Universitar

articolul anterior articolul urmator

Conferinţa Bucharest Model NATO ediţia a VIII-a, organizată de elevi de liceu în Capitală are loc în weekend. Cine sunt invitaţii

0
7 Jun 2021 18:05:23
Autor: Maria Ţaga
Proiectul are
drept obiective  informarea tinerilor în privinţa  procedurilor decizionale şi a
mecanismelor diplomatice de soluţionare a problemelor de interes umanitar
global.  FOTO Shutterstock
Proiectul are drept obiective  informarea tinerilor în privinţa  procedurilor decizionale şi a mecanismelor diplomatice de soluţionare a problemelor de interes umanitar global.  FOTO Shutterstock

Ediţia a VIII-a editie a conferinţei Bucharest Model NATO, care are ca scop simularea Summit-urilor NATO pentru tineri, va avea loc în perioada 10-13 iunie. Proiectul este o simulare academică în limba engleză a dezbaterilor din cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord şi are drept obiective informarea tinerilor în privinţa structurii alianţelor politico-militare europene.

Presedintele Youth Atlantic Treaty Organization, Juxhina Sotiri Gjoni si presedintele Atlantic Treaty Organization, James Joye Townsend Jr vor deschide conferinţa in Sala „Drepturilor Omului” din Palatul Parlamentului, se arată în comunicatul de presă al grupului organizatoric. 

În cadrul ediţiilor precedente, au fost prezenţi Mircea Geoana, Secretar General Adjunct al NATO, Jose Maria Lopez Navarro, oficial NATO, foşti şefi de stat precum Emil Constantinescu, Alex Serban, Presedinte ATA Romania, Raluca Turcan, Ministrul Muncii, generali si ataşaţi diplomatici implicaţi în organizaţie. Pentru participanţi, posibilitatea de a interacţiona activ cu asemenea personalităţi de anvergură a reprezentat mereu un moment formativ definitoriu.

Pe parcursul ultimelor 7 editii, BMNATO a avut ca delegati mai mult de 700 de tineri interesati de sfera politică, iar acest numar creşte de la an la an.

   

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările