articolul anterior articolul urmator

Laşitatea universitarilor

9
5 Nov 2018 15:47:13
Mihai Vacariu
Tudorel Toader FOTO Inquam Photos
Tudorel Toader FOTO Inquam Photos

9 Comentarii

Paun Al
5.11.2018, 16:49:00

Sistemul universitar , academic , de invatamant romanesc , adica acolo unde sunt oameni pregatiti , cu pretentii , de la care am avea asteptari , ne-au aratat in toata splendoarea , ca intre o pregatire academica , profesionala , competente , cate or fi ... si caracterul , moralitatea , complicitatea celor din sistem nu este nici o legatura . Stau marturie fabricile de diplome , de doctorate , majoritatea plagiate , de care unii au profitat , dar practic toti s-au complacut in aceasta mocirla morala . Ori daca la acest nivel nu se vede nici o etica , nici o reactie consistenta de aparare a onoarei unei elite , daca nu exista respect de sine si pentru prestigiul institutiilor pe care le reprezinta , ce pretentie sa avem de la "oamenii de rand " ?

+11 (11 voturi)
semisottritatipiati
6.11.2018, 05:28:11

Comentariu considerat abuziv.

Ovidiu Olariu
6.11.2018, 10:30:20

Domnule profesor Vacariu, Articolul Dv. merita intreaga apreciere a mediului intelectual romanesc si ar trebui sa trezeasca o larga dezbatere publica. Intre altele, va puneti, pe buna dreptate, intrebarea: "Cum este posibil ca un individ precum Tudorel Toader să mai fie încă rectorul celei mai vechi universităţi din ţară? Cum de mai este încă profesor?" Nu doresc sa jignesc pe nimeni si, cu atat mai mult, nu este in intentia mea sa pun sub semnul intrebarii capacitatea unei prestigioase universitati din Romania de a-si aprecia valorile. In acelasi timp, nu intra in intentia mea sa jignesc un corp profesoral din randul caruia cel putin o parte reprezinta valori ale invatamantului romanesc. Dar, in pofida acestor retineri ale mele, de a taxa nepotrivit si dur o institutie valoroasa de invatamant si profesorii ei, exista, totusi, intre numeroasele explicatii care se pot da, una, care, dupa aprecierea mea, trebuie avuta in vedere si care trebuie sa fie rostita public. Pe scurt, aceasta explicatie, cu toate protestele si nemultumirea care ar putea sa le provoace, se regaseste intr-o propozitie succinta si edificatoare: O lepra nu poate sa supravietuiasca decat intre alte lepre ! Cu alte cuvinte, dincolo de valorile recunoscute, exista, in Unversitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, la toate nivelurile si, probabil, in cele mai inalte trepte ale acesteia, si alte cadre didactice alcatuite din acelasi material uman, gretos si dezgustator, ca acela din care este alcatut Tudorel Toader. Iar supravietuirea lui Tudorel Toader in acest mediu jniversitar -si, alaturi de el, si a altor cadre didactice, de aceeasi formatie si de acelasi calibru- isi mai gaseste explicatia si in faptul ca numarul acestor lepre este mult prea mare pentru a se putea lua o decizie purificatoare si de primenire a mediului universitar iesean si, totodata, romanesc ! La toate acestea, ar mai fi necesara, de asemenea, dupa opinia mea, o curatenie generala, in primul rand a mediului politic din tara noastra si, in general, a intregii societati romanesti ! Ar fi singura modalitate prin care Romania ar mai putea fi recuperata si reintegrata in randul tarilor si a societatilor normale si civilizate !

+9 (9 voturi)
Sorin Muncaciu
5.11.2018, 20:10:45

Domnule autor, articolul acesta este o dovada, in ce hal a ajuns invatamantul universitar in care ajung toti apucatii fara niciun fel de concurs de selectie !! Cum dracu' ajung masteranzii unor universitati straine , de care nici nu am auzit , deodata doctoranzi si profesori in invatamantul romanesc??? In primul rand, opinia dumneavoastra politica nu are nicio relevanta in judecarea carierei universitare a ministrului ! In al doilea rand, executarea rectorului de catre cadrele universitare seaman cu fscismul celor de la Antifa, a intolerantei fata de cei cu opinii diferite si , isi are originea in neomarxismul progressivilor europeni si americani, scoala de la Frankfurt si neoconii de la Chicago a lui Leo Strauss ! Nimic altceva decat o forma de comunism intolerant decis sa rada civilizatia occidentala : " cine nu e cu noi e impotriva noastra" !! Intrati cu bocancii dumneavoastra de communist in lumea universitara pentru a da sentinte politice !! Apartineti mental in aceiasi categorie cu aia care au distrus cultura rusa , aia din revollutia culturala chineza, aia care distrug istoria Americana a sudului SUA, care arunca statui de pe soclu sau fanaticii care au distrus monumentele de la Pamira !! Aceiasi intoleranta care caracterizeaza promotorii dictaturii !! Acest articol este o rusine pentru mediul universitar promovat pe acest site !!

-6 (8 voturi)
semisottritaticetire
5.11.2018, 20:22:41

Comentariu considerat abuziv.