Universitar

articolul anterior articolul urmator

Universitatea Bucureşti a transmis teza de doctorat a lui Ponta către Ministerul Educaţiei, pentru a fi analizată sub suspiciunea de plagiat

1
10 May 2016 18:21:09
Autor: Nicoleta Onofrei
Teza de doctorat a lui Ponta urmează să fie analizată de CNATDCU
Teza de doctorat a lui Ponta urmează să fie analizată de CNATDCU

Universitatea Bucureşti a retransmis, marţi, copia tezei de doctorat a lui Victor Ponta către Ministerul Educaţiei, după ce instituţia a demarat procedura de analiză şi soluţionare a suspiciunilor de plagiat în cazul mai multor foşti şi actuali demnitari. Universitatea din Bucureşti a solicitat de 5 ori până acum retragerea titlului de doctor al lui Ponta.

„Universitatea din Bucureşti a trimis marţi, 10 mai 2016, către MENCS dosarul referitor la teza de doctorat a domnului Victor Ponta. Copia tezei a fost transmisă ca răspuns la solicitarea înaintată de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice la începutul săptămânii, pentru a putea fi analizată de către CNADTCU (Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Dimplomelor şi Certificatelor Universitare, n.r.) în contextul suspiciunilor de plagiat”, arată un comunicat al Universităţii Bucureşti.
 
Totodată, unitatea de învăţământ superior subliniază că, până în prezent, a transmis 5 solicitări de retragere a titlului de doctor al domnului Victor Ponta, ultima fiind în luna martie a anului 2016.
 
„Universitatea din Bucureşti a trimis, până în prezent, 5 solicitări de retragere a titlului de doctor al domnului Victor Ponta, ca urmare a concluziilor formulate de Comisa de Etică a Universităţii din Bucureşti, care probează verdictul de plagiat, încă din anul 2012. Cea mai recentă solicitare trimisă de Universitatea din Bucureşti în acest sens a fost la începutul lunii martie a anului 2016”, mai arată comunicatul.
 
Reamintim că, luni, Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a solicitat CCNATDCU iniţierea demersurilor pentru analiza şi soluţionarea suspiciunilor de plagiat în cazul mai multor foşti şi actuali demnitari, printre care şi Victor Ponta.
 
Totodată, Ministerul Educaţiei a solicitat universităţilor  la care persoanele în cauză şi-au susţinut tezele de doctorat să trimită la CNATDCU copii ale tezelor, pentru analiza în comisiile de specialitate.
 
Noul regulament al CNATDCU a fost aprobat. În ce condiţii poate fi retras titlul de doctor
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ggggg Hhhhh
10.05.2016, 19:24:06

Ar fi bine sa fie publicata pe internet,in româna si engleza.

Modifică Setările