil este in orice caz.

+2 (2 voturi)