Universitar

articolul anterior articolul urmator

Să-i facem statuie studentei care a murit în urma accidentului aviatic din Apuseni!

33
21 Jan 2014 20:56:40
Cristian Ghingheş

Aurelia Ion era ofiţer-student în anul V la Facultatea de Medicină generală din cadrul Institutului Medico-Militar Bucureşti. Era o studentă eminentă, spun profesorii. De asemenea, era implicată în ample activităţi de voluntariat. Din nefericire, vorbim despre toate acestea la timpul trecut.

S-a stins din viaţă încercând să îşi ajute semenii. Se pare că Aurelia a urcat la bordul aeronavei BN-2, care s-a prăbuşit ieri, 20 ianuarie 2014, în Munţii Apuseni, în locul unei asistente, din simpla dorinţa de a face voluntariat şi totodată pentru a căpăta experienţă în meseria pe care şi-a ales-o şi pe care visa încă din copilărie să o practice.

Nu-mi place să folosesc cuvinte mari, dar situaţia de faţă o cere. Ele sunt pe deplin meritate. Aura Ion (aşa îi plăcea să i se spună) este, cred eu, sau ar trebui să fie un erou pentru noi, cei care facem voluntariat şi care ţipăm sus şi tare că România are nevoie de mai mulţi cetăţeni cu spirit civic. Merită amintită. Să nu uităm că Aura a sfârşit tragic în urma unei acţiuni de prelevare de organe, menită să salveze vieţi.
 
După sau în timp ce o plângem pe Aura, să le spunem celorlalţi împrejurările în care frumoasa studentă-voluntar ne-a părăsit. Este un exemplu de dat tuturor celor care ne înconjoară. Un tânăr care şi-a sacrificat nu numai timpul pentru ceilalţi, ci şi viaţa. Şi-a dorit de mică să îşi pună zilele în slujba altora.
 
Ne plac platitudinile şi cuvintele sofisticate de duh pe care le auzim adesea la conferinţele care scot în evidenţă importanţa voluntariatului, însă rareori scoatem în faţa oamenii care merită toată aprecierea noastră. La următoarele gale, simpozioane, conferinţe şi alte evenimente de genul acesta ce vor avea ca temă centrală voluntariatul, voi cere, dacă nu o vor face organizatorii, un moment de reculegere în memoria Aureliei Ion. Măcar atât, dacă nu statuie!
 
Nu ştiu dacă este cazul... Dumnezeu s-o ierte!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

33 Comentarii

Ramy Scurtu
21.01.2014, 21:31:23

E de menţionat că, a fi voluntar cu a-ţi sacrifica viaţa, nu sunt sinonime. Există atâţia voluntari în ţara noastră, ce-ar fi să le facem tuturor statui? Crezi că Aura, dacă ar fi ştiut că avionul urma să se prăbuşească, s-ar mai fi urcat la bordul acestuia? Dacă ar fi făcut-o, atunci ai fi putut să-i spui sacrificiu. Aici, n-a fost decât o nefastă soartă.

-2 (10 voturi)
Cristian Ghingheş
21.01.2014, 21:40:01

A murit pentru alții si e suficient. E un exemplu de dat, in avalansa de non-valori din spatiul public. N-am zis ca a fi voluntar inseamna a-ti sacrifica viata, ci am zis ca, atunci cand mori incercand sa ii salvezi pe altii (voit sau nu), meriti cel putin pomenit. Atat. Asta e mesajul meu.

+9 (13 voturi)
Menumorut
22.01.2014, 09:10:30

Ramy...Una e sacrificul..alta e prostia.. Daca ar fi stiut..nimeni nu s-ar fi urcat..

-4 (6 voturi)
Jupânu'
21.01.2014, 21:51:22

Un numar de cont te rog si garantia ca se va ridica statuia. Ar trebui sa fie o statuie inchinata voluntarilor care si-au pierdut viata in accidente sau in catastrofe naturale. Romania nu are asa ceva. Numele acestei tinere va trebui sa se afle pe soclul acestei statui. Romanii se uita cu dispret la voluntari si la voluntariat .... In Canada si US am auzit ne nenumarate ori comentarii de genul " Fraierii ... " Lumea occidentala si bunastarea de care se bucura e cladita si pe voluntariat ...

+5 (5 voturi)
Menumorut
22.01.2014, 09:16:07

Pana la statuie, cred ca ar fi bine sa-i mentionati numele ...si in titlu...

+4 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (33)

Modifică Setările