Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Actorul Ben Stiller a dezvăluit că a fost diagnosticat cu cancer şi s-a vindecat: „Nu mă aşteptam deloc la aşa ceva“

0
5 Oct 2016 09:31:10
Autor: Alexandra Constanda
Ben Stiller se declară norocos că a avut parte de nişte medici grijulii FOTO Guliver/Getty Images
Ben Stiller se declară norocos că a avut parte de nişte medici grijulii FOTO Guliver/Getty Images

Actorul american Ben Stiller, în vârstă de 50 de ani, a dezvăluit că în urmă cu doi ani a fost diagnosticat cu cancer de prostată, precizând că a reuşit să învingă boala.

În cadrul emisiunii „Howard Stern Show“, Ben Stiller a precizat că face această dezvăluire pentru a creşte gradul de conştientizare în privinţa bolii. „M-a luat prin surprindere. Nu mă aşteptam deloc la aşa ceva“, a spus actorul, care a suferit o intervenţie chirurgicală pentru eliminarea prostatei.
 
Într-un text publicat pe site-ul medium.com, Stiller a povestit felul în care a descoperit şi a tratat cancerul. „Cu două săptămâni înainte nici măcar nu consultasem vreodată un urolog. Am fost diagnosticat cu cancer de prostată pe 13 iunie 2014. Pe data de 17 septembrie a aceluiaşi an am făcut un test care a dovedit că scăpasem de cancer. Cele trei luni au fost o plimbare nebună cu roller coaster-ul, prin care trec aproximativ 180.000 de americani în fiecare an“, a mărturisit Stiller.
 
Actorul a declarat şi că la început s-a speriat şi a încercat să găsească informaţii pentru a se convinge că există o cale de ieşire: „Pe măsură ce am aflat mai multe despre boala mea, mi-am dat seama că am fost incredibil de norocos. Norocos pentru că am descoperit acest cancer destul de devreme pentru a-l putea trata.“
 
Actorul a subliniat că Prostate-Specific Antigen (PSA), un test sangvin folosit pentru a măsura nivelul proteinelor şi prin care poate fi identificat cancerul de prostată, i-a salvat viaţa. „Au fost o mulţime de controverse în privinţa acestui test. Articole despre cât de sigur sau nesigur este acest test, studii care au fost interpretate în moduri diferite şi dezbateri despre cât de bine este ca bărbaţii să facă acest test. Nu ofer un punct de vedere ştiinţific, doar unul personal, bazat pe propria experienţă. Am fost norocos să am un doctor care m-a rugat să fac acest test. Nu am niciun istoric de cancer de prostată în familie şi nici nu sunt în grupul de risc. Nu aveam niciun simptom. Ceea ce am avut - şi datorită acestui lucru astăzi sunt sănătos – a fost un medic grijuliu care a simţit că sunt în jurul vârstei potrivite (46 de ani) pentru a face un test PSA. Dacă ar fi aşteptat, aşa cum recomandă Asociaţa Americană de Cancer, până ce aveam 50 de ani, nu aş fi ştiut că am o tumoare în creştere. Dacă ar fi respectat recomandările, nu aş fi făcut niciodată acel test şi nu aş fi ştiut că am cancer decât când ar fi fost prea târziu pentru a-l trata cu succes“, a explicat Stiller. 
 
Benjamin Edward Meara „Ben“ Stiller este un actor, regizor, producător şi scenarist american, cunoscut pentru rolurile interpretate în filme precum „Viaţa secretă a lui Walter Mitty/ The Secret Life of Walter Mitty“, „Zoolander“, „Mary cea cu vino-ncoa'/ There's Something About Mary“, trilogia „Un socru de coşmar/ Meet the Parents“, „Furtuna tropicală/ Tropic Thunder“, seria de animaţie „Madagascar“ şi trilogia „O noapte la muzeu/ Night at the Museum“.
 
În mai 2000, Ben Stiller s-a căsătorit cu Christine Taylor, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc pe o plajă din Hawaii. Cei doi au împreună doi copii - Ella Olivia (14 ani) şi Quinlin Dempsey (11 ani).
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările