Universitar

articolul anterior articolul urmator

Consiliul Naţional al Rectorilor solicită autorităţilor ca accesul în universităţi să se facă pe baza certificatului verde

11
10 Oct 2021 15:59:41
Autor: News.ro
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Consiliul Naţional al Rectorilor solicită Guvernului şi Parlamentului modificarea legislaţiei, în sensul în care aceasta să prevadă că accesul în spaţiul universitar este posibil în baza certificatului verde digital privind vaccinarea anti-COVID. Excepţie ar urma să facă, potrivit propunerii, persoanele care au contraindicaţii medicale privind imunizarea prin vaccinare.

„CNR solicită Guvernului/Parlamentului României modificarea cadrului legislativ astfel încât accesul în spaţiul universitar să se facă pe baza certificatului verde digital, cu excepţia celor care au contraindicaţii medicale”, este una dintre solicitările Consiliului Naţional al Rectorilor, reunit în acest week-end la Universitatea Transilvania din Braşov, în şedinţă de lucru.

Totodată, Consiliul Naţional al Rectorilor solicită organizaţiilor studenţeşti să contribuie la actualizarea periodică a situaţiei studenţilor vaccinaţi din universităţi.

La şedinţa în care s-a făcut această propunere, alături de reprezentanţii universităţilor a participat şi Ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu.

Forul reprezentativ al rectorilor solicită Guvernului şi Parlamentului suplimentarea finanţării instituţionale, având în vedere impactul creşterii salariului minim de la data 01.01.2022 şi creşterea preţurilor la utilităţi, suplimentarea finanţării destinate susţinerii activităţii de cercetare în universităţile româneşti.

De asemenea, propune Ministerului Educaţiei constituirea unui grup de lucru care să actualizeze Metodologia de finanţare a cercetării ştiinţifice universitare în instituţiile de învăţământ superior de stat şi solicită Ministerului Educaţiei transparentizarea tuturor datelor raportate de universităţi pe baza cărora se face finanţarea acestora.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

ovidiu preda
10.10.2021, 16:14:27

Consiliul ticalositilor

-7 (13 voturi)
ovidiu preda
10.10.2021, 16:16:19

Rect-ori

-7 (13 voturi)
butelie ilie
10.10.2021, 17:58:24

Atunci sa se aprobe:toti rectorii sa intre in facultati pe baza de cerificat verde daca doresc asta.

-17 (23 voturi)
ovidiu preda
10.10.2021, 16:17:01

In anii sovietelor tot astfel de indivizi interziceau accesul celor fara origini "sanatoase"

-7 (13 voturi)
kitty kat
10.10.2021, 16:23:34

Ar fi bine, dar stati så vedeti cati studenti vor fi exceptati in baza unor hartii false obtinute de la doctori pe bani.

+5 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările