Universitar

articolul anterior articolul urmator

Universitatea Babeş-Bolyai şi Universitatea Bucureşti, poziţii codaşe în Top Shanghai

3
17 Aug 2019 15:37:43
Autor: Simona Chirciu

Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) şi Universitatea Bucureşti (UB) se află la sfârşitul clasamentului internaţional, care este dominat de instituţii academice din Statele Unite şi Marea Britanie. Cele două universităţi româneşti sunt surclasate de către instituţii de învăţământ superior din Ungaria, Polonia şi Cehia.

Universitatea Babeş – Bolyai din Cluj (locurile 701 – 800) şi Universitatea Bucureşti (locurile 901 – 1000) sunt singurele instituţii de învăţământ superior din ţară existente în Topul Shanghai 2019

Poziţiile fruntaşe sunt ocupate de universităţi din SUA şi Marea Britanie. Pe primul loc se află  Universitatea Harvard (SUA), ocupând primul loc pentru a 17-a oară. 

Harvard este urmată de  Universitatea Stanford (SUA), apoi, pe locul trei se alfă Cambridge (Marea Britanie). Massachusetts Institute of Technology (SUA) ocupă poziţia a patra şi University of California, Berkeley (SUA)  se clasează pe locul cinci. 

UBB şi UB ocupă locuri la sfârşitul clasamentului. Universităţi de învăţământ superior din Ungaria (5 universităţi în top), Polonia (9 uniniversităţi), Cehia (7) ocupă locuri mai bune decât cele din România. 

Academic Ranking of World Universities/ARWU 2018 – cunoscut şi ca clasamentul Shanghai al universităţilor, este unul dintre cele credibile clasamente internaţionale ale universităţilor prin prisma indicatorilor de excelenţă folosiţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

foarte atent
17.08.2019, 17:12:15

da de unde, nu-i adevarat !! invatamantul romanesc e intre primele 5 din lume !! nu-i asa, dragi patrihotzi?!

+4 (4 voturi)
Sorin Barbul
18.08.2019, 08:00:18

La „finanțarea” pe care o are învățământul (din care se mai și taie pe la rectificări), nu se poate face și cercetare: ori în topurile astea, cercetarea e un criteriu esențial. P.S. Văd că UBB rămâne prima dintre universitățile românești.

0 (2 voturi)
VE l
18.08.2019, 12:25:31

Aşa,si?Care este finalitatea? Ceva propuneri ,o iniţiativă pentru obţinerea de fonduri din donaţii,de finanţări private care să nu fie scăpate de sub control/deturnate nu aveţi?!? Rolul vostru de ziarişti şi entităţi de presă care influenţează opinia publică şi politicul unde este?Da e mai simplu să fii un simplu constatator ,să ne impresionezi cât de citit eşti.Sunt zeci de anide când avem şi noi acces la aceste clasamente. Să luaţi urma copiilor noştri care au studiat aici în neclasatele unităţi de învăţământ superior nu ştiţi. Multinaţionale prezente în ţară angajază absolvenţi de UB,UBB,UPB cu prioritate ba îi şi atrag în tările lor de origine. Vedeţi că aţi uitat să amintiţi de locul ocupat de UPB ca să arătaţi cu pasiune cât de jos suntem ca ţară.

+1 (1 vot)