Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Actorul Alec Baldwin nu va răspunde probabil pentru că a împuşcat mortal o femeie, dar ar putea fi acuzat în calitate de producător

8
27 Oct 2021 07:56:42
Autor: News.ro
Despăgubirile, care ar putea fi acoperite în parte de asigurator, s-ar putea ridica la „mai multe milioane” de dolari.
Despăgubirile, care ar putea fi acoperite în parte de asigurator, s-ar putea ridica la „mai multe milioane” de dolari.

Actorul Alec Baldwin, care a tras cu o armă de recuzită în timp ce filma „Rust” în New Mexico şi fără să vrea a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins şi l-a rănit pe regizor, nu va fi probabil acuzat pentru tragedie. Dar Alec Baldwin producătorul ar putea fi tras la răspundere, împreună cu mai mulţi responsabili din proiect, potrivit AP.

Experţii apreciază că tragedia va avea unele consecinţe legale în procese civile sau penale. 
 
Pe lângă Baldwin, arată un document obţinut de The Associated Press, vor fi implicaţi în anchetă cinci producători, patru producători executivi, un producător de linie şi un co-producător. Aceştia, ca şi asistentul de regie Dave Halls şi armuriera Hannah Gutierrez, ar putea răspunde unor acuzaţii chiar dacă nu se aflau pe platou în momentul accidentului. 
 
Despăgubirile, care ar putea fi acoperite în parte de asigurator prin compania de producţie, Rust Movie Productions, s-ar putea ridica la „mai multe milioane” de dolari. 
 
„Cu siguranţă a fost neglijenţă pe platou”, a spus Adam Winkler, profesor la UCLA School of Law şi expert în legislaţia armelor. „Producătorii au obligaţia de a menţine siguranţa echipei. Au existat pericole evidente pe platou”. 
 
Investigaţiile sunt în fază preliminară, potrivit procurorului Mary Carmack-Altwies din Santa Fe. 
 
Baldwin, care este cunoscut pentru rolurile sale din „30 Rock” şi „The Hunt for Red October” şi parodierea fostului preşedinte american Donald Trump în emisiunea „Saturday Night Live”, a spus că a fost un „accident tragic”. 
 
Producţia „Rust” a fost afectată de dispute încă de la începutul lunii octombrie şi a inclus şapte membri ai echipajului care au părăsit platoul cu doar câteva ore înainte de filmare. Los Angeles Times, citând doi membri ai echipei pe care nu i-a numit, a relatat că, cu cinci zile înainte de împuşcare, cascadoarea lui Baldwin a tras accidental două cartuşe reale după ce i s-a spus că arma nu are muniţie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

gyll
27.10.2021, 08:19:49

"Dar Alec Baldwin producătorul ar putea fi, împreună cu mai mulţi responsabili din proiect, potrivit AP." Ar putea ce, news. ro?

+6 (10 voturi)
Nicolae Zagura
27.10.2021, 08:20:45

Curios cum nimeni nu spune nimic despre victimă. Ca și cum ar fi fost un obiect oarecare de pe platou, deși probabil - ca tot omul - avea și ea familie. Solicitarea de despăgubiri care să ducă la falimentul lui Baldwin ar fi cea mai îndreptățită măsură pentru a împiedica un eveniment similar. Sper că voi trăi și voi vedea justiția americană în acțiune

+2 (2 voturi)
geek-a-contra
27.10.2021, 11:07:04

si de ce anume se face vinovat baldwin ca sa fie adus la faliment? amorul ghebos al unora ptr trump?

+7 (9 voturi)
Utilizator Adevărul
27.10.2021, 11:07:35

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
27.10.2021, 11:54:51

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările