VIDEO Admitere facultate 2013 Sesiune de toamnă şi la Politehnica din Bucureşti. Mii de locuri libere în toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În sesiunea de admitere din toamnă de la Politehnică, care se încheie pe 15 septembrie, selecţia se face doar pe bază de interviu şi media de la Bac    FOTO: Adevărul
În sesiunea de admitere din toamnă de la Politehnică, care se încheie pe 15 septembrie, selecţia se face doar pe bază de interviu şi media de la Bac    FOTO: Adevărul

După ce mari universităţi de stat din ţară au decis deja să organizeze o a doua sesiune de admitere, în septembrie, pentru că au rămas cu locuri libere inclusiv la buget, şi Politehnica din Bucureşti a anunţat că mai are câteva sute de locuri, iar candidaţii vor fi selectaţi pe baza unui interviu şi a mediei de Bac, deci fără examen. Şi privatele au rămas cu mii de locuri neocupate.

Sute de locuri bugetate şi mii de locuri cu taxă au rămas neocupate în universităţile din ţară, atât în cele de stat, cât şi la privat. Primii care au anunţat sesiuni de toamnă au fost oficialii de la ASE Bucureşti, de la Universitatea din Bucureşti, dar şi cei de la UBB Cluj-Napoca.

Astfel, şi la Politehnica din Bucureşti (UPB), unde au fost chiar mai mulţi candidaţi înscrişi decât anul trecut şi oficialii nu preconizau organizarea unei noi sesiuni de admitere, va mai avea loc o selecţie, în perioada 29 iulie - 15 septembrie.

”UPB organizează sesiunea de ocupare a locurilor vacante rămase în urma neînmatriculării unor candidaţi declaraţi admişi sau retragerii acestora după înmatriculare în sesiunea 1 (iulie), conform programului de lucru afişat la fiecare facultate în parte”, anunţă reprezentaţii UPB.

La această sesiune însă nu există examen, iar admiterea se va face, indiferent de facultate, ”pe baza unei probe orale - interviu şi rezultatele examenului de bacalaureat”. Oficialii susţin că ”are dreptul să participe orice absolvent de liceu, indiferent dacă a participat sau nu la sesiunea de admitere din luna Iulie 2013”.

În total, la Politehnica bucureşteană au rămas libere aproape 800 de locuri, dintre care peste 300 la buget şi mai mult de 400 la taxă, potrivit DIGI24Rezultatele se vor afişa pe data de 15 septembrie. 

Nici universităţile private nu stau prea bine la acest capitol. De exemplu, la Universitatea Dimitrie Cantemir s-au ocupat până acum 2.500 de locuri, din totalul de 4.000 scoase la concurs de instituţie în acest an, deci în jur de 1.500 de locuri vor fi disponibile pentru sesiunea din toamnă.

Ce spun rectorii din ţară?


ADMITERE FACULTATE 2013 Candidaţii admişi la ASE în sesiunea din august. Urmează admiterea de toamnă

Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti a finalizat şi a doua etapă de admitere din vară şi va publica mâine lista finală a candidaţilor admişi. Urmează sesiunea din toamnă, pentru care înscrierile încep pe 3 septembrie. În total, după prima sesiune, din iulie, au rămas vacante în jur de 1.800 de locuri la buget şi cu taxă.

ADMITERE FACULTATE 2013 Aproximativ 150 de locuri bugetate puse la bătaie pentru admiterile din toamnă, la ULBS – unde mai sunt locuri libere

Aproape 2.000 de locuri, dintre care aproximativ 150 cu finanţare de la bugetul de stat îi aşteaptă pe viitorii studenţi la sesiunea de admitere din luna septembrie, de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

ADMITERE 2013 Facultăţile ar putea primi bani de la stat în funcţie de câţi angajaţi scot pe piaţă

Mii de locuri au rămas neocupate în universităţile din ţară şi vor fi reportatepentru sesiunea de admitere din toamnă. Oficialii din Învăţământ anunţă că în viitor se gândesc să finanţeze universităţile în funcţie de câţi absolvenţi îşi vor găsi de lucru.

ADMITERE FACULTATE 2013 Sute de locuri bugetate au rămas neocupate la cea mai mare universitate din Ardeal

Peste 4.000 de locuri bugetate la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj au fost ocupate anul acesta. Totuşi, au mai rămas încă 700 de locuri neocupate, care vor fi disponibile pentru absolvenţi în sesiunea de admitere 9-20 septembrie 2013.

ADMITERE FACULTATE 2013 ASE revine la admiterea pe bază de dosar în sesiunea a doua, din toamnă

Academia de Studii Economice din Bucureşti organizează a doua admitere la toamnă, de data aceasta exclusiv pe baza mediei de la Bac, fără examen de admitere, fiindcă nu s-au ocupat toate locurile bugetate disponibile pentru studiile de licenţă în anul universitar 2013-2014.

REZULTATE ADMITERE 2013 Săptămâna de foc a admiterii la facultate. Care au fost cele mai mici medii de intrare la universităţi 

Cele mai multe universităţi au încheiat deja examenele de săptămâna trecută şi au afişat listele cu candidaţii admişi, care au intrat şi cu medii de 5 la buget, la ASE, în timp ce la Geografie, la Universitatea din Bucureşti, niciun candidat admis nu a avut sub 9.

ADMITERE FACULTATE 2013 S-a încheiat săptămâna admiterilor. Care au fost mediile de intrare la facultate

Cele mai multe universităţi din Capitală şi din ţară au încheiat deja examenele, desfăşurate săptămâna aceasta, şi au afişat listele cu candidaţii admişi, atât la buget, cât şi pe locurile cu taxă. Anul acesta, s-a intrat şi cu medii aproape de 5 la facultate, pe locurile fără taxă, având în vedere scăderea numărului de candidaţi.

ADMITERE FACULTATE 2013 Premieră la ASE: o nouă sesiune de admitere după ce nu s-au ocupat nici locurile fără taxă

Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti va organiza o a doua sesiune de admitere fiindcă nu s-au înscris destui candidaţi la sesiunea care s-a încheiat joi, astfel încât să fie ocupate toate locurile de la buget şi taxă, spun reprezentanţii universităţii. Mai mult, anul acesta au rămas libere chiar şi o parte din locurile bugetate de stat.

ADMITERE FACULTATE 2013 Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE) organizează examene de admitere la toate facultăţile 

Înscrierile la Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti se termină vineri, 19 iulie, urmând ca în perioada 24-25 iulie să aibă loc examenele de admitere.

Cifra de şcolarizare a universităţilor va fi alocată, de la anul, în funcţie de numărul studenţilor înmatriculaţi

Cifra de şcolarizare a universităţilor pentru anul viitor, 2013-2014, va fi alocată, pentru prima dată, în funcţie de numărul studenţilor înamtriculaţi în anul academic în curs, a anunţat vineri, la Congresul Educaţiei, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu. Rectorii susţin măsura, mizând pe ideea de a finanţa specializări cerute pe piaţa muncii.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite