Universitar

articolul anterior articolul urmator

Scrisoare deschisă către Academia Română

0
15 Oct 2013 12:24:51
Ad Astra
Cercetătorii cer transparenţă în alegerea membrilor Academiei Române
Cercetătorii cer transparenţă în alegerea membrilor Academiei Române

Asociaţia Ad Astra, dedicată comunităţii oamenilor de ştiinţă români, cere conducerii Academiei Române, printr-o scrisoare deschisă, ca procesul alegerii noilor membri să fie unul cât mai transparent.


În atenţia Preşedintelui Academiei şi a Prezidiului Academiei Române

Domnule Preşedinte,

Domnilor Academicieni,

Având în vedere iminenta sesiune de primire a unor noi membri titulari, membri corespondenţi şi membri de onoare ai Academiei Române, asociaţia Ad Astra vã supune atenţiei propunerea ca toate persoanele care îşi depun candidatura pentru o astfel de poziţie sã-şi facã publice pe site-ul Academiei, cu cel puţin 60 zile înaintea votului din Adunarea Generalã, documentele prevãzute la Articolul 3 al Regulamentului de primire. Respectiv, recomandarea membrului Academiei Române şi/sau a unei instituţii competente, memoriul de activitate, curriculum vitae, lista publicaţiilor candidatului, precum şi selecţia de 12 lucrãri semnificative.

Suntem convinşi cã prin aceastã mãsurã se va asigura un climat de transparenţã deplinã, iar alegerea de noi membri ai Academiei Române se va face în condiţii de obiectivitate sporitã, aşa cum este de altfel prevãzut în Articolul 1 al Regulamentului pentru primirea de membri în Academia Romanã. Totodatã, se va da şi un exemplu de urmat pentru alte instituţii de importanţã naţionalã.

Pentru conformitate,

Consiliul Director Ad Astra.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările