Prin urmare, pentru prima dată în istoria CNR, acest for de dialog pe învăţământ superior - „vocea universităţilor româneşti” - se situează în afara legii şi a propriilor norme de funcţionare, atât pe problema neimplicării în politică, cât şi pe subiectul reprezentării legale.
Este păcat că legea a devenit opţională, iar multe instituţii ale statului, inclusiv Guvernul, tolerează acest comportament.
Cum nu toate universităţile acceptă această impostură, la un moment dat, subiectul se va clarifica (probabil în instanţă, dacă nu se va recunoaşte realitatea), dar până atunci asistăm la distrugerea unor instituţii pentru interese mici, personale şi de partid. Oare de ce?
Nu-i cer demisia „Preşedintelui CNR” pentru că nu are cum să-şi dea demisia dintr-o funcţie pe care o deţine ilegal sau, mai exact, NU o mai deţine.
Sunt însă optimist că legea şi bunul simţ vor învinge.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
3 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
" Sunt însă optimist că legea şi bunul simţ vor învinge." ia mai intreaba in jur in ce tara traiesti.
Mediul academic este mai mai corupt si infestat de impostori, dupa magistrati. Magistratii sunt pe primul loc. Sunt sanse mici sa fie detronati. Statutul organizatiei prevede: Durata mandatului este (se specifica explicit) ani. Mandatul devine nul de drept incepand de a doua zi de la expirarea acestuia. Daca nu este explicita formularea: mandatul devine nul de drept, cel instalat poate sta mult si bine acolo! Trebuie sa mergeti in instanta cu impostorii. Apoi exclusi din organizatie. E posibil sa fi schimbat statutul organizatiei, in partile esentiale. Verificati statutul!
Batul prin gard...Ce activitate politica are d-l S. Campeanu nu ne spune "autorul"... Nu stim "statul", ce sa comentam. Nici d-nia sa nu-l citeaza.