Universitar

articolul anterior articolul urmator

Cîţu nu dă înapoi. Studenţii nu vor avea gratuitate pe transportul feroviar nici măcar între domiciliu şi facultate

5
17 Feb 2021 17:19:57
Autor: Cristina Morozan
ANOSR  se declară profund indignaţi de faptul că reprezentanţii Guvernului nu au acceptat nici măcar extinderea limitei de vârstă sau asigurarea gratuităţii de la domiciliu la centrul universitar Foto: shutterstock
ANOSR  se declară profund indignaţi de faptul că reprezentanţii Guvernului nu au acceptat nici măcar extinderea limitei de vârstă sau asigurarea gratuităţii de la domiciliu la centrul universitar Foto: shutterstock

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti (ANOSR) a anunţat, miercuri, că discuţiile cu prim-ministrul Florin Cîţu, privind menţinerea subvenţiilor acordate de guvern pentru transportul studenţilor, nu au avut succes. Astfel că aceştia îi îndemnă pe studenţi să îşi procure bilete de tren cu o anticipaţie de 20 de zile, deoarece Ordonanţa privind tăierea acestei subvenţii ar putea intra în Monitorul Oficial în decursul zilei de joi.

„În iminenţa unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului care ar elimina transportul feroviar gratuit al studenţilor, ordonanţă care are şanse mari de a fi adoptată la şedinţa de guvern de mâine şi care ar putea fi publicată chiar mâine seară în Monitorul Oficial al României, şi în lumina declaraţiilor de astăzi ale prim-ministrului, anunţăm toţi studenţii că pot procura bilete gratuite la transportul feroviar cu o anticipaţie de 20 de zile. Biletele procurate gratuit cu anticipaţie rămân valabile în ciuda unei Ordonanţe de Urgenţă care ar schimba regimul acestei facilităţi”, a transmis Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti pe pagina sa de Facebook.

ANOSR  anunţă că va continua demersurile pentru ca această Ordonanţă să nu fie adoptată în forma actuală de proiect iar, în caz contrar, va depune eforturi în Parlamentul României pentru ca eventuala măsură să nu fie susţinută.

De altfel reprezentanţii ANOSR spun că în urma întâlnirii cu reprezentanţii Guvernului, la care au susţinut argumente în favoarea menţinerii dreptului studenţilor de a beneficia de gratuitate la transportul feroviar, prim-ministrul „s-a poziţionat ferm împotriva gratuităţii studenţilor la transportul feroviar”.

„În decursul acestei zile, reprezentanţii ANOSR au participat la o întâlnire cu reprezentanţii Guvernului: Prim-ministrul României, domnul Florin CÎŢU, Ministrul Educaţiei, domnul Sorin CÎMPEANU şi Secretarul de stat responsabil de învăţământul superior, domnul Gigel PARASCHIV. În cadrul discuţiilor ANOSR a susţinut argumentele deja exprimate pe diferite canale şi la diferite şedinţe în favoarea menţinerii dreptului studenţilor de a beneficia de gratuitate la transportul feroviar, pornind de la nevoile studenţilor şi punctând inclusiv avantajele aduse CFR Călători. Cu toate acestea, Prim-ministrul s-a poziţionat ferm împotriva gratuităţii studenţilor la transportul feroviar, invocând considerente ideologice”, tranmite ANOSR.

Totodată reprezentanţii studenţilor au transmis că sunt profund indignaţi de faptul că reprezentanţii Guvernului nu au acceptat nici măcar extinderea limitei de vârstă sau asigurarea gratuităţii de la domiciliu la centrul universitar.
 
„Vom continua demersurile la Parlament şi sperăm că partidele îşi vor respecta angajamentele date. De asemenea, în subsidiar, în cadrul întâlnirii am abordat şi alte aspecte de interes printre care angajabilitatea, internaţionalizarea, accesul la resurse educaţionale, urmând a ne implica în conturarea unui plan realist în aceste domenii” au transmis reprezentanţii ANOSR.

Sursă foto: Facebook ANOSR
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

leuldinpanjshir99
17.02.2021, 17:24:49

Sa le dea doar celor care au nevoie. Nu alora care ar scuti astfel niste bani pentru betii in cluburi ...

Victor Nagy
17.02.2021, 17:44:40

Intr-un interviu , Ponta a explicat ca aceasta facilitate a fost in realitate o subventie mascata pentru CFR ....deoarece reulile UE interziceau subventia oficiala Cum si CFR marfa trebuie sa returneze vreo 700 mil E , dubventii declarate nelegale .... ambele CFR .... calatori si marfa se vor cam inchide ....si nici CFR infrastructura nu o va duce prea bine ....din lipsa de miscare . Ei ....cateva zeci de mii de someri in plus .... ce mai conteaza .

-10 (10 voturi)
leuldinpanjshir99
17.02.2021, 17:47:59

Nu se vor inchide. Ar trebui restructurate. Numai ca nu are cine sa o faca.

Ludwig
17.02.2021, 18:45:11

Studentii din romania au toti niste smart phone-uri cu abonamente pe internet de sta mata in coada...alea costa enorm. Asa ca sa nu mai planga dupa zece lei reducere. E o masura teporara, trebuie sa inteleaga.

+1 (1 vot)
Coco Cocos
17.02.2021, 18:52:13

daca acest catzu ar avea si el studii superioare, ar fi inteles nevoile reale ale studentilor....asa, de unde sa ai pretentii?

+1 (1 vot)
Modifică Setările