articolul anterior articolul urmator

O clasă politică plasată sub semnul imposturii intelectuale

40
7 Jan 2018 10:06:20
Mircea Morariu

40 Comentarii

Vanatorul/d.c.
7.01.2018, 10:40:32

”O clasă politică plasată sub semnul imposturii intelectuale”. Mai degraba sub semnul imposturii generale, totale. Ca asa stau lucrurile reiese si din ceea ce spuneam cu cateva minute in urma pe pagina de blog a d-lui Vlaston. Reiau si pe acesta pagina.. Cu certitudine, acesti mafioti tupeisti care-o fac pe guvernantii responsabili si competenti trambitand numai..abureli tampe, nu vor spune urmatoarele: - dupa doar un an de ”guvernare” pesedista, pretul la combustibili e cu circa 20% mai mare; - ROBOR-ul a atins un nivel care face ca creditele in lei sa fie cu mult mai scumpe decat cu an in urma; - Datoria pe care o are statul față de terți, precum persoane private, persoane juridice, bănci, intreprinderi, din țară sau din străinătate, care au cumpărat obligațiuni emise de stat pentru a acoperi nevoile financiare ale statului (Datoria Publica) a crescu cu aproximativ un miliard si jumate de euroi; - Inflatia a devenit una dintre cele mai mari din UE , crescand cu aprox. 3%; - Energia electrica s-a scumpit cu aproape 15%; - Deficitul de cont curent (masura a comertului unei tari unde valoarea bunurilor si a serviciilor importate excede valoarea bunurilor si serviciilor exportate. Contul curent include deasemenea venitul net precum dobanzi si dividende precum si transferurile cum ar fi ajutoarele straine desi aceste componente tind sa contribuie cu un procent mai mic decat importurile si exporturile. Contul curent este calculul tranzactiilor externe ale unei tari si impreuna cu contul de capital este o componenta a balantei de plati a unei tari) a devenit mai mare cu mai mult de 30%. - Leul s-a depreciat mai mult ca niciodata fata de euro si dolar (lucru care va atrage dupa sine alte..recorduri economice negative). Si ar mai fi si alti indicatori economico-financiari, care, la fel ca si cei de mai sus, arata clar si pe intelesul tuturor, ca departe de gargara cu ..reusitele guvernarii trambitata de propaganda PSD, economia si finantele tarii ..se prabusesc..! Si-acum sa punem o intrebare..retorica. De ce Opozitia, ONG-urile, Presedintele Romaniei, Presa scrisa, Televiziunile, Sindicatel, si diferitele asociatii profesionale sau de alta natura nu aduc la cunostinta romanilor aceste ”recorduri economice” produse de guvernarea PSD..? Nu exista decat un singur raspuns: pentru ca toate contribuie intr-un fel sau altul la prabusirea finantelor statului prin faptul ca guvernarea pesedista le inchide gura daruindu-le sistematic si cu..generozitate nenumarate felii din cascavalul bugetar (din banul public), sub diferite forme legale sau ilegale..! Toti cei amintiti contribuie, mai mult sau mai putin, direct sau indirect la jefuirea si saracirea tarii si a oamenilor ei. Romania nu va prospera si nici nu va fi stat capitalist cu adevarat atata timp cat toti traiesc (direct sau indirect, mai mult sau mai putin) pe spinarea statului..! Iar coruptia va continua sa existe in forme perpetuu evolutive, din cee in ce mai..”democrate” si mai..sofisticate..!

+2 (6 voturi)
L--- Lara
7.01.2018, 12:20:28

"Ca asa stau lucrurile reiese si din ceea ce spuneam cu cateva minute in urma pe pagina de blog a d-lui Vlaston." Ca sa vezi: rade ciob de oala sparta! Vlaston nu reuseste sa scrie un articol fara greseli de exprimare enuntate cu multe ifose de la inaltimea de auto-proclamat expert in educatie (repet, articol: deci nu e vorba de exprimare libera, ci are timp sa verifice si sa corecteze, cu conditia sa vada greselile) dar a ajuns sa fie citat! Care este diferenta dintre el, un mic politician agramat, cu studii la seral ( asta e adevarul, oricat ar protesta prostimea) si cei enumerati de autor in articolul de mai sus? Nici una. Asa ca nu vad nici un avantaj pentru Romania sa inlocuim o clasa politica agramata si inculta cu alta la fel. Cred ca restructurarea trebuie sa se faca pornind de la premiza ca avem nevoie de oameni de calitate, nu de politicieni ratati, fara nici o realizare in viata profesionala, si asta indiferent de culoarea lor politica. Cine uita asta nu e cu nimic mai breaz decat politrucii enumerati in articol.

-1 (5 voturi)
Mircea B.
7.01.2018, 10:41:58

Asta-i culmea ! Toata lumea stie ca Abramburica a desfiintat scolile profesionale si a spiruharetizat invatamantul superior, dl Morariu o ia iar cu Basescu! Ha, ha ! Sa ne mai amintim ca Abramburica a propus chiar admiterea la facultate fără BAC (sau BAC ulterior, in limita posibilitatilor), tocmai pentru a furniza cat mai mult "material" facultatilor private.

+4 (4 voturi)
dorin dumitrascu
7.01.2018, 11:50:31

Da, imi amintesc, nu mi-a venit sa cred. Auzi tu, sa faci facultate fara sa ai bacul...

-1 (1 vot)
Mircea Morariu
7.01.2018, 12:02:01

Da, aveti dreptate. Doamna Andronescu a avut această idee mai mult decât năstrușnică. A mai avut și altele la fel de bizare. Dar atunci cind cei de la Spirul Haret au vrut sa isi umfle reteaua cu o multime de filiale cu sectii de IDD, aceeași doamna s-a opus. A avut de-a face cu atitudinea dură a fostului președinte.

+1 (5 voturi)