Universitar

articolul anterior

Ministrul Educaţiei: Avem o rată de vaccinare sub medie. Chiar şi în universităţi, unde ar trebui să fim cu cea mai mare înţelegere faţă de progrese

5
10 Oct 2021 21:05:20
Autor: Lizeta Oprea

Ministrul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, afirmă că în universităţile din România, „unde ar trebui să fim cu cea mai mare înţelegere faţă de importanţa vaccinării, de progresele ştiinţei”, rata de vaccinare anti-COVID este sub media europeană.

„La angajaţi se pune problema dreptului la muncă, important este că rectorii şi studenţii, deopotrivă, îşi doresc ca universităţile să fie medii sigure. (...) În mare, suntem, chiar şi în universităţi, unde ar trebui să fim cu cea mai mare înţelegere faţă de importanţa vaccinării, de progresele ştiinţei, avem o rată de vaccinare sub media europeană”, a afirmat ministrul Educaţiei duminică seară, într-o intervenţie la Digi24, referindu-se la demersul Consiliului Rectorilor din România care solicită Guvernului şi Parlamentului să introducă certificatul verde COVID în toate spaţiile universităţilor.

Întrebat dacă în opinia sa studenţii ar fi impulsionaţi să se vaccineze în situaţia în care nu ar mai putea intra în universităţi nevaccinaţi, Sorin Cîmpeanu a răspuns afirmativ. 

„Dar până la a convinge studenţii şi profesorii, cred că e important ca toate partidele parlamentare să îşi precizeze poziţia în raport cu un astfel de proiecte de lege solicitat de Consiliul Rectorilor”, a adăugat Cîmpeanu.

Acesta a menţionat că se aşteaptă ca partidele să susţină toate măsurile care trebuie luate în aşa fel încât România să nu se mai afle pe ultimele locuri la nivelul Uniunii Europene privind vaccinarea.

Conform ministrului, există universităţi, precum cea de Medicină şi farmacie din Târgu Mureş, unde rata de vaccinare în rândul studenţilor este de 90%, în timp ce în alte universităţi 50-55% dintre studenţi sunt vaccinaţi. Există  şi universităţi care nu au raportat rata de vaccinare, a precizat ministrul.

Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR) solicită Guvernului şi Parlamentului modificarea legislaţiei, în sensul în care aceasta să prevadă că accesul în spaţiul universitar este posibil în baza certificatului verde digital privind vaccinarea anti-COVID. Excepţie ar urma să facă, potrivit propunerii, persoanele care au contraindicaţii medicale privind imunizarea prin vaccinare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

butelie ilie
10.10.2021, 21:15:15

Plimba ursu' ministrule. Ala nu-i vaccin ci un amarat de ser in testare cu autorizatie provizorie. Vezi sa nu renunte studentii la facultate si sa ramana nevestele si amantele fara job-uri de ''profesori'' universitari.

-6 (10 voturi)
Edmond Wolf
10.10.2021, 21:49:06

Cine zice că sunt progrese ale științei? Arafat care susține pe baza unui studiu inexistent că virusul este mai agresiv noaptea între orele 20.00 și 6.00? Cherecheș care spune că orice măsură restrictivă este bună pentru că deranjează? Statisticile măsluite?

-6 (10 voturi)
memoire perdue
10.10.2021, 21:59:00

Pai nea butelie, ce face-ti domnule? V-a dat dom' ministru diploma de specialist in vaccinuri fără sa treceți pe la scoala si acum denigrati! Vad ca ati aprofundat de toate; mai trebuia sa insistati un pic pe partea cu autorizația provizorie!

+7 (9 voturi)
butelie ilie
11.10.2021, 09:39:03

Memorie pierduta mergi ca se baga a 4-a doza si daca nu o faci devii nevaccinat si nici in head quarterul postacilor profesionisti nu te mai primesc. Cica acum se ''da'' 100 de lri. Ai mancat mici, acum iei si bani...

-7 (9 voturi)
d4v1de 1sa
12.10.2021, 08:10:15

Ha ha ha, touche... :D

-12 (12 voturi)
Modifică Setările