Universitar

articolul anterior articolul urmator

Universitatea din Sibiu este prima din România care acceptă plăţi în criptomonede

0
8 Apr 2021 11:30:16
Autor: Lorena Mihăilă
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este prima din ţară care acceptă plata cu criptomonede
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este prima din ţară care acceptă plata cu criptomonede

Universitatea „Lucian Blaga” din Siubiu va fi prima universitate din România care va permite plata taxelor pentru admiterea din acest an într-o monedă virtuală. Criptomoneda în care se pot efectua plăţile este EGLD, dezvoltată de start-up-ul sibian Elrond.

„Universitatea noastră a fost şi va fi în continuare o susţinătoare a comunităţii şi afacerilor locale, iar decizia de a dezvolta acest parteneriat cu Elrond se înscrie în această strategie”, a declarat prof. univ. dr. Sorin Radu, rectorul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, potrivit unui comunicat al universităţii publicat miercuri, conform Hotnews.

Posibilitatea de plată cu criptomonede urmează să fie implementată şi va disponibilă pentru prima dată în sesiunea de admitere din iulie 2021.

În prezent, ULB Sibiu a ales să convertească EGLD în RON prin intermediul unui procesator de plăţi, fără costuri suplimentare faţă de costul unei plăţi cu cardul bancar clasic. Printre potenţialele beneficii ale criptomonedelor sunt posibilitatea de a efectua transferuri fără limitări geografice; costuri reduse de tranzacţionare; posibilitatea de verificare publică a tranzacţiilor, potrivit oficialilor ULB Sibiu.

Elrond este un startup din Sibiu care dezvoltă o reţea de tip blockchain, a fost fondat de o echipă de cercetători, antreprenori şi programatori care doresc să aducă îmbunătăţiri arhitecturilor blockchain deja existente, precum Bitcoin şi Ethereum.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările