Universitar

articolul anterior articolul urmator

Pentru un an de studenţie de succes, ai nevoie de…

0
Articol publicitar
1 Sep 2016 11:18:39
Autor: ADH
FOTO vancitybuzz.com
FOTO vancitybuzz.com

...câteva lucruri. În primul rând, îţi trebuie o atitudine pozitivă. Desigur, atitudinea nu e totul, însă prima impresie contează - da, chiar şi pentru profesorii universitari. În al doilea rând, ai nevoie de câteva manuale, gadget-uri şi alte instrumente de papetărie şi nu numai - lucruri care să îţi dea energie ori să te ajute să îţi iei notiţe sau să ajungi la timp la cursuri şi seminarii.

Provocarea cea mai mare se adresează studenţilor care trebuie să şi lucreze pe timpul facultăţii, ceea ce este dificil, dar nu chiar imposibil. Majoritatea profesorilor pot înţelege necesitatea unui loc de muncă - unii dintre ei au fost deja în exact aceeaşi ipostază şi au trecut cu bine.

Aşadar, ce îţi trebuie anul acesta ca să fii un student de succes?

„Gadgeturi supermişto”

Într-adevăr, trăind în această eră, trebuie să te adaptezi evoluţiei tehnologiei şi să deţii, aşadar, gadgeturi supermişto. Bineînţeles, nu este suficient să ai astfel dispozitive de ultimul răcnet - mai important este să ştii a le folosi. De exemplu, dacă la serviciu vei fi întrebat ce este acela Office 365 să ştii că este un software care a fost creat pe baza mai multor aplicaţii folosite cu predilecţie de către antreprenori pentru centralizarea şi comunicarea informaţiei.

Maşină „capabilă”

Nu îţi trebuie o maşină care să ajungă la 200 km/h în 30 de fracţiuni de secundă, însă ai nevoie de o maşină care să nu te lase în drum şi care să facă faţă la condiţii meteorologice neprietenoase de tipul ploilor abundente, al noroaielor, al gropilor de neocolit, al ceţii de nepătruns. Aşadar, va trebui să te asiguri că anvelopele sunt potrivite anotimpului în care circului, că nu sunt prea uzate, că ai un nou kit distribuţie, astfel încât maşina să nu se oprească “din senin” şi că ai faruri care străbat ceaţa oricât de densă - de exemplu, ai putea găsi un set avantajos de leduri auto pe Led24.ro. Dacă nu ştii să le instalezi de unul singur (ori de una singură) în parcarea din spatele blocului sau din faţa căminului, vei găsi cu siguranţă un service auto unde mecanicii să fie dispuşi să te ajute să instalezi toate cele necesare, să faci reviziile (dacă este cazul) sau măcar cu ceva sfaturi în materie de piese auto.

Un aspect ireproşabil

Fetele şi băieţii trebuie să aibă deopotrivă un aspect îngrijit şi plăcut în prima zi de şcoală, chiar şi la facultate. Unele fete vor prefera să poarte unghii false şi rochiţe, altele vor purta cămaşă şi pantaloni, unii băieţi vor fi în sacou cu tricou polo şi pantaloni skinny, alţii vor avea pantaloni drepţi, cu talia unde trebuie, şi cu o cămaşă cu mâneci lungi - important este să porţi mărimea potrivită, culorile şi imprimeurile potrivite şi croieli care să te avantajeze.

Moda este permisivă, însă standardele de decenţă şi aspect serios sunt mai puţin flexibile. În prima zi de şcoală şi la interviuri s-ar putea să vrei să te adaptezi standardelor, căci există o vorbă care zice “îmbracă-te pentru job-ul pe care îl vrei”.

Energie cât cuprinde

Fără trăznăi ilegale. O cafea ca lumea făcută într-un expresor cafea HQCafe, un baton cu proteine şi un fruct proaspăt ar trebui să fie suficient pentru o porţie zdavănă de energie dis-de-dimineaţă… ori noaptea târziu - oricând te hotărăşti tu că e mai bine să înveţi.

De altfel, s-ar putea să vrei să îţi amenajezi un colţ confortabil pentru învăţat: un loc cu scaune birou (unul pe care să şezi confortabil, unul pe care să îţi sprijini picioarele), o lampă de birou care să bată numai în hârtiile tale, nu şi în ochii colegilor din camera de cămin, o pernuţă pentru spate, o pătură pentru picioare, un suport pentru încheietura care stă pe mouse şi aşa mai departe.

Haide, nu poate fi aşa de greu! În plus, ce nu te omoară te face mai înţelept! 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările