Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Alexa Niculae este „Baby“ la Eurovision

0
19 Feb 2010 06:03:00
Autor: adevarul
Eurovision
Eurovision

A fost eleva Şcolii Vedetelor, apoi a trecut pe la „Megastar“, în prezent fiind VJ la Kiss TV. Alexa a ajuns în finala naţională a concursului european cu piesa „Baby“, compusă de Mihai Alexandru.

Citiţi şi

Cătălin Josan, romanticul de la Eurovision

Paula Seling, fata cu pianul de la Eurovision

„Când aveam 7 ani mă uitam la filme cu Julie Andrews şi mă închipuiam Mary Poppins pe canapea“, îşi aminteşte Alexa de vremea copilăriei. Mai târziu a văzut-o pe Madonna la televizor şi a crezut că poate să cânte şi ea. Preocupările tinerei la vârsta şcolară au fost legate de înfiinţarea de formaţii prin vecini şi organizarea de spectacole în scara blocului.

La 15 ani îşi face apariţia la „Ploaia de stele“. „Părinţii au fost împotrivă, dar m-am încăpăţânat şi aşa am ajuns să particip“, spune tânăra.

Muzica a venit ca o completare a personalităţii pentru Alexa. „Eu sunt cinefilă şi am zis să mă dezvolt şi pe alte planuri, aşa că la 19 ani am fost admisă al Şcoala vedetelor“, povesteşte cântăreaţa.

Petrece un an prin Televiziunea Română , după care participă la festivalurile de muzică de la Mamaia, Callatis, unde are şi un recital. După experienţa cu „vedetele“, ajunge la emisiunea de la Prima TV – „Megastar“. „Cea mai frumoasă perioadă a fost caravana prin ţară cu microbuzul“, îşi aminteşte Alexa.

De profesie jurnalist

În continuă mişcare, cu multă naturaleţe şi încredere în propriile forţe, Alexa şi-a dorit şi o altă meserie pe lângă cea de artistă. Chiar dacă şi-a dorit să aibă o carieră în divertisment, ea a studiat şi jurnalismul pentru a-şi complete pregătirea muzical-artistică. „Aş vrea să fac numia muzică, dar în România e bine să ai şi altă variantă“, explică ea de ce a dat admitere la Facultatea de Jurnalism.

De când a intrat în familia Kiss TV, Alexa nu mai este timidă, aşa cum se considera. „M-am mai dezgheţat de când prezint pe sticlă. Când am intrat în televiziune am ştiut că este un mediu dur“, mărturiseşte VJ-iţa.

Norocul de a participa la Eurovision anul acesta a venit după ce nepoata lui Santana, Renee, a fost descalificată pentru că în regulamentul concursului nu este permis ca artiştii de altă naţionalitate să reprezinte România. „Am fost flatată când m-am regăsit pe lista de voci propuse de TVR şi speram să ajung în finală“, spune Alexa fericită.


Ce piese crezi că se potrivesc vocii tale?

Pe muzica rock sunt mult mai expresivă. Ascult foarte mult rock: Kings of Leon, Killers. Pe Beyonce am văzut-o în concert şi mi-a venit să plâng.

De ce ai ales să te costumezi în personaj de carnaval pentru videoclipul piesei tale?

Mama a avut ideea aceasta şi a ieşit ceva frumos. La 6 martie, când este finala, vom pregăti ceva special. Rochia a fost creată de Lena Criveanu şi mi s-a potrivit de la prima probă.

Ce faci pentru a-ţi întreţine vocea?

Repet de două ori pe săptămână şi încerc să nu ţip în cluburi, la cântări. Nu fumez, beau ceiuri multe, fac vocalize şi terorizez vecinii, glumeşte artista.

Ce-i place

S-a plimbat prin cele mai frumoase oraşe şi spune că mai are multe de văzut. „New York-ul este un oraş de vis, preferatul meu. La Londra, Viena, Roma şi Atena am fost în vacanţe“, declară Alexa.

Ce nu-i place

Fiind o fire energică şi muncitoare, Alexei nu-i place să stea degeaba. Nu-i plac oamenii neserioşi şi să se trezească devreme dimineaţa.

Născută:
14 iunie 1985, Bucureşti
Studii: Facultatea de Jurnalism, Universitatea Hyperion
Familie: o soră

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările