Universitar

articolul anterior articolul urmator

Proiectul de lege privind stimulentele de risc pentru profesori, în cuantum de 2.000 de lei lunar, a fost adoptat

9
13 Oct 2020 14:57:55
Autor: Cristina Morozanu
Camera Deputatilor a adoptat proectul de lege privin stimulentul de risc al profesorilor FOTO: Mediafax (arhiva)
Camera Deputatilor a adoptat proectul de lege privin stimulentul de risc al profesorilor FOTO: Mediafax (arhiva)

Camera Deputaţilor a adoptat pe articole, marţi, Proiectul de lege pentru acordarea unui stimulent de risc profesorilor, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea noului coronavirus. Votul final asupra proiectului urmează să fie dat în şedinţa de miercuri.

Proiectul de lege priveşte reglementarea acordării  unui stimulent de risc cadrelor didactice, precum şi personalului didactic auxiliar şi personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, din învăţământul particular acreditat şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior, în cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1.500 de lei lunar, pe durata stării de alertă şi a stării de urgenţă, pentru implicarea şi expunerea în faţa riscului răspândirii SARS-CoV-2, arată Agerpres.

„Începând cu anul şcolar/universitar 2020/2021, pe perioada stării de alertă/stării de urgenţă instituite ca urmare a situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea SARS-CoV-2, personalul didactic, personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, precum şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior, beneficiază de un stimulent de risc după cum urmează:

a) în cuantum de 2.000 de lei lunar, pentru personalul didactic;

 b) în cuantum de 1.500 de lei lunar, pentru personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic. Stimulentul de risc se acordă pe durata desfăşurării cursurilor aferente anului şcolar /universitar pe perioada stării de alertă/stării de urgenţă, proporţional cu timpul în care persoanele din categoriile prevăzute îşi desfăşoară fizic activitatea în cadrul unităţilor de învăţământ în prezenţa antepreşcolarilor/ preşcolarilor/ elevilor/ studenţilor”, prevede textul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Maximilian Vladimir
13.10.2020, 15:24:22

E bine ca l-au adoptat, probabil ca le dau acest spor si cand sunt in vacanta sau cand dau meditatii ca sa isi cumpere 6 case. Dar pentru cadrele medicale: asistente, infirmiere, brancardieri de ce nu li se platesc turele,potrivit legiilor idioate s eplatesc doar 3 ture, dar aceste cadre medicale fac cate 10 ture pe luna si sunt platite doar 3.. Cat priveste sporul de Covid 19, s-a dat o singura data in august pentru luna martie, si de atunci NIMIC. Medicilor li se platesc toate garzile, dar restul cadrelor medicale care ingrijesc pacientii, nu. Medici intra 30 de secunde - 1 minut la un pacient, iar asistentele si infirmierele administreaza tratament si alte operatii care pot dura si 30 de minute de pacient. Problema este sa se plateasca orele muncite nu in bataie de joc.

-2 (4 voturi)
Ionel Marcu
13.10.2020, 17:20:35

”În prezența școlarilor”, asta înseamnă că dacă trec pe on line nu primesc sporul? Un motiv în plus pentru profesori să se opună învățământului on line.

+1 (3 voturi)
mircea miricioiu
13.10.2020, 15:34:01

bani degeaba. vacante, zile libere, cateva de lucru ore pe zi. misto viata. veti vedea in curand ca nu ei sunt cei expusi, stresati, care merita sa primeasca bani peste salariul pe care deja il au.. cu ce merite se pun ei in balanta cu medicii ? sa fim seriosi. s-a exagerat crunt cu aceasta masura. se vede de pe acum elanul lor in a-si face orele direct sau online. si as vrea sa le urmaresc si eu derularea orelor de curs. sa vad si eu cum predau, cum examineaza elevii, cum ii trateaza, cata atentie acorda fiecaruia dintre copii. voi nu ?

+1 (3 voturi)
Cucu Bau
13.10.2020, 15:59:43

Am o întrebare, pentru colegii mei bugetari, pe care de altfel îi respect și anume profesorii (tot personalul din învățământ care va primi acest stimulet): - eu sunt asistent medical și, ca și voi, bugetar numai când trebuie să ni se ia ceva sau trebuie să plătim vreo ceva extra, lucrez în spital de stat, în bloc operator Covid Pozitiv și operez pacienți pozitivi, pacienți cu testul în lucru în timpul operației (operație care trebuie efectuată în cel mai scurt timp pentru a salva viața bolnavului) sau pacienți netestați la momentul operației.....EU NU AM PRIMIT NIMIC, NICI MĂCAR 1 BAN, DE LA STAT CA ȘI STIMULENT PENTRU PERSOANELE CARE LUCREAZĂ CU POSIBILI INFECTAȚI.......iar întrebarea este: "este corect ca voi să luați stimulent fiindcă lucrați de acasă fără a avea riscul infectării iar eu care mă "scald" în SARS-COV-2 să nu......???

+1 (1 vot)
m lupascu
13.10.2020, 17:08:00

- poporul esede, incolonat la urne

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările