Universitar

articolul anterior articolul urmator

SNSPA suspendă concursul de la Sociologie, după investigaţia „Primele doamne ale prim-adjuncţilor, mutare strategică SRI-SNSPA”

2
22 Jan 2016 21:08:41
Autor: Elena Dumitru
Conducerea SNSPA a decis suspendarea concursului pentru posturile de lector universitar în cadrul Departamentului de Sociologie. FOTO snspa.ro
Conducerea SNSPA a decis suspendarea concursului pentru posturile de lector universitar în cadrul Departamentului de Sociologie. FOTO snspa.ro

Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative a anunţat vineri seară că suspendă procedura de concurs pentru ocuparea unor posturi în cadrul Departamentului de sociologie, după ce o investigaţie jurnalistică a scos la iveală faptul că soţia prim-adjunctului procurorului general şi a prim-adjunctului SRI candidează simultan pentru posturi diferite în cadrul acestuia.

„Ca urmare a informaţiilor difuzate în spaţiul public privind unele neclarităţi legate de scoaterea la concurs a posturilor didactice la Departamentul de Sociologie din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice (SNSPA), şi în urma consultării conducerii facultăţii, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative a decis suspendarea procedurilor de concurs, din cadrul acestui departament, până la clarificarea tuturor aspectelor aflate în discuţie”, a transmis vineri seară instituţia de învăţământ superior într-un comunicat. 
 
Comunicatul SNSPA nu face referire directă la investigaţia „Primele doamne ale prim-adjuncţilor: mutare strategică de la SRI la SNSPA”, publicată pe portalul pressone.ro şi preluată de mai multe organizaţii de presă, însă aceasta a fost singura care a vizat Departamentul de Sociologie al SNSPA de la scoaterea la concurs a posturilor vizate. 
 
„Această decizie a fost adoptată pentru a evita orice suspiciune care ar putea plana asupra organizării concursurilor didactice în SNSPA şi pentru a asigura deplina transparenţă a procesului şi egalitate de şanse pentru orice candidat care îndeplineşte condiţiile de înscriere la concurs”, se mai arată în comunicat. 
 
La începutul acestei săptămâni, o investigaţie jurnalistică a dezvăluit faptul că Dorina Ioana Coldea, soţia lui Florian Coldea (prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii) şi Monica Licu, Monica Licu, soţia lui Bogdan Licu (prim-adjunct al procurorului general al României) candidează pentru posturi de lector scoase la concurs în cadrul Departamentului de Sociologie al SNSPA. Cele două nu erau rivale, candidând pentru posturi distincte. 
 
„Coincidenţele nu se opresc aici – ambele doamne sunt de profesie psiholog, ambele au terminat Facultatea de Psihosociologie a Institutului Naţional de Informaţii, ambele sunt angajate ale Serviciului Român de Informaţii (SRI) şi ambele sunt, în acest moment, cadre didactice la Academia Naţională de Informaţii Mihai Viteazul (ANIMV) a SRI”, scrie pressone.
 
Întreaga investigaţie poate fi citită aici. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

rbie ba
23.01.2016, 09:51:21

Il vor relua cand nu se mai uita nimeni.

+1 (1 vot)
Marius-ionut Rusanu
24.01.2016, 18:54:05

Cine este dl Plesita Radu de la SNSPA? Vineri 15 ianuarie a accidentat o tinara pe trecerea de pietoni.

Modifică Setările