Universitar

articolul anterior articolul urmator

De ce este sacrificat CNR?

3
10 Sep 2020 12:20:22
Remus Pricopie

Ocupat cu politica, rectorul Sorin Cîmpeanu a uitat să ne spună că, indiferent cât ar încerca să se ascundă după chichiţe procedurale, mandatul domniei sale de Preşedinte CNR a expirat în luna mai 2020

Prin urmare, pentru prima dată în istoria CNR, acest for de dialog pe învăţământ superior - „vocea universităţilor româneşti” - se situează în afara legii şi a propriilor norme de funcţionare, atât pe problema neimplicării în politică, cât şi pe subiectul reprezentării legale.

Este păcat că legea a devenit opţională, iar multe instituţii ale statului, inclusiv Guvernul, tolerează acest comportament.

Cum nu toate universităţile acceptă această impostură, la un moment dat, subiectul se va clarifica (probabil în instanţă, dacă nu se va recunoaşte realitatea), dar până atunci asistăm la distrugerea unor instituţii pentru interese mici, personale şi de partid. Oare de ce?

Nu-i cer demisia „Preşedintelui CNR” pentru că nu are cum să-şi dea demisia dintr-o funcţie pe care o deţine ilegal sau, mai exact, NU o mai deţine.

Sunt însă optimist că legea şi bunul simţ vor învinge.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

ella stela
10.09.2020, 12:26:18

" Sunt însă optimist că legea şi bunul simţ vor învinge." ia mai intreaba in jur in ce tara traiesti.

Iulian Arion
10.09.2020, 17:25:58

Mediul academic este mai mai corupt si infestat de impostori, dupa magistrati. Magistratii sunt pe primul loc. Sunt sanse mici sa fie detronati. Statutul organizatiei prevede: Durata mandatului este (se specifica explicit) ani. Mandatul devine nul de drept incepand de a doua zi de la expirarea acestuia. Daca nu este explicita formularea: mandatul devine nul de drept, cel instalat poate sta mult si bine acolo! Trebuie sa mergeti in instanta cu impostorii. Apoi exclusi din organizatie. E posibil sa fi schimbat statutul organizatiei, in partile esentiale. Verificati statutul!

-9 (9 voturi)
Stanila Ion
11.09.2020, 12:06:49

Batul prin gard...Ce activitate politica are d-l S. Campeanu nu ne spune "autorul"... Nu stim "statul", ce sa comentam. Nici d-nia sa nu-l citeaza.

Modifică Setările