Universitar

articolul anterior articolul urmator

Laborator de automatizare în procese industriale, inaugurat de Politehnica Bucureşti şi Honeywell

1
14 Nov 2019 18:18:02
Autor: Adrian Pogîngeanu
FOTO Adrian Pogîngeanu
FOTO Adrian Pogîngeanu

Honeywell şi Facultatea de Inginerie Electrică, din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti, au inaugurat joi, 14 noiembrie, un laborator, cu cele mai noi tehnologii la nivel mondial în proiectele de automatizare a proceselor industriale.

Laboratorul universitar, primul din România care va fi dotat cu tehnologii Honeywell de ultimă generaţie folosite în procesele de automatizare, va oferi studenţilor universităţii acces la multe dintre soluţiile inovatoare bazate pe software folosite de companiile din domeniul industrial din întreaga lume pentru creşterea productivităţii, eficienţei şi siguranţei operaţiunilor.

Investiţia Honeywell în noul laborator, sponsorizare în valoare de aproximativ 50.000 de dolari, va permite studenţilor să simuleze şi să testeze tehnologiile Honeywell pentru a optimiza rezultatele unei game largi de activităţi de control, mentenanţă şi automatizare folosite în cadrul proceselor industriale. Prin utilizarea celor mai avansate tehnologii interconectate, bazate pe software, cum sunt cele dezvoltate de Honeywell, studenţii vor avea ocazia să pună cunoştinţele tehnice în practică şi să se pregătească pentru o carieră în inginerie, specializare care devine din ce în ce mai digitalizată şi automatizată.

Noul spaţiu de studiu este al cincilea laborator universitar inaugurat de Honeywell începând cu 2015, compania finalizând alte asemenea spaţii educaţionale prin intermediul unor parteneriate încheiate cu trei universităţi tehnice de top din ţară: Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea Politehnica din Timişoara şi Universitatea Politehnica din Bucureşti.

Investiţiile în dotarea cu soluţii de ultimă generaţie a laboratoarelor universitare din ţară sunt parte a  programului de responsabilitate socială al companiei, Honeywell Hometown Solutions. În România, compania oferă resursele şi cadrul practic de care profesorii şi studenţii au nevoie în procesul de predare, pentru îmbunătăţirea abilităţilor tehnice.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Vasile Naftuli
14.11.2019, 23:42:46

„Laborator de automatizare în procese industriale,” în special în procesele din industria petrochimică.

Modifică Setările