Universitar

articolul anterior articolul urmator

Universitatea Româno-Americană: spaţiul educaţional care îi pregăteşte pe tineri pentru cerinţele pieţei muncii

0
Articol publicitar
29 Jun 2022 08:52:35
Autor: ADH

Are sistemul de învăţământ soluţii viabile, pentru ca tinerii să se poată pregăti nu doar pentru obţinerea unei diplome, ci şi pentru realităţile unui loc de muncă? Un răspuns pare să vină dinspre sistemul privat, unde sunt instituţii, precum Universitatea Româno-Americană (URA), care le oferă tinerilor avantaje multiple: costuri accesibile, burse de merit şi o programă modernă, atrăgătoare, ancorată în cerinţele angajatorilor.

Universitatea Româno-Americană este una dintre cele mai performante universităţi din România, unde trei sferturi dintre absolvenţi se angajează în specializarea absolvită sau domenii înrudite.

În urma evaluării ARACIS, instituţia a obţinut, pentru a treia oară consecutiv, calificativul „Grad de încredere ridicat”, o reconfirmare a faptului că aceasta oferă educaţie şi cercetare la un înalt standard de calitate, într-un climat intern stimulativ intelectual atât pentru studenţi, cât şi pentru corpul profesoral.

În data de 20 iunie 2022, Universitatea şi-a deschis porţile pentru înscrieri, cu o ofertă educaţională şi financiară menită să le ofere tinerilor o experienţă educaţională accesibilă, interactivă, modernă şi, cel mai important, una care ţine cont de exigenţele pieţei muncii. Toate detaliile sunt disponibile pe www.rau.ro.

7 facultăţi şi 32 de specializări, cu predare în română şi engleză

Cu o istorie de 31 de ani pe piaţa educaţională din România, URA le oferă tinerilor 7 facultăţi din care pot alege, în anul universitar 2022 – 2023, respectiv:

 • Facultatea de Drept;
 • Facultatea de Informatică Managerială;
 • Facultatea de Educaţie Fizică, Sport şi Kinetoterapie;
 • Facultatea de Afaceri Internaţionale;
 • Facultatea de Finanţe şi Contabilitate;
 • Facultatea de Management-Marketing;
 • Facultatea de Turism şi Managementul Ospitalităţii.

Fiecare dintre acestea include specializări, care totalizează 32 de programe de licenţă şi de masterat, cu predare în limba română sau engleză.

Locuri fără taxă şi burse pentru studenţi 

Performanţele sunt recunoscute chiar din prima zi: studenţii înmatriculaţi, pe baza criteriilor de performanţă, pot beneficia de locuri fără taxă, la fel ca în universităţile de stat. Concret, primii 20% dintre candidaţii înmatriculaţi la programele de licenţă cu predare în limba română beneficiază de o bursă de studiu de 1.200 EUR / an sau, altfel spus, studiază gratuit. În cazul programelor de masterat cu predare în limba română, primii 10% dintre candidaţii înmatriculaţi vor primi bursa de studiu dedicată.

Programele de studiu cu predare în limba română şi în limba engleză sunt în permanenţă actualizate, astfel încât să corespundă cerinţelor pieţei muncii. Ele pun accent pe competenţe practice: pe lângă baze de practică, Universitatea oferă internship-uri în ţară şi străinătate. Dezvoltarea personală a studenţilor este încurajată prin activităţi extra-curriculare şi colaborări cu alte companii sau instituţii. Corpul profesoral de top oferă cursanţilor mentorat constant, precum şi expunerea la invitaţi de renume în plan naţional şi internaţional. Nu în ultimul rând,  cursurile se desfăşoară într-un campus amenajat la standarde internaţionale şi dotat cu echipamente de ultimă generaţie.

Ce alte beneficii au studenţii URA?

 • 20+ ateliere pe an cu mediul de business;
 • 30+ cursuri gratuite pe an cu profesori străini;
 • 3 programe de studii de tip „dublă diplomă”;
 • Campus şi facilităţi la standarde internaţionale.

Cariere în România şi în străinătate, datorită diplomelor recunoscute internaţional

Diplomele emise de către Universitate sunt recunoscute internaţional, ceea ce a permis ca un număr important de absolvenţi ai URA să poată profesa în străinătate, în domenii precum administrarea afacerilor, relaţii internaţionale, management, finanţe-bănci, informatică, marketing sau industria ospitalităţii. La fel de avantajaţi sunt, însă, şi cei care profesează în România, pentru că pot valorifica oricând pregătirea teoretică solidă şi abilităţile practice dobândite pe parcursul anilor de studiu.

Toate detaliile despre oferta educaţională, beneficiile oferite şi calendarul de admitere sunt disponibile pe website-ul Universităţii, www.rau.ro/admitere-2022.html.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările