Universitar

articolul anterior articolul urmator

Studenţi din România, medalie de argint la ICPC, cel mai important concurs mondial de programare. Unul dintre ei este fiul lui Clotilde Armand VIDEO

2
6 Oct 2021 14:15:48
Autor: Sinziana Ionescu

O echipă de studenţi informaticieni din România a cucerit medalia de argint la cel mai important concurs de programare din lume, ICPC - International Collegiate Programming Contest, ce s-a desfăşurat la Moscova, în perioada 1-6 octombrie a.c. Unul dintre tinerii sclipitori este fiul lui Clotilde Armand, Theodor Moroianu.

Studenţii informaticieni sunt cursanţi ai Universităţii Bucureşti: Theodor Moroianu (Bucureşti), Lucian Bicsi (Suceava), mezina Livia Măgureanu (Bucureşti) şi Mihai Calancea (Bucureşti) - antrenor (foto sus), băieţii având deja la activ un palmares impresionant.

Românii au avut de rezolvat 10 probleme în 1.077 minute, fiind primii care au reuşit să găsească răspunsul la două dintre problemele din concurs (una dintre ele fiind „Ce planetă este aceasta?“).

Rezultatul general obţinut i-a făcut să devanseze universităţi de prestigiu în competiţia mondială de programare ICPC - International Collegiate Programming Contest, cel mai vechi, mai mare şi mai prestigios din lume - după cum îl prezintă organizatorii. 

Primul menţionat la istoricul redutabilei competiţii ICPC este românul Matei Zaharia, profesor la Stanford University, SUA, cofondator Databricks, care a primit medalia de aur în 2005. 

Vestea performanţei a fost dată pe reţelele sociale de Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 Bucureşti, care este mama lui Theodor Moroianu. Pentru Armand, victoria a mai avut o însemnătate: echipa românească a bătut echipa MIT (Massachusetts Institute of Technology, SUA), unde au studiat ea şi soţul ei, Sergiu Moroianu. 

„Echipa studenţilor de la Universitatea din Bucureşti a obţinut în această seară medalia de argint la cel mai vechi, cel mai mare şi cel mai prestigios concurs de programare din lume.

Studenţii de la UniBuc prezenţi la ICPC International Collegiate Programming Contest (printre ei este şi fiul meu Theodor) au bătut echipa MIT!

Felicitări! Este o mare reuşită pentru România“, a anunţat Clotilde Armand, în seara galei.

Premiul cel mare a fost câştigat de o universitate din Rusia, Nizhny Novgorod University. 

PREMIEREA ECHIPEI DIN ROMÂNIA, DE LA MOMENTUL 2.05.00

Pe aceeaşi temă: 

România, cu două echipe în finala celui mai important concurs de programare pentru studenţi. Universitatea Oxford este reprezentată de 4 tineri români 

Performanţa impresionantă a unor studenţi la un concurs internaţional unde niciun român nu a mai ajuns pe podium de 13 ani

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Camelian Propinatiu
6.10.2021, 14:44:02

Tineretul va redresa România, nu partidele expirate moral.

+12 (12 voturi)
adrig
2.11.2021, 12:47:13

Ar fi bine sa fie asa, sper sa aveti dreptate. Interesant va fi sa vedem cati din cei 4 medaliati vor ramane in Romania in urmatorii 5 ani.

Modifică Setările