Universitar

articolul anterior articolul urmator

Decizie unică în istoria Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti: Propunere de exmatriculare a 45 de studenţi pentru fraudarea unor examene

9
27 Feb 2021 10:13:27
Autor: News.ro
Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti vre să exmatriculeze 45 de stundeţi
Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti vre să exmatriculeze 45 de stundeţi

Consiliul Facultăţii de Drept şi decanul Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti vor înainta Rectorului Universităţii din Bucureşti propunerea de exmatriculare a 45 de studenţi din anul I, acuzaţi că au conlucrat în vederea fraudării unor examene din sesiunea de iarnă 2021 a anului I. De asemenea, conducerea facultăţii a decis ca examenele din sesiunea de vară să se desfăşoare faţă în faţă.

”Ca urmare a sesizărilor formulate de o serie de studenţi, sesizări însoţite de dovezi certe, pertinente şi concludente cu privire la fraudarea unor examene în sesiunea derulată în luna februarie a.c., Consiliul Facultăţii de Drept şi Decanul Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti vor înainta Rectorului Universităţii din Bucureşti propunerea de exmatriculare a 45 de studenţi din anul I. Studenţii pentru care s-a propus exmatricularea au conlucrat pe grupuri de comunicare Whatsapp, în paralel cu desfăşurarea examenelor online supravegheate audio/video de profesorii titulari. Scopul conlucrării a fost identificarea răspunsurilor şi rezolvarea împreună a subiectelor de la unele dintre examenele scrise susţinute online în luna februarie 2021”, precizează unitatea d eînvăţământ într-u comunicat.            
 
În şedinţa Consiliului facultăţii din data de 25 februarie 2021 au fost discutate sesizările, s-au examinat probele şi au fost ascultaţi toţi studenţii care au dorit să îşi exprime punctul de vedere cu privire la acuzaţiile care li se aduc. În urma acestei şedinţe, în cursul zilei de vineri, membrii Consiliului şi-au exprimat opţiunea cu privire la propunerea de exmatriculare, propunere adoptată cu o largă majoritate. 
 
În conformitate cu Regulamentul privind activitatea profesională a studenţilor, Decanul Facultăţii de Drept va anula rezultatele obţinute de studenţii în cauză la examenele pentru care s-a dovedit implicarea lor în fraudă.
 
Totodată, Consiliul Facultăţii de Drept a hotărât ca, exceptându-se impedimente sanitare certe, începând cu sesiunea din vara anului 2021- deci actualul an universitar- examenele şi colocviile din toate programele de studii ale Facultăţii de Drept să se desfăşoare faţă în faţă, chiar dacă activitatea didactică (cursuri şi seminare) va continua online.
 
”Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti transmite opiniei publice că decizia de a propune exmatricularea a 45 de studenţi a fost una extrem de grea prin implicaţiile sale atât asupra studenţilor pentru care s-a propus exmatricularea şi a familiilor acestora, cât şi asupra întregului corp profesoral şi a tuturor celorlalţi studenţi ai Facultăţii noastre. Prin dimensiunea sa, aceasta este o decizie unică în istoria Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti. Totodată, unicitatea acestei decizii exprimă şi importanţa sa prezentă şi viitoare pentru Facultatea de Drept, pentru Universitatea din Bucureşti, pentru întregul sistem de învăţământ juridic superior, dar şi pentru societatea românească în ansamblul său”, menţionează reprezentanţii instituţiei de învăţământ, care precizează că prin această decizie, şi asumă o alegere foarte clară între just şi injust, între fapte dovedite şi declaraţii fără acoperire, între adevăr şi minciună.
 
Această decizie este o expresie a curajului de spune NU fraudei la examen. Reprezintă o decizie grea, dar justă, o decizie bazată pe dovezi incontestabile. De asemenea, este decizie care exprimă fără niciun dubiu faptul că Facultatea de Drept, facultate etalon a învăţământului juridic superior din România, nu tolerează frauda în rândul studenţilor care au început un drum lung şi greu pentru a desăvârşi o carieră de jurist.
 
”În faţa fraudei evidente, incontestabile, a închide ochii înseamnă să distrugi spiritul dreptăţii care ar trebui să caracterizeze atât mediul academic, cât şi întreaga comunitate a juriştilor. (...) Justiţia se învaţă din şcoală. Dacă şcoala de drept însăşi nu este fermă cu privire la valorile dreptăţii şi echităţii, justiţia nu se poate înfăptui în societate”, conchid reprezentanţii Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Ludwig
27.02.2021, 10:40:59

Bravo! Astia va dati seama deveneau magistrati corupti. Pe timpul meu daca erai prins cu vreo copiuta erai exmatriculat, iar in anul 1 exmatricularea echivala cu repetarea examenului de admitere ce era cumplit. Plus ca erai luat in armata. Nu erau fabrici de diplome, invatamant la distanta , prin corespondenta, cu taxa, etc ca acum. Nu mai zic ca nu era net, telefoane mobile ci cu greu aveai telefon fix. Daca lipseai la un curs trebuia sa-l copiezi la indigou...pentru cei ce mai stiu ce e ala..

+6 (6 voturi)
LazyBear
27.02.2021, 10:49:38

O decizie justă și îmbucurătoare, sper să le urmeze exemplul și alții din învățământul superior (inclusiv ăia de la privat).

-1 (7 voturi)
om bun
27.02.2021, 12:08:56

la fel sunt si actuali magistrati niste hoti care au terminat facultatea prin frauda de ce credeti ca dau cele mai ciudate pronuntari din cauza ca asa cum au fraudat in facultate fraudeaza si in luarea de decizii ,decizii care in majoritate sunt in favoarea infractorilor ca de aia platesc iar cei care primesc pedepse severe nu au bani sau influienta cum este cazul si acelei persoane de 62 de ani care a primit 9 luni cu executare pentru un pachet de cafea iar pungasii care au devalizat economia Romaniei stau bine merci la plaja in Republica Dominicana ,hal de justitie ,asa ca nu numai exmatriculati dar ar trebui si un pic condamnati pentru frauda pentru ca daca nu erau prinsi astia ajungeau sa judece procese maine si dadeau verdicte in functie de spaga data.

+1 (1 vot)
OmTacut2 มวยโบราณ
27.02.2021, 12:15:52

Exista vreun clasament ca sa putem observa unde se situează Romania în domeniul plagiatului universitar?

+1 (1 vot)
Maximilian Vladimir
27.02.2021, 12:28:45

Lucrurile se puteau rezolva foarte usor cu in dispozitiv de bruiat comunicatiile pentru suprafata aferenta spatiului unde se desfasura examenul iar studentii "inteligenti si doatati electornic" si se uitau ca prostii la telefoane fara sa inteleaga de ce nu mai au semnal. Iar ca masura preventiva, retinute toate telefoanele pe baza de semnatura ale studentilor "pregatiti", urmand sa fie restituite la sfarsitul examenului.

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările