Universitar

articolul anterior articolul urmator

Circa 3.ooo de liceeni, la simularea examenului la Medicină

2
19 May 2019 14:35:24
Autor: Simona Chirciu

Tinerii care se pregătesc să dea admitere la Medicină au trecut prin prima testare importantă: simularea examenului, care a avut duminică în centrele universitare de Medicină-Farmacie . Aproape 3.ooo de liceeni din întreaga ţară şi-au verifcat cunoştinţele acumulate până acum şi au experimentat condiţiile din ziua admiterii, care va fi în luna iulie 2019.


  Cei aproape 3.000 de elevi au avut de rezolvat un test grilă cu 100 de întrebări. După două ore şi jumătate, cât a durat testarea, au venit şi rezultatele, fiecare elev având posibilitatea de a vedea cât de bine s-a descurcat.

Adolescenţii spun că vor să urmeze această carieră din pasiune, ca să-i ajute pe oameni ş pentru că vor să schimbe sistemul medical românesc. 

„Pe parcursul a trei ore, participanţii înscrişi vor susţine un test alcătuit din întrebări tip grilă de Biologie, Fizică, Chimie sau Matematică. Întrebările la care vor răspunde elevii au fost realizate de cadrele didactice ale UMF. Peste 150 de voluntari ai societăţilor studenţeşti din cadrul universităţii au fost mobilizaţi pentru a lua parte la organizarea simulării conform metodologiei actuale“, au precizat organizatorii simulării. 

În şase ani de studiu, fără rezidenţiat, statul român investeşte într-un absolvent aproape 81.000 de lei, arată un studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Însă tot statul român eşuează să îi ţină pe aceştia în ţară astfel că ultimele cifre arată din România pleacă, în medie, 6 medici în fiecare zi.

Examenul pentru admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie va avea loc pe 24 iulie 2019.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Galeriu Crestinu
19.05.2019, 17:19:12

...."simulacrul" trebuie sa cuprinda si taierea degetelor care iau spaga.....

ion carutasul
23.05.2019, 19:21:34

Unii din medicii sau studentii actuali sunt si cei cunoscuti in liceu ca nu puteau analiza doua versuri de Eminescu. Nici cum vreuna din cele 11 elegii ale lui Rilke. Cum analizeaza o boala ...deci un diagnostic ?!