Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

A murit Emma Neagu, gimnasta de 15 ani care a impresionat cu ambiţia şi puterea ei la „Românii au talent“, unde ajunsese în semifinale VIDEO

32
12 Apr 2019 12:37:07
Autor: Alexandra Constanda
Emma Neagu, pe scena Românii au talent FOTO Pro TV
Emma Neagu, pe scena Românii au talent FOTO Pro TV

Emma Neagu, gimnasta de 15 ani care a impresionat în acest sezon al emisiunii „Românii au talent“, a murit. Copila, care a oferit o adevărată lecţie de viaţă în cadrul show-ului de la Pro TV, suferea de cancer osos.

Emma Neagu a murit pe 7 aprilie la vârsta de 15 ani din cauza cancerului osos, boală cu care a fost diagnosticată în anul 2017. Anunţul a fost făcut de mai multe organizaţii şi fundaţii caritabile din Canada, unde copila s-a născut şi unde devenise o adevărată voce de susţinere a copiilor care sufereau de aceeaşi boală. 
 
„Emma nu şi-a dorit să fie amintită drept fata bolnavă de cancer şi a urât expresia «a pierdut bătălia». Îşi dorea, în schimb, să fie pomenită drept fata care putea să meargă în mâini şi să facă mişcări complicate în ciuda cancerului. Deşi avea o vârstă fragedă, Emma a fost suficient de înţeleaptă încât să ştie că o victorie ţine doar de viziunea proprie şi de ceea ce laşi pe această lume, nu de final“, se arată într-un text privind detalii legate de înmormântare. De asemenea, pe Facebook a fost lansată o campanie de strângere de fonduri pentru ajutorarea familiei îndurerate. 
 
Emma Neagu a devenit cunoscută şi în România după apariţia în sezonul nouă „Românii au talent“, unde a impresionat prin ambiţia şi spiritul ei. Pasionată de gimnastică şi dedicată ei încă de la vârsta de trei ani şi jumătate, Emma a reuşit să facă performanţă în acest domeniu în ciuda faptului că a ales să-i fie amputat piciorul, tocmai pentru a putea să-şi urmeze pasiunea.
 
În urmă cu doi ani, Emma a fost diagnosticată cu cancer osos, iar mama copilei a povestit la Pro TV că, deşi medicii i-au spus că îi pot salva piciorul, ea a ales să-l amputeze pentru a putea dansa în continuare. 
 
„Am plâns împreună de nenumărate ori. Când i-au spus că îi pot salva piciorul, ea a ales să-l amputeze, pentru că i-au spus că dacă îşi va salva piciorul va fi doar pentru partea estetică, va avea un metal în picior şi va termina cu gimnastica şi cu dansul, dar dacă îşi va amputa piciorul, cu multă muncă şi determinare, va putea să facă ce făcea şi înainte. Am avut multe divergenţe. «Tu ai înnebunit? Să-i laşi să-ţi taie piciorul când poate fi salvat?»“, a povestit mama fetei în ediţia din 8 februarie 2019 a emisiunii „Românii au talent“. 
 
 
La momentul respectiv, Emma mărturisea că nu regretă decizia pe care a luat-o şi pe care o consideră cea mai bună. „Mult timp m-am întrebat de ce eu, de ce eu, dar nu ajută să întrebi aşa ceva şi lupţi în continuare, că nu ai ce să faci. Eu zic că gimnastica mi-a dat puterea, nu ştiu dacă neapărat mi-a salvat viaţa, dar mi-a dat puterea să trec peste chestia asta“, spunea copila. 
 
Prezentatorii show-ului, Smiley şi Pavel Bartoş, membrii juriului, dar şi cei din public au avut lacrimi în ochi, mai ales că Emma a mărturisit discret că încă nu este complet vindecată: „Eu mă simt bine, eu dansez, rezultatele arată altceva totuşi, dar eu mă simt bine şi fac tot ce vreau“.
Mama ei a lămurit: „La ultima radiografie a mai apărut ceva. Ea a avut şi două operaţii la plămâni, au fost metastazaţi“.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

32 Comentarii

Comandor Gherghisan
12.04.2019, 12:50:14

Comentariu considerat abuziv.

Nirolf
12.04.2019, 12:56:47

A murit ... A murit Emma Neagu . A murit o necunoscuta care m-a emotionat candva . Viata este o lumina ce se termina intr-un munte de durere . Dumnezeu s-o odihneasca .

+14 (18 voturi)
Serbanescu Serbanila
12.04.2019, 13:32:42

Popimea ortodoxa, catolica, proetsatnata, neoprotestanta, budista, mahomedana, intr-un cuvant, toti cei care vorbesc despre cat de bun si drept este un anumit Dumnezeu, se afla pe receptie?!!!!!

-4 (14 voturi)
Maleficio Decenu
12.04.2019, 13:53:38

Twinkle, twinkle, little star. How I wonder what you are. Up above the world so high, Like a diamond in the sky. Eu nu strivesc corola de minuni a lumii şi nu ucid cu mintea tainele, ce le-ntâlnesc în calea mea în flori, în ochi, pe buze ori morminte. Lumina altora sugrumă vraja nepătrunsului ascuns în adâncimi de întuneric, dar eu, eu cu lumina mea sporesc a lumii taină - şi-ntocmai cum cu razele ei albe luna nu micşorează, ci tremurătoare măreşte şi mai tare taina nopţii, aşa îmbogăţesc şi eu întunecata zare cu largi fiori de sfânt mister şi tot ce-i neînţeles se schimbă-n neînţelesuri şi mai mari sub ochii mei- căci eu iubesc şi flori şi ochi şi buze şi morminte. Pasăre măiastră, torța vieții ei ardea, insă nu foarte mult. Cu oasele tăiate din coapsa ei Numai putea să danseze Totuși elegant se mișca ascunsă În giulgiul efemer al protezei.

+4 (4 voturi)
Comandor Gherghisan
12.04.2019, 14:19:46

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (32)