Andrei Păunescu îl acuză pe Vasile Şeicaru că a furat o piesă a lui Adrian Păunescu. Reacţia cântăreţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Andrei Păunescu a declarat, la Antena 1, că piesa "Iancu la Ţebea", pe care Vasile Şeicaru a spus că este scrisă de el, apariţine de fapt tatălui său, Adrian Păunescu. Fiul lui Adrian Păunescu a spus că Şeicaru şi-a însuşit, în 2015, muzica făcută de poet. Conform lui Andrei, Adrian Păunescu i-a dat piesa să o cânte el pentru că poetul nu ştia să cânte la niciun instrument.

"Eu nu acuz pe nimeni, vin aici în calitate de om care vrea să facă dreptate. Între tata şi Vasile Şeicaru a fost o relaţie tată-fiu. Vasile este un artist foarte talentat, dar nu este autorul melodiei "Iancu la Ţebea". Tata a fost făcut mincinos după moarte, când nu a mai putut răspunde. Lucrurile sunt simple, în 6 septembrie 82, tata împreună cu noi, eu avea 13 ani, tata i-a spus lui Vasile să ţină minte piesa asta. Cum tata nu ştia să cânte la niciun instrument, i-a încredinţat-o lui Vasile. S-a spus că Adrian Păunescu nu compunea muzică. Eu am un pachet de discuri cu muzică făcută de tata. Vasile Şeicaru nu si-a însuşit-o, i-a dat-o tata să o cânte. Piesa nu apare pe niciun disc al lui Vasile, apare pe alte discuri. Nu trebuia să îl atace pe tata, despre care spune că l-a ajutat în carieră", a spus Andrei Păunescu, conform Click.ro.

Andrei Păunescu susţine că problema a apărut de câteva săptămâni şi nu vrea altceva decât ca lumea să ştie că tatăl lui a compus şi muzică, lucru pe care multă lume în ignoră. 

Întrebat dacă vrea să îl dea în judecată pe Vasile Şeicaru, fiul marelui poet a declarat că nu vrea aşa ceva. 

"Nu am de gând să fac nimic. Vreau să reglementăm situaţia. Vasile a cântat primul piesa. Vreau să nu mai muşte dintr-un om care i-a fost ca un tată", a concluzionat Andrei Păunescu. 

Conform lui Andrei Păunescu, din actele de la Uniunea Compozitorilor, a dispărut declaraţia conform căreia Adrian Păunescu a scris muzica pentru piesă. 

"A dispărut declraţia pentru Iancu la Ţebea, asta e foarte grav. Pentru asta, care a fost cea mia iubită a tatălui meu, nu mai există această declaraţie. Există o declaraţie din 2015, nesemnată de Adrian Păunescu. Ori, acest formular trebuia semnat de toţi compozitorii. Acest formular este nul sau fals. Aşa mă pot duce şi eu să declar că orice piesă e a mea. Eu nu am probe. Pot să vă spun că tata nu a semnat", a mai spus Andrei Păunescu. 

Reacţia lui Vasile Şeicaru 

„Eu sunt compozitorul piesei, nu vă mai luaţi după el. Să mă dea în judecată. Eu sunt autorul muzicii. Eu sunt compozitorul piesei, Adrian Păunescu nu este cunoscut drept compozitor de muzică, ci ca scriitor şi poet. Eu am declarat această piesă la Uninunea Compozitorilor şi toti compozitorii din Romania ştiu lucrul acesta. 

El scrie pe Facebook ca mai sunt vreo 10 piese şi de-ale lui Hruşcă, Socaciu sau Ducu Bertzi.. Sunt mari minciuni şi vrea doar scandal. Cred că-şi doreşte foarte multă publicitate acest om. Păcat, sincer. Eu nu sunt omul care să vrea ceartă, scandal şi mizerii de acest gen. El mă acuză de furt..Urât! Dar nu doar pe mine, ci pe mai multi artişti. Avem o vârstă, e frumos aşa ceva?!”, a declarat pentru Click! Vasile Şeicaru. 

Vasile Şeicaru a adăugat că trăim alte vremuri acum, şi că nu poţi să spui  că „un poet e autor de cântece”.

 „Cine e ăsta să mă facă pe mine hoţ? Nu vă bateţi joc! E o situaţie penibilă! Mă face ăsta pe mine hoţ de cântece? Ăsta e cântecul meu, ca şi copilul meu. Vine ăsta cu taieturi din ziare, se putea scrie orice atunci! 

E cântecul meu, cum să fie al lui lui Păunescu! Ce, Păunescu compunea? El o recită, nu o cântă! Cum se poate aşa ceva! În 84 Păunescu a scris ceva oribil despre mine. Mă scuipa lumea pe stradă din cauza lui, a scris că am părăsit tineretul revoluţionar! 

Trăim alte vremuri acum, am ajuns într-o democraţie. Cum să spui că un poet e autor de cântece? Eu am declarat piesa asta la Uniune! Nu-mi place scadalul, eu sunt om liniştit! Eu nu sunt hoţ!”, a mai spus Vasile Şeicaru. 

Potrivit sursei citate, în videoclipul piesei, publicat anterior, în descrierea melodiei apar următoarele: Muzică şi versuri-Adrian Păunescu. Vasile Şeicaru este menţionat doar pe post de interpret al melodiei. 

Acest lucru îl susţine şi fiul lui Adrian Păunescu, care a scris pe pagina personală de Facebook că tatăl lui a compus integral (muzică şi versuri) melodia care a devenit ulterior imnul Cenacului Flacăra. Acest lucru este redat în mai multe filmuleţe de pe platforma YouTube, unde este publicată melodia, în interpretarea lui Andrei Păunescu de această dată. 

Vasile Şeicaru s-a lansat în urmă cu mai bine de 40 de ani la "Cenaclul Flacăra", fiind recrutat de însuşi Adrian Păunescu in timpul unei transmisiuni TV din Galaţi. Alături de Ştefan Hruşcă, Victor Socaciu şi Ducu Bertzi, Vasile Şeicaru a făcut istorie în muzica folk autohtonă. 

Din 1990 a tot participat la cele mai importante manifestări folk naţionale (Festivalul Primăvara Baladelor, Festivalul Naţional de Muzică Folk Om Bun), dar şi internaţionale (Festivalul Rock Pop Folk de la Moscova, unde a primit premiul presei pentru piesa „Lumina”), pe lângă concertele susţinute în ţări ca străinătate.

Adrian Păunescu, care este cunoscut, printre altele, şi ca organizatorul Cenaclului Flacăra, a murit la data de 5 noiembrie 2010, la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, după ce ar fi suferit de o boală grea a ficatului. Acesta fusese internat în spital cu probleme renale, hepatice şi cardiace.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite