Universitar

articolul anterior articolul urmator

EduPedu: Rectorul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad a fost retrogradat academic

5
9 Apr 2021 08:45:42
Autor: Călin Gavrilaş
Ramona Lile FOTO Facebook Ramona Lile
Ramona Lile FOTO Facebook Ramona Lile

Ramona Lile, rectorul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, a fost acuzată de plagiat. Ministerul Educaţiei a sesizat instanţa.

Surse apropiate Edupedu.ro afirmă că rectorul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, Ramona Lile, a fost retrogradată academic, pierzând gradul de profesor universitar.

Pierderea gradului a venit în urma unei solicitări a Consiliul Naţional de Etică făcută către Ministerului Educaţiei prin care rectorul era acuzată de „plagiat masiv de blocuri de texte” în mai multe articole ştiinţifice pe care le semnează în calitate de coautor.

Potrivit surselor Edupedu.ro, a fost emis un ordin de ministru care pune în aplicare această solicitare.Totodată, Ministerul Educaţiei ar fi sesizat şi instanţa pentru anularea parţială, în contencios administrativ, a ordinului de ministru care acordă calitatea academică de profesor universitar rectorului de la Arad.

Potrivit regulamentelor în vigoare, Consiliului de Etică şi Management Universitar este singurul organism care poate propune retragerea calităţii de rector, după o analiză a cazului.

Pe 15 martie 2021 Edupedu.ro a scris că rectorul Universităţii Aurel Vlaicu din Arad, Ramona Lile, e “vinovată de săvârşirea plagiatului”, în calitate de coautor a 6 articole cu “plagiat masiv de blocuri de texte”, potrivit Consiliului Naţional de Etică a Cercetării.

Consiliul de Etică a constatat, în şase din şapte texte analizate, “plagieri masive, constituite din blocuri de texte preluate, majoritar, fără modificări ulterioare şi fără citarea de rigoare”. Forul constată că este vorba despre “şase cazuri de plagiat colectiv”, Ramona Lile semnând în calitate de coautor. Modelul “comun de plagiere sugerează că plagiatul colectiv a avut un numitor comun, fie într-o persoană comună în toate echipele de semnatari, fie în cultura organizaţională”.

Citeşte şi:

Măsuri urgente în cazul apariţiei cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus. Universitatea "Vasile Goldiş" cere suspendarea cursurilor

Misiune aproape imposibilă: pedepsirea unei plagiatoare cu funcţie de rector

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Ionel Marcu
9.04.2021, 09:01:03

Așa, apreciem promptitudinea! Nu-i mai dă Ecatoxina Andronescu adeverință că n-a plagiat, ca lui Ponta?! Nici Pop Genunche nu mai face manevrele pe care le-a făcut în cazul Ponta?! Nu mai mergee, am scăpat de PSD!

+2 (2 voturi)
Ludwig
9.04.2021, 10:25:22

Universitatea din arad, o fabrica de diplome...au inclusiv medicina, tot fabrica de diplome. Nu mai zic de facultatea de medicina din Oradea, alta fabrica de diplome. Aici a absovit fostul ministru psd Bodog. De remarcat ca a fost brancardier si apoi a facut aceasta celebra facultate de medicina..

+2 (2 voturi)
Steve Martin
9.04.2021, 10:03:43

Get top dissertation writing services from professional dissertation writers. https://ukdiss.co.uk/ Get a discount on all your dissertation writing help orders today!

-2 (2 voturi)
kitty kat
9.04.2021, 12:00:36

Of, of i-ati distrus "cariera" madamei...

kavontoy kavontoy
11.05.2021, 10:06:04

Please give you a comforting hug. You guys have done well. I hope good things will come to you ❤️ https://unblocked-gamesez.com

Modifică Setările