articolul anterior articolul urmator

Mesajul unui olimpic român ajuns la Harvard pentru ministrul Educaţiei: Abandonaţi gândirea învechită. În România, pe elevi nu îi ascultă nimeni

18
22 Jun 2019 13:16:46
Autor: Iulia Cimpoeru
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

18 Comentarii

foarte atent
22.06.2019, 14:03:25

imi pare ca baiatul asta are inima...caci la asta se rezuma orice organizare...cat despre sistemul romanesc, ar trebui sa-l numim bolshevic, caci inca nu s-a schimbat nimic!!

+3 (7 voturi)
ion radu
22.06.2019, 17:13:38

sistemul romanesc a fost bazat pe sistemele traditionale din Frnta, Germania, si cu excepta cursurilor de economie politica si Marxism nu a avut nimic "bolsevic.' Prietenia dintre un professor si un elev nu insemn sa zambesti, sa-i spui "good job" pentru fiecare prostie spusa, sa te bati pe burta cu studentul. Acest student ca si altii ca el care au avut sansa sa ajunga la o universitate de renume pe baza unui concurs international castigat pe baza a ceea ce a invatat aici in Romania, crede ca daca denigreaza sistemul Romanesc care l-a creat va obtine aplauze.N-am auzit nici un student premiat sa multumeasca profesorilor sai Romani. Asta e foarte rusinos! Iar, tu desteptului lasa comparatia cu bolsevismul. Ce se intampla in Romania de azi sau din trecut este aceeasi poveste trista. In pofida situatiei, sunt profesori dedicati muncii lor nobile care creaza olimpici. E trist sa vezi cum unii dintre ei pup f...durile celor care I-au recrutat si uita sa spune un multumesc profesorului care l-a invatat sa ia premiul la olimpiada. In pofida cancrului communist dinainte de 1989, elevii romani erau in primii 10 la olimpiadele de fizica si matematica. US sau China nici nu contau in clasament. Concurentii nostrii erau uniunea sovietica, Ungaria, Germania de Est, Bulgaria, Cehia, Polonia si uneori Franta, Germania, Anglia. Acest tanar trebuie sa invete sa fie correct.

-1 (9 voturi)
. UnOarecare
22.06.2019, 14:12:52

Vreau sa fac pariu cu orisicine acum si aici. Ca asta din articol daca nu se intoarce in Romania in 10 ani.Ajunge femeie. "Gandire Invechita"

-8 (12 voturi)
ion radu
22.06.2019, 17:16:53

tu esti chiar prost!

+3 (5 voturi)
ion radu
22.06.2019, 15:00:25

apparent este o situatie diferita de aici deoarece profesorii in US sunt obligati sa fie cu capul plecat si sa simuleze o prietenie cu elevul. In realitate, acest lucru este datorat ipocriziei generale in acea societate, in care toti se tem sa nu fie dati in judecata pentru te miri ce. De fat, Harvard si alte recunoscute universitati din US sunt globalizate, si de aceea un strain intalneste o atmosfera relaxata. Olimpicule, dute intr-o scoala publica si vezi ce se intampla acolo. Profesorii nu-si pot tine clasele. Studentii dau de 2-3 ori testul ca sa treaca, pentru ca altfel profesorii sunt dati afara. Ca sa faca fata, studentii sunt separate in clase bune si rele. Un professor are 2-3 clase bune si restul imposibile si de aceea sunt puse la sfarsitul programului. Si la noi este o situatie simlara dupa revolutie deoarece am vrut sa copiem modelul de acolo. Si inca ceva, olimpicule, gandeste putin, daca ai fi fost nascut acolo ai fi avut a sansa miniscula sa ajungi olimpic si n-ai fi obtinut bursa la Havard. Nu arunca cu noroi in tara si societatea care te-a crescut si format. Ai ajuns olimpic din Romania, pentru ca aici sunt profesori seriosi si competenti. Nu numa pentru ca tu esti destept. Si inca ceva, distanta dintre professor si elev este o dovada de respect si este comuna in Europa. N-are nimic de a face cu political. Este traditie. Daca esti destept, tine capul sus si fi mandru de cine esti si de unde vii. Nu e nevoie sa pupi f... celor care ti-au dat o bursa. De fapt, tu esti doar un tanar care nu stie mai nimic din socitatea unde te afli acum.

-2 (12 voturi)