Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Aventurile pasionale ale fermecătoarei Jackie Kennedy: fraţii preşedintelui, actori, scriitori, politicieni şi moguli

4
30 May 2014 20:54:52
Autor: Alexandra Constanda
Jackie Kennedy a murit în anul 1994 FOTO Getty Images
Jackie Kennedy a murit în anul 1994 FOTO Getty Images

În public, Jackie Kennedy a fost întotdeauna elegantă, fermecătoare şi distantă, dar dincolo de aceste aparenţe era o femeie pasională. Prima doamnă a Statelor Unite a avut la fel de multe aventuri ca şi soţul ei, fostul preşedinte american John Fitzgerald „Jack“ Kennedy, conform celei mai noi biografii a familiei Kennedy, scrie „Daily Mail“.

Şi dacă este unanim cunoscut faptul că Jackie a avut o aventură cu  Robert Francis „Bobby“ Kennedy, după asasinarea din 1963 a soţului ei, ei bine a avut o relaţie şi cu  Edward Moore „Teddy“ Kennedy înainte şi după ce Bobby a fost omorât. 
 
Aceste aspecte erau cunoscute de întreaga familie şi păstrate cu sfinţenie departe de ochii publicului, după cum arată cartea „Jacqueline Kennedy Onassis, A Life Beyond Her Wildes Dreams“, semnată de Darwin Porter şi Danforth Prince. 
 
Teddy Kennedy, mereu îndrăgostit de Jackie
 
„Teddy i-a fost alături în momentele dificile, devenind singurul bărbat din viaţa ei pe care se putea baza“, scriu autorii, citaţi de „Daily Mail“. „Am fost întotdeauna îndrăgostit de Jackie“, i-ar fi spus Teddy lui David Powers, asistentul lui JFK. „Când a murit Jack, ştiam că ea are o relaţie şi cu Bobby, dar acest lucru nu m-a împiedicat. Bobby nu putea fi mereu lângă ea“.
 
Dar aventurile cu fraţii Kennedy nu au fost singurele, căci, la fel ca şi soţul său, Jackie a sedus mai multe staruri de cinema, printre care Warren Beatty, Peter Lawford, Paul Newman, Gregory Peck, Frank Sinatra, William Holden şi Marlon Brando. 
 
Marlon Brando şi Jackie Kennedy, dragoste pe muzica lui Wayne Newton
 
În primul manuscris al autobiografiei sale din 1999, „Songs My Mother Taught Me“, Marlon Brando descrie o noapte pasională petrecută alături de cea care urma să fie Prima Doamnă. 
 
Jackie a stins lumina, a pus melodia „Danke Schoen“, a lui Wayne Newton, l-a invitat la dans pe Brando pentru ca mai apoi să facă dragoste pe canapea. „A tot aşteptat ca eu să încerc să o seduc. Pentru că am întârziat să fac mişcarea, ea a luat problema în propriile mâini şi mi-a pus întrebarea magică «Vrei să rămâi peste noapte?», iar eu i-am răspuns «Credeam că nu o să mă întrebi niciodat㻓, mai scrie „Daily Mail“.
 
„Ea şi Jack iubeau bârfele şi puteau discuta la nesfârşit despre viaţa sexuală a altora, dar mereu am avut impresia că ea era interesată de sex în acelaşi mod în care şi Jack era interesat de sex“, a dezvăluit în memoriile sale o prietenă apropiată a lui Jackie, scriitoarea Gore Vidal. „A fost un joc pentru ei şi amândoi l-au jucat“.
 
Jackie a avut numeroase relaţii înainte de a îl cunoaşte pe John Kennedy, un tânăr senator la vremea respectivă. Plictisită de micuţul ei oraş din nordul New York-ului, Jackie l-a convins pe tatăl ei să-i permită să studieze în străinătate, la Universitatea Sorbona din Paris. În acea perioadă Jackie a avut relaţii cu prinţi europeni, milionari, politicieni, scriitori, artişti.
 
Francezul „teribil de interesant“
 
S-a îndrăgostit nebuneşte de celebrul romancier şi teoretician de artă Andre Malraux, pe care îl descria ca fiind „teribil de interesant“ şi „periculos de distractiv“, dar de teama de a nu rămâne însărcinată, Jackie a refuzat să se culce cu el. „Este singurul francez pe care l-am întâlnit şi mi-am dorit cu adevărat să-i fiu soţie“, ar fi spus Jackie. 
 
A urmat John P. Marquand, fiul celebrului romancier şi biograf recompensat cu premiul Pulitzer John Marquand Sr., cunoscut mai ales pentru povestirile de succes despre detectivul japonez „Mr. Moto“.
 
Jackie şi Marquand au făcut dragoste pentru prima dată într-un lift, iar relaţia lor s-a sfârşit abia când tânăra s-a întors în America. Janet Auchincloss, mama tinerei Jackie, nu l-a plăcut pe Marquand, motivând că „scriitorii sunt la fel de săraci precum şoarecii bisericii“. Aceasta şi-a dorit întotdeauna ca fiicele sale să se mărite cu bărbaţi înstăriţi. 
 
„Virginitatea era ceva de care Jackie voia să scape cât mai repede“, a declarat confidentul ei, autorul Truman Capote. „Dacă ale mele calcule sunt corecte, Jackie s-a culcat cu cel puţin cinci bărbaţi înainte de Jack“.
   
„Continuaţi, domnule senator!“
 
Printre numeroşii parteneri se numără şi John Husted jr, fiul unei familii de bancheri, care a cerut-o în căsătorie şi deşi a acceptat iniţial, i-a înapoiat inelul de logodnă destul de repede. „Am aflat de ce Jackie a anulat nunta. Cunoscuse un politician irlandez din Boston“, a declarat Husted. 
 
La scurt timp, tânăra Jackie a acceptat o altă propunere: a lui Ormande de Kay, un tânăr american alături de care urma să meargă spre altar la întoarcerea acestuia din războiul din Coreea. În 1952, însă, ea i-a trimis o scrisoare în care îl anunţa că nu-şi poate respecta promisiunea. „Vreau ca tu să fii primul care află că mi-am găsit dragostea vieţii mele, omul pe care vreau să-l am ca soţ. Eu sunt acum logodită cu John F. Kennedy“.
 
 
Jack şi Kennedy au făcut sex pe bancheta din spate a maşinii lui JFK, potrivit unui apropiat al fostului preşedinte, Lem Billing. „Într-o noapte, un soldat patrula şi şi-a îndreptat lanterna către bancheta din spate. Jack îi dăduse sutienul jos şi îi atingea sânii. Când soldatul l-a recunoscut, i-a cerut scuze şi i-a spus «Continuaţi, domnule senator»“.
 
Cuplul s-a căsătorit pe 12 septembrie 1953, iar Jackie a fost înconjuraţă de trei fraţi Kennedy. „Spune-i «dragoste frăţească». Trei fraţi americani, chipeşi, cărora le-a fost scris să se îndrăgostească de Jackie. În moduri foarte diferite, ea îi va iubi pe fiecare“, scriu Porter şi Prince, citaţi de „Daily Mail“.
 
Novice în arta sexului
 
Dar Jackie nu s-a mulţumit doar cu fraţii Kennedy. A petrecut o săptămână alături de actorul american William Holden, dar, potrivit unei prietene apropiate a Primei Doamne, aceste aventuri „erau determinate de dorinţa de a se răzbuna pe Jack pentru trădările lui“.
 
„A trebuit să o învăţ pe Jackie să facă sex oral. Mi-a spus că Jack nu a insistat asupra acestui aspect. Dacă se întoarce la Washington şi foloseşte acest truc pe Kennedy, atunci îmi va fi datoare“, declara Holden mai târziu. 
 
În 1962, la scurt timp după ce Marilyn Monroe i-a cântat „Happy Birthday, Mr. President“ lui JFK, Prima Doamnă şi-a luat o vacanţă prelungită pe care a petrecut-o în compania lui Gianni Agneli, „Cezarul comapniei Fiat“.
 
În acelaşi an, Jackie a avut o scurtă aventură cu Andre Malraux, „bărbatul de vis“, Ministrul Culturii din Franţa. Dar toate aceste trădări nu au contat pentru Jack, care avea aventuri deloc secrete cu actriţe celebre. 
 
Sedusă şi seducătoare
 
În noiembrie 1963, jocul lua sfârşit. Jack a fost asasinat, iar Bobby i-a luat locul, având grijă de văduva îndurerată. Este cunoscut faptul că fraţii Kennedy îşi pasau femeile. „Bobby a preluat relaţia cu Marilyn Monroe după ce Jack s-a despărţit de ea. Chiar şi tatăl lor, Joseph Kennedy, le-a oferit femei fiilor săi“, a confirmat Nancy Dickerson, o prietenă apropiată a familiei. 
 
După ce Bobby şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte, Jackie i-a spus lui Capote că este îndrăgostită de doi bărbaţi în acelaşi timp, Bobby şi Teddy. În mijlocul acestor legături, Jackie a avut o aventură de-o noapte cu actorul Paul Newman. Aceasta aranjase întâlnirea pentru a-l convinge pe artist să-şi transfere loialitatea politică senatorului Robert Kennedy. 
 
Truman Capote a dezvăluit că în acea noapte Jackie nu a fost o văduvă îndurerată, ci „o femeie cochetă şi atractivă, cu o sclipire răutăcioasă în privire“.
 
Relaţia sexuală dintre Teddy şi Jackie s-a amplificat după ce Bobby a fost ucis, dar Jackie era curtată şi de magnatul transporturilor maritime, grecul Aristotle Onassis. Teddy a încercat să o convingă să renunţe la ideea de a se căsători cu Onassis şi a fost de-a dreptul şocat când aceasta a făcut anunţul. Chiar şi aşa Teddy a fost de acord să zboare la Atena pentru a negocia detaliile acordului prenupţial cu „unul dintre cei mai duri negociatori ai lumii“.
 
În a doua zi a călătoriei, sub pretextul de a discuta afacerile familiei, Teddy şi Jackie au plecat pe o insulă, unde au făcut dragoste, după cum au dezvăluit gărzile de corp ale celor doi. 
 
Jackie s-a căsătorit cu Onassis în 1968 şi au avut o relaţie deschisă până la moartea lui, din 1975. 
 
De-a lungul anilor, Jackie a sedus sau a fost sedusă de Charles Addams, caricaturist american, Dr. Christian Barnard, primul chirurg care a efectuat un transplant de inimă, genialul actor de comedie Peter Cook, Roswell Gilpatric, director adjunct al apărării în administraţia Kennedy. De asemenea, ea a avut relaţii cu jurnalistul şi romancierul american Pete Hamill, Lord Harlech, poetul Robert Lowell, FDR Jr. 
 
Într-adevăr, Jackie a trăit o viaţă dincolo de cele mai îndrăzneţe vise ale ei. 
 
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

laurentiutm
31.05.2014, 00:12:51

Jackie a avut o VIATA,lucru cu care muuuulta lume NU se poate lauda. R.I.P Jacqueline Lee Bouvier

0 (2 voturi)
Gabriela Esty
31.05.2014, 02:03:08

A fost o prostituata de lux! Dar era discreta, ceea ce pentru multi conta! Fascinant, ce sa spun! Cel mai scarbos, mi s-a parut ca avea amanti doi cumnati. Cum numiti voi asta? Viata? Viata de ce? De fapt probabil ca acesta e drumul succesului. Si mai credeam noi ca surorile Gabor sunt o exceptie dizgratioasa!

+1 (3 voturi)
laurentiutm
31.05.2014, 02:15:09

Gabriela Esty Cu ce drept va permiteti sa o judecati????Sinteti cumva stapina moralei???Da,femeia asta a trait cum a vrut si daca a fost si fericita,nu pot decit sa o felicit. Boala romanului.....il priveste capra vecinului

-1 (1 vot)
Silviu Vasile Dumitrescu
31.05.2014, 13:04:50

Ei lăsaţi, nu vă mai certaţi... Şi câţi au fost?! 5-7 înainte de căsătorie, hai să zicem 10, şi vreo 10-15 după, hai să zicem 20. 30 de bărbaţi cu toţii întro viaţă. Păi „divele” noastre de astăzi, dintre care multe ajung neveste de politicieni au 30 întrun an, doi, hai să zicem maxim 5. La urma-urmei morala, cinstea sunt doar noţiuni arbitrare, cum la fel ar fi distanţa, dimensiunea, mişcarea, repausul. Aprecierile depind de context, de sistem de referinţă şi valori... Femeia asta doar că a avut şi ea activitate, a fost în mişcare. Din altă perspectivă unii ar spune că a trăit degeaba. Totul este relativ...

Modifică Setările