Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Anchetă la Spitalul Floreasca după ce o angajată s-a fotografiat alături de Gabriel Cotabiţă

0
14 Jul 2015 13:30:35
Autor: Alexandra Constanda
Gabriel Cotabiţă FOTO Eduad Enea
Gabriel Cotabiţă FOTO Eduad Enea

Cântăreţul Gabriel Cotabiţă (59 de ani), care urmează un proces complex de recuperare după ce pe 8 mai a suferit un stop cardio-respirator, a fost fotografiat pe patul de spital alături de o infirmieră a Spitalului de Urgenţă Floreasca. În acest sens conducerea instituţiei a demarat o anchetă, precizând că, în perioada investigaţiei, contractul de muncă al persoanei implicate a fost suspendat.

Producătorii Kanal D au prezentat în cadrul jurnalului de ştiri din 13 iulie o fotografie în care Gabriel Cotabiţă apare alături de o femeie pe patul de spital. 
 
Iniţial, medicul Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, a declarat că nu este clar dacă femeia respectivă este angajata instituţiei, însă a precizat că a fost demarată o cercetare administrativă, în cadrul căreia va fi audiat întregul personal. „Conducerea spitalului a dispus demararea unei cercetări administrative pentru a se vedea circumstanţele în care este posibil să fi fost făcută această fotografie la noi în spital. În momentul de faţă luăm în calcul toate posibilităţile, nu vă pot confirma în momentul acesta dacă este angajata noastră sau nu. Şefa de secţie verifică toate asistentele. Va trebui audiat tot personalul“, a declarat Opriţa pentru Antena 1. 
 
Ulterior, conducerea Spitalului Floreasca a anunţat că „în urma informaţiilor apărute în mass-media referitor la pacientul Gabriel Cotabiţă, s-a autosesizat şi a dispus constituirea unei comisii disciplinare în conformitate cu prevederile Codului Muncii. În perioada derulării acestei investigaţii, contractul de muncă al persoanei implicate a fost suspendat conform prevederilor legale. Totodată, a fost sesizat Consiliul de Etică al spitalului pentru a efectua verificările din zona de responsabilitate care îi revine. Concluziile comisiilor vor fi făcute publice de îndată ce cercetările se vor finalizate.“

Angajata spitalului nu este personal medico-sanitar, ci de îngrijire şi lucrează de mult timp în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca, au precizat pentru Mediafax oficiali ai unităţii sanitare. După ce vor fi încheiate investigaţiile şi se va discuta cu toţi cei care ar putea avea cunoştinţă despre acest caz, toate concluziile comisiilor vor fi făcute publice, au mai arătat sursele citate.

Gabriel Cotabiţă a fost internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din 8 mai până în 16 iunie, perioadă în care a fost făcută fotografia. Legea drepturilor pacientului interzice furnizarea oricăror date medicale sau fotografii ale bolnavilor fără acordul acestora sau al familiilor celor internaţi.

Gabriel Cotabiţă, transferat pentru montarea unui defibrilator intern

Pe 3 iulie, cântăreţul Gabriel Cotabiţă, aflat în recuperare la Spitalul Elias, a fost dus din nou la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde a fost iniţial internat, pentru montarea unui defibrilator intern care va servi la evitarea unor tulburări de ritm cardiac, a declarat, pentru Mediafax, directorul medical al Spitalului Elias, Dana Safta. 
 
Gabriel Cotabiţă a fost transferat, pe 16 iunie, de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a fost internat pe 8 mai, la Spitalul Elias, în Clinica de Recuperare Medicală condusă de profesor dr. Mihai Berteanu, pentru un proces complex de recuperare
 

Gabriel Cotabiţă, şedinţe de fizio-kinetoterapie şi asistenţă psihologică

Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Floreasca anunţau la momentul respectiv că starea generală a artistului este bună şi se alimentează oral. Pe de altă parte, surse medicale au precizat că Gabriel Cotabiţă are nevoie de recuperare logopedică şi motorie, incluzând kinetoterapie şi fizioterapie.
 
Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Floreasca anunţau, pe 11 iunie, că starea lui Gabriel Cotabiţă este uşor ameliorată, artistul beneficiind de şedinte de fizio-kinetoterapie şi asistenţă psihologică.„Pacientul prezintă o suferinţă cerebrală postanoxică, cu dezorientare temporospaţială şi perioade de agitaţie psihomotorie. Este stabil din punct de vedere respirator şi hemodinamic, starea generală fiind uşor ameliorată“, arăta Spitalul de Urgenţă Floreasca, într-un comunicat de presă.
 
Reprezentanţii Spitalului Floreasca precizau că Gabriel Cotabiţă este alimentat pe cale orală, cu alimente moi, dieta zilnică fiind realizată în funcţie de recomandările nutriţioniştilor, iar cântăreţul a făcut, susţinut, câţiva paşi.
 

Gabriel Cotabiţă a făcut stop cardio-respirator

Cântăreţul Gabriel Cotabiţă a fost găsit, pe 8 mai, în stop cardio-respirator, în stare de inconştienţă, în sala de fitness a unui hotel din Capitală. Cotabiţă era singur în momentul în care i s-a făcut rău, el fiind găsit ulterior de un angajat al hotelului, care a sunat la numărul de urgenţă 112. Cotabiţă a fost resuscitat de un echipaj SMURD şi a răspuns manevrelor, fiind stabilizat şi dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde aproximativ trei săptămâni a fost ventilat mecanic.
 
Investigaţiile complexe indicau, în 11 mai, drept cea mai probabilă cauză a stopului cardio-respirator suferit de Cotabiţă o tulburare severă de ritm cardiac, produsă în contextul unor afecţiuni cardio-vasculare preexistente.
 
Pe 19 mai, Gabriel Cotabiţă a fost supus traheostomiei, intervenţie care îi va proteja şi coardele vocale, declarau, pentru Mediafax, surse medicale, care precizau atunci că solistul este în continuare ventilat mecanic, în stare gravă, dar stabilă. În 25 mai, reprezentanţii Spitalului Floreasca anunţau că starea lui Gabriel Cotabiţă arată o ameliorare, întrucât pacientul răspunde la anumiţi stimuli şi respiră spontan pe sonda de traheostomie, dar necesită în continuare ventilaţie mecanică intermitentă.
 
Într-un comunicat din 4 iunie, Spitalul Floreasca anunţa că Gabriel Cotabiţă este conştient, dar „momentele de cooperare alternează cu perioade de confuzie“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările