Universitar

articolul anterior articolul urmator

Dîncu: Ministerul Educaţiei a scăpat de sub control această situaţie a calităţii din învăţământul superior. Ceea ce am văzut este numai un vârf al aisbergului

10
22 Jan 2022 21:47:09
Autor: News.ro
Vasile Dîncu FOTO Facebook
Vasile Dîncu FOTO Facebook

Profesorul universitar Vasile Dîncu, fost membru al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), este de părere că Ministerul Educaţiei „a scăpat de sub control această situaţie a calităţii din învăţământul superior”.

Dîncu este de părere că „la noi s-a diluat tot ceea ce înseamnă competiţie şi competenţă în ceea ce înseamnă învăţământul”.

„Ştiu dinamica din 1990 încoace în ceea ce priveşte sistemul de învăţământ din România, inclusiv sistemul doctoratelor. Eu cred că, la un  moment dat, Ministerul Educaţiei a scăpat de sub control această situaţie  a calităţii din învăţământul superior. A început să devină important numai să ai cât mai mulţi studenţi. A finanţa doar pe bază de student echivalent este un dezastru în învăţământ; toată lumea va trece pe toţi studenţii, pentru că nu vrea să piardă banii pe student”, a afirmat el la Digi 24.

El susţine că au fost în învăţământ mii de studenţi fictivi şi susţine că lipsa unei strategii privind calitatea în învăţământul superior „este o slăbiciune a statului român”.

„Ar fi fost normal ca şcolile doctorale să fie auditate chiar de specialişti din străinătate şi în acelaşi timp să facem şi o lege corectă pentru asta”, a adăugat Vasile Dîncu.

El consideră că „la noi s-a diluat tot ceea ce înseamnă competiţie şi competenţă în ceea ce înseamnă învăţământul şi a fost degradare continuă a învăţământului”.

„Ceea ce am văzut în cazul unor şcoli doctorale este numai un vârf ai aisbergului”, mai spune Dîncu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

moftronix88
22.01.2022, 22:45:19

Tara geme de doctori și de doctorate....Cică le elimină cerberii CNADTCU.......Că doctoratele de la Sinecurile politice gen Academia de bambilici sau SNSPA sunt plagiate nu e nicio surpriză....Surpriza adevărată ar fi dacă s-ar analiza tezele de doctorat ale cerberilor din CNADTCU..... Se observă și un lucru care nici ăsta nu e o surpriză......Posesorii de doctorate sunt foarte obedienți ca politicieni, suflă și in iaurt șă nu supere pe cineva....de undeva....care poate să le facă figura. S-au dus vremurile iresponsabilului vesel Victor Ponta. Care nefiind nici gheneral nici ocrotit de Inalte Porți a fost o victimă sigură a Poterei .

+2 (2 voturi)
Paloma
23.01.2022, 01:01:15

Abramburica(Ecaterina Andronescu) a pus invatamantul pe chituci !!!

+1 (1 vot)
Omul UnOm
23.01.2022, 02:38:11

Aici sunt perfect de acord cu Dancu. Scaderea nivelului absolventilor de studii superioare a inceput de multe decenii (as zice chiar de dinainte de '89). Insa fenomenul s-a accelerat mult in ultimele 2 decenii. Ideea asta ca trebuie sa avem nu stiu ce procent de studenti sa fim in rand cu ce era in restul Europei a fost foarte nefasta. A produs multi "studenti" care studiau doar cu numele.La asta se adauga si nivelul foarte scazut al celor care predau. In Poli, multi profesori nu aveau cursuri tiparite iar unii se considerau chiar "jigniti" daca indrazneai sa inveti dupa cursul tiparit al altui profesor. Nu mai zic de cat de multi copiau pe la examene. Ei si uite asa, o parte din cei care copiau, au ajuns la randul lor profesori. Ce generatii de elevi credeti ca ar putea "pregati" acestia ?

+1 (1 vot)
Omul UnOm
23.01.2022, 02:45:19

Sa nu uit - introducere sistemului "Bologna" care a redus durata ciclurilor de invatamant universitare a contribuit si el la reducerea si mai mai mult a nivelului unui invatamant superior si asa deficitar.

+1 (1 vot)
Paun Al
23.01.2022, 08:37:34

Este parte a sistemului.. fabricilor de diplome si doctorate, dar ne spune de parca nici usturoi nu a mancat, nici gura nu-i miroase.

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările