articolul anterior articolul urmator

Mofturi universitare?

33
7 Feb 2018 08:16:19
Mircea Morariu

33 Comentarii

Vanatorul/d.c.
7.02.2018, 10:51:00

Mda..Bine ca macar ”îmbârligatul” intre universitari merge brici..! ”Esenta” insa ramane aceeasi: parazitism, inutilitate si impostura cata gasesti in invatamantul superior, nu mai gasesti nicaieri..! Practic, invatamantul superior (plin de bisericuțe” si clanuri cu rubedenii promovate functie de nivelul tupeismului si arivismului uscaturilor aflate in coroana arborelui genealogic respectiv) e cu mult mai corupt si mai toxic pentru prezentul si viitorul tarii decat invatamantul liceal. Meschinaria atingerii cu orice pret a intereselor materiale PERSONALE, precum si lichelismul tipic micilor gainari universitari piloși si submedciocri, dar care se vor perceputi si respectati ca..genii, sunt admirabil de bine reprezentate in mediul ”academic” carpato-mioritc. De fapt, daca iei in calcul numarul doctoratelor plagiate (dar si numarul doctoratelor ”pe bune” insa absolut INUTILE, maculatura fara nici un fel de relevanta stiintifica ”de domeniu”), precum si numarul impostorilor universitari pe linie de partid, realizezi ca un instalator, un mecanic auto, un zidar, un tamplar, un croitor, un cofetar-patiser, un electrician si, in general”, orice simplu muncitor care-si stapaneste bine meseria, e mai..demn de respect si incredere dacat acesti politruci si activisti de partid sub acoperire..academica, care functioneaza ca profesori (si doctori pe deasupra) in universitatile romanesti..! O rusine..!

-2 (8 voturi)
Vanatorul/d.c.
7.02.2018, 11:10:35

Vreti sa radeti..? ”La fiecare un milion de romani, 251 de persoane au o astfel de diploma. Prin comparatie, media europeana este de 200 de doctori la un milion de locuitori. In Polonia, spre exemplu, sunt 87 de titluri de doctor la 1 milion de locuitori, in Bulgaria -79, Ungaria – 127, iar in Cehia – 221. Totusi, toate aceste tari surclaseaza Romania la rezultatele testelor PISA. In plus, Cehia, Ungaria si Polonia au si universitati care se plaseaza in Top 500 mondial, in timp ce in tara noastra nu se afla nicio institutie in acest clasament. Si acum tineti-va bine..! Romania are mai multi doctori decat tari precum Germania, Marea Britanie, Franta si Italia.”(AK-24) La fel de bine stam doar la capitolul..popime..! Si destepti si crediciosi..! Cum sa nu fie Romania o tara atat de prospera si linistita, cu oameni inteligenti, muncitori si bogati , cu ”frica lui Dumnezeu”, adica o tara fara saracie, fara babuinizati semialfabetizati, fara coruptie, fara golani, hoti, si alte tipuri de infractori. Gaudeamus igitur..! (traducere: Să ne bucurăm, așadar..!) Aleluia..!

-2 (8 voturi)
herr v.5.02
7.02.2018, 11:13:59

..iar ai uitat de Iohannis... Halsheimerul probabil :))

+2 (8 voturi)
Radu Mircea
7.02.2018, 11:39:40

# Mircea Morariu Domnule Profesor , Funeriu nu mai este ministru din februarie 2012 . Nu aruncati o initiativa buna in derizoriu numai pentru a mai da un shut umbrei lui Basescu . Se pare ca uitati de feudele universitare unde pina la Funeriu posturile si dregatoriile erau pe viata si se mosteneau asemeni parohiilor de catre baietii popicului titular .

-3 (9 voturi)
L--- Lara
7.02.2018, 11:18:43

Sa zicem ca sefii sunt asa cum sunt, de la simplul responsabil de echipa cu 10 membri in subordinea sa, pana la rector. Dar ceilalti unde sunt si mai ales cum sunt? Nu am vazut nici o luare de pozitie fata de, faimoasa de acum scrisoare de sustinere semanata de cei 44 de rectori pentru la fel de faimosul Valentin Popica de Suceava cu publicatii la celebra editura-gunoi Intech si acuzat de autoplagiat! Un singur profesor universitar de la UMf Cluj si-a dat demisia din nu stiu ce comitet in semn de protest, niste studenti clujeni au protestat si ei intr-o prima faza cand au vazut ca rectorul UBB-Cluj aparea ca semnatar al scrisorii si rectorul universitatii bucurestene si-a dat demisia dintr-o comisie nationala. Atat. In rest liniste mormantala. Ce asteapta universitarii romani, cei care pretind ca sunt corecti? Sa protesteze altii in locul lor? 44 de universitati cu zeci de mii -probabil- de universitari au fost facute de ras de semnaturile rectorilor respectivi. Unde sunt reactiile? Ca doar nu sunt toti responsabili, decani, prodecani, prorectori etc.....

+2 (8 voturi)