Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Alex Dima, despre moartea soţiei: „Multă vreme mi-am reproşat că am dus-o la acest medic”. Cum a reuşit să-şi revină

6
7 May 2021 11:02:21
Autor: Lorena Mihăilă
Alex Dima, jurnalist în emisiunea „România, te iubesc!”
Alex Dima, jurnalist în emisiunea „România, te iubesc!”

Alex Dima, jurnalistul de la „România, te iubesc!”, a vorbit cu Cătălin Măruţă despre viaţa sa. Reporterul a vorbit de fosta sa soţie, de boala ei şi de cum a reuşit să depăşească drama prin care a trecut după ce ea a murit.

Alex Dima s-a însurat cu Roxana pe un acoperiş de bloc, dorind să fie un moment aparte. După doi ani de căsnicie s-a născut Sara, dar bucuria lor de tineri părinţi a fost umbrită de vestea că soţia sa are cancer. 

După mai multe vizite la medici şi încercări repetate de a o ajuta pe Roxana, aceasta a murit la 6 luni de la punerea diagnosticului.

”În 2009, am făcut un material la New York cu prinţesa Marina Sturza, care are un centru de îngrijire paliativă pentru bolnavii de cancer, Hospice Casa Speranţei de la Braşov. Şi îmi aduc aminte foarte bine cum insistam să o cunosc, să înţeleg ce o determină să facă ceea ce face, să lucreze cu bolnavii de cancer în fază terminală. O întrebam dacă nu o încarcă să fie într-un centru paliativ. Iar ea mi-a răspuns că nu, pentru că sunt oameni acolo şi asta e misiunea ei. Am rămas cu treaba asta în mine. Se întâmpla undeva la sfârşit de noiembrie 2009, pe 1 decembrie a intrat materialul cu ea la Pro TV, iar o lună mai târziu am aflat că soţia mea are cancer. Când eram jos, oamenii de aici, de la Pro TV, m-au luat şi m-au ridicat”, a povestit Alex.  

Fetiţa sa, Sara, l-a ajutat să depăşească momentul: „E cumplit când afli o astfel de veste. Probabil dacă nu era Sara, nu ştiu ce s-ar fi întâmplat, probabil o luam razna sau probabil nu mai ştiaţi nimic de mine niciodată în România, pentru că am avut foarte multă ură pe locul acesta. Pe locul ăsta pentru că (soţia mea - n.r.) a ajuns într-un spital, la un doctor care nu a tratat-o aşa cum trebuie. I-a dat nişte creme. Te duci la doctor şi ţi se spune că eşti bine, ai chestia asta, nu ai nimic, du-te acasă şi vezi-ţi de viaţă şi acolo era o boală care s-a dezvoltat fără să ştim. Boala asta se dezvoltă fără să ştii. Când am aflat a fost prea târziu, mult prea târziu. Cu siguranţă, dacă mergeam în altă parte… Foarte multă vreme eu mi-am reproşat, pentru că eu am dus-o la medicul acesta şi eu am insistat să meargă la doctorul acesta, pe care l -am dat apoi în judecată şi colegiul medicilor l-au oprit să mai fie doctor”, a explicat Alex Dima drama prin care a trecut şi într-un interviu pe care i l-a acordat Andreei Esca, la Europa FM.

„Am fost un pic supărat pe Dumnezeu, dar nu am vrut să fiu foarte supărat pentru că ştiam că ea s-a dus acolo la El şi aş putea să-i stric ei ploile acolo sus, fiind eu supărat aici jos”

S-a concentrat pe educaţia şi creşterea Sarei, care i-a dat putere să meargă mai departe. „M-am dus acasă, unde era mama şi dormea cu Sara. Am trezit-o, am luat-o în braţe şi am început o altă viaţă. (…) Mi-a zis odată, cred că avea doi ani jumătate-trei, m-a luat de mână şi mi-a zis «tu eşti ca o mamă pentru mine». Ne-am oblojit rănile unul la altul. Am încercat să fiu şi mamă pentru ea…”, îşi aminteşte Alex. 

După mulţi ani, a cunoscut-o pe Georgiana, actuala iubită: „Am văzut-o în aeroport, la Timişoara, unde eram la un eveniment, s-a băgat în faţa mea la check-in. Am râs, apoi am privit-o, după filtru am văzut-o iar, priviri în sala de aşteptare, priviri în avion. Trei luni mai târziu, am fost invitat într-o bancă să vorbesc despre copiii din MagicCamp. Şi acolo era ea, s-a ocupat de povestea asta! Şi de atunci e bine. Suntem de aproape 6 ani împreună. Mi-au atras atenţia ochii, zâmbetul şi tupeul”, încheie Alex.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

sinapsa lipsa
7.05.2021, 11:19:22

ce sa-ti zic mai Dima? cineva crede ca sintem mult mai puternici decit sintem si ca putem sa ne descurcam si fara ... toata planeta asta este ceva toxic la ora asta. teoria mea, ca sa n-avem vorbe, e ca pina si covidul asta e de foarte mult timp aici si n-au fost in stare sa-i dea de cap. cancer, boli de inima, tot felul de chestii generate de stress si de un mediu viciat. sa presupunem ca dincolo lucrurile sint mai OK, desi, eu personal, am imense dubii.

+14 (16 voturi)
cloudvick
7.05.2021, 11:29:48

Am numai admiratie si respect pentru Alex! Un om deosebit si probabil unul dintre cei mai buni din breasla!

-17 (21 voturi)
cloudvick
7.05.2021, 12:19:57

romanii sunt un popor plin de ura, construiesc azi iar maine darama!

-6 (12 voturi)
100% Redneck
7.05.2021, 12:46:55

Chiar nu am inteles de ce atatea minti bolnave ti-au da manute rosii... Dar, cum tu insuti spuneai, sa uram este tot ceea ce stim sa facem mai bine.

+3 (3 voturi)
Petrean Ion
7.05.2021, 13:09:40

daca ii iei interviu mincinosului de popic Necula ... ai un minus tinere

+8 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările