Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Adevărul Live: Laura Cosoi şi Adina Galupa despre detaliile unei „Nunţi perfecte“: „O comedie despre femei pentru bărbaţi“

0
5 May 2015 13:33:04
Autor: Florin Ghioca, Victor Arvunescu
Laura Cosoi şi Adina Galupa, în studioul Adevărul Live FOTO Eduard Enea
Laura Cosoi şi Adina Galupa, în studioul Adevărul Live FOTO Eduard Enea

Actriţele Laura Cosoi şi Adina Galupa au fost prezete în studioul Adevărul Live pentru a discuta cu Florin Ghioca despre detaliile unei „Nunţi perfecte“, un spectacol ce va avea premiera pe 11 şi pe 12 mai, la Teatrul Elisabeta.

„«Nunta perfectă» este o comedie în adevăratul sens al cuvântului. Cu siguranţă te vei îndrăgosti de personaje, vei uita de cotidian, te vei afla la o adevărată petrecere şi la o nuntă mai puţin perfectă“, spune Laura Cosoi despre piesa de teatru. „Am încercat să fac adevărate exerciţii de imaginaţie să descopăr asemănările pe care le am cu Hortensia, personajul pe care îl interpretez. Hortensia are mania religiei şi crede cu putere că trebuie să se păstreze virgină pentru bărbatul cu care se va mărita. Nu este doar ciudăţica grupului celor cinci domnişoare de onoare, ci şi personajul colorat care devine amuzant când interacţionează cu cineva“, mai spune ea despre personajul interpretat în „Nunta perfectă“.

„Chiar de la prima citire a fost personajul pe care eu aş fi ales să-l joc. Dar, gând la gând cu bucurie, regizorul a hotărât că eu o voi interpreta pe Ada. Mi-a plăcut că încearcă cu disperare să pară ceva ce nu e. A trebuit să înţeleg toate defectele Adei şi să le accept astfel încât acum mi se pare că nu mai e nimic în regulă cu ea“, povesteşte şi Adina Galupa despre personajul pe care îl interpretează în „Nunta perfectă“, piesă scrisă de Alan Ball, o comedie despre sex şi prietenie, produsă de agenţia de talent şi management şi comunicare Talentivity, care va avea premiera pe 11 şi 12 mai, la Teatrul Elisabeta.

În piesă se vor mai regăsi Adela Popescu, Alina Chivulescu, Cătălina Grama (Jojo) şi Dan Rădulescu. Detalii despre spectacol se găsesc pe pagina de Facebook Talentivity, dar şi pe canalul omonim de YouTube. Biletele se pot cumpăra online de pe bilet.ro şi de la Casa de Bilete a Teatrului Elisabeta.

Cele mai importante declaraţii:

„Adevărul“: Ce ne puteţi spune despre „Nunta perfectă“?

Adina Galupa: Nunta e perfectă, e în pregătire. Premiera e pe 11 şi pe 12 mai. Este un proiect interesant, jucăm alături de colegele şi prietenele noastre Adela Popescu, Alina Chivulescu, Cătălina Grama (Jojo), dar şi alături de Dan Rădulescu. Este o comedie despre femei pentru bărbaţi.

Laura Cosoi: E un spectacol pentru toată lumea, este o comedie cu momente emoţionante, mai puţin pentru copii. Este un spectacol necenzurat. Regizorul a păstrat tuşa aceasta a lui Alan Ball. Este surprins un moment într-o cameră, noi suntem domnişoarele de onoare ale lui Tracy. Fiecare domnisoară are propria interpretare despre nuntă. Spectatorul este un nuntaş, priveşte prin gaura cheii ce se întâmplă.

Laura Cosoi, o virgină credincioasă

Orice nuntă are şi relaţii între personaje. Cum sunt relaţiile în această piesă?

Adina Galupa: Tracy adună la nunta ei cele mai bune prietene ale ei. Personajele se cunosc deja, tocmai de-aia au amintiri în comun, mai mult de atât, relaţiile între personaje sunt savuroase. Ele sunt prietene cu Tracy, dar ea nu le-a ţinut mereu împreună. Întâlnirea aceasta a noastră e interesantă, publicul va pleca cu un sentiment plăcut.

Laura Cosoi: Eu sunt Hortensia şi sunt virgină, sunt credincioasă. Mă simt superioară lor. Cred că de aici vine şi umorul. Pentru mine a fost o provocare după personajul din „Cel Ales“. A trebuit să mă raportez la persoane de genul Hortensiei. Şi eu am fost Hortensia cândva. Eu sunt un om credincios. Am un comportament într-adevăr special. 

„E o plăcere să poţi să îţi extinzi orizontul meseriei în toate exprimările acestei forme de artă“

Adina Galupa: Sunt personaje atât de diferite una de alta, dar omul se poate regăsi în oricare din ele. Viziunea regizorală a lui Eugen Gherman a dus totul pe o pantă a suspiciunii constante.

Se mai face diferenţa între actorii de teatru şi cei de TV?

Laura Cosoi: În cazul nostru, piesa e o deschidere. Nu mai împărţim actorii pe categorii. Eu mă bucur că Roxana Crişan a venit cu ideea de a uni în acelaşi proiect nume cu sonor din showbiz-ul din România. Avem experienţă de teatru separate, e prima oară când ne întâlnim. Putem să demonstrăm că se poate, cele două lumi, a teatrului şi a filmului, se pot uni.

Adina Galupa: E o plăcere să poţi să îţi extinzi orizontul meseriei în toate exprimările acestei forme de artă. Diferenţele fac ca această meserie să fie mereu palpitantă, pentru mine e o onoare să activez în mai multe domenii.

Laura Cosoi: Pregătirea unui personaj necesită grijă, ajungi să lucrezi cu colegii de scenă, cu regizorul. La teatru ai impactul direct cu publicul, one shot. Ţine mai mult de tehnică, dar noi suntem aceiaşi. Dacă vom ajunge cu acest spectacol în ţară, oamenii vor avea parte de o altfel de experienţă.

Laura a mai fost în teatru. Tu, Adina, ai mai jucat?

Adina Galupa: Este o experienţă palpabilă, vezi actorii preferaţi care interpretează roluri live special pentru oamenii care vin să îi vadă. Ultima piesă pe care am făcut-o a fost acum cinci ani. A fost o experienţă plăcută, dar am luat o pauză neintenţionată, e o revenire care îmi provoacă emoţii. Am uitat senzaţia de pe scenă. N-ai cum să uiţi, dar pentru mine e foarte important.

Laura Cosoi şi Adina Galupa, la Adevărul Live FOTO Eduard Enea

Adrenalina unei piese de teatru

Unde vă simţiţi mai confortabil, pe scenă sau pe platoul de filmare?

Laura Cosoi: Pentru mine, adrenalina pe care o capăt pe scenă nu se compară cu nimic. Impactul direct cu publicul e unic. Adrenalina vine din ceea ce reuşeşte regizorul să facă din tine. În „Cel Ales“, regizorul era nemulţumit de o secvenţă. Eram frustrată real, iar la final mi-a zis că voia să ştie până unde pot să merg. S-a jucat cu mintea mea şi asta mi-a adus satisfacţii. La teatru, publicul e regizorul.

Adina Galupa: Sunt foarte mulţi actori de teatru senzaţionali, dar care nu fac filme. Sunt anumiţi oameni care au o afinitate pentru unul dintre genuri, preferinţa personală îndrumă actorii spre o direcţie. Cei din „Tânăr şi neliniştit“ nu cred că vor să facă altceva. Pentru ei nu mai este o formă de exprimare creativă, cât este un job, ei nu caută altceva.

Laura Cosoi nu mai vrea să joace în seriale TV

Laura Cosoi: Serialele reprezintă o formă de uzură, greu ieşi dintr-un personaj. După „La bloc“ nu am ieşit ani de zile din personajul Adina. Apoi am fost genul total difererit de Adina. Alegerea mea de acum nu mai are legătură cu TV-ul. Îmi place ce fac acum, nu mi-am dorit să apar la TV cu orice preţ. Acum n-aş mai face seriale, dar peste ani nu ştiu ce voi face.

Adina Galupa: E vorba de proiect în sine, dacă e un proiect cu oameni talentaţi, un produs bun, mi-ar plăcea să particip.

Laura Cosoi: Pentru mine contează. Unii, din reţeta asta perfectă, au ajuns un eşec. Eu am experimentat mai multe variante, de aceea acum aleg altceva.

Alte proiecte mai aveţi în derulare?

Laura Cosoi: Eu mai joc într-un spectacol, într-o comedie bulevardieră. Mai am blogul, e full time job aproape. Lucrez la a doua carte de bucate. Primul volum a fost desemnat să reprezinte România la China. Voi pleca în China, decernarea va fi pe 9 iunie, dar nu mă aştept să câştig. Când am proiectat cartea nu mă aşteptam să fie atât de apreciată, iar dacă va câştiga va fi tradusă şi va participa la târgul de carte de la Frankfurt.

Adina Galupa: Eu am anul ăsta trei proiecte de film. Două sunt româneşti şi unul străin. Mă ocup de colecţia de pantofiori pentru copii până într-un an de zile. Mă bucur pentru că nu am mai lucrat demult cu pasiune la proiectele mele, sper ca într-un an să mă vedeţi în filme. La filmul străin, regizorul a rescris scenariul pentru că m-a plăcut şi mi-a extins rolul. Se va filma în România.

Am uitat să remarc ţinutele voastre.

Laura Cosoi: Ţinutele noastre au fost gândite în cel mai mic detaliu, special să arate incomod pentru nuntă. Fiecare costum e gândit special pentru personaj, pentru a evidenţia anumite aspecte, dar şi pentru a fi în contradicţie cu personalitatea personajelor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările